Gra wsprowadzajaca 4-7 lat z dorosłymi
Gra wsprowadzajaca 4-7 lat z dorosłymi
Cześć
Szukam gry dla 4 latka który będzie grał z dorosłymi . Czasem gościnnie zagra z nami 7 latek. Chłopcy coś tam kiedyś próbowali już. Potrafią się skupić. Młodszy liczy i zna kolory. Jakieś walki z potworami byłyby dla nich frajdą.
W innym temacie czytałem o Karak. Myślę że zamówię bo jedziemy na tydzień wakacji z tym starszym. Jednak chciałbym mieć coś jeszcze dla swojego 4 latka jakby Karak go nie zainteresował. Tutaj już może być właściwie każdy rodzaj gry na 3 osoby lub więcej.
Co polecacie?
Szukam gry dla 4 latka który będzie grał z dorosłymi . Czasem gościnnie zagra z nami 7 latek. Chłopcy coś tam kiedyś próbowali już. Potrafią się skupić. Młodszy liczy i zna kolory. Jakieś walki z potworami byłyby dla nich frajdą.
W innym temacie czytałem o Karak. Myślę że zamówię bo jedziemy na tydzień wakacji z tym starszym. Jednak chciałbym mieć coś jeszcze dla swojego 4 latka jakby Karak go nie zainteresował. Tutaj już może być właściwie każdy rodzaj gry na 3 osoby lub więcej.
Co polecacie?
- arturmarek
- Has thanked: 302 times
- Been thanked: 840 times
Re: Gra wsprowadzajaca 4-7 lat z dorosłymi
Moja czterolatka chętnie gra w:
Dragomino
Zwierzak na Zwierzaku
Potwory do Szafy
Kotek Psotek (chociaż, to już trochę wyrasta)
Dragomino
Zwierzak na Zwierzaku
Potwory do Szafy
Kotek Psotek (chociaż, to już trochę wyrasta)
Zamówiłem Coraquest. Będziemy testować i dam znać.
Dzięki za pomoc
Dzięki za pomoc
W lipcu próbowaliśmy ale ówczesny niespełna 4 latek nie był zainteresowany. Odczekałem.
Tydzień temu mały który jest mocno aktywny i z koncentracją słabo przesiedział przy pierwszej przygodzie ze mną 2.5 h.
Gość nie daje mi spokoju teraz.
Karak byłby zbyt prosty bo już teraz widzę że minie trochę czasu i zaraz zacznie planować swoje strategiczne posunięcia. W tej chwili uczy się liczenia odejmowania itd plus wybiera rodzaj ruchu.
No i same przygody sztos. Żyje nimi kilka dni po sesji.
Polecam.
Tydzień temu mały który jest mocno aktywny i z koncentracją słabo przesiedział przy pierwszej przygodzie ze mną 2.5 h.
Gość nie daje mi spokoju teraz.
Karak byłby zbyt prosty bo już teraz widzę że minie trochę czasu i zaraz zacznie planować swoje strategiczne posunięcia. W tej chwili uczy się liczenia odejmowania itd plus wybiera rodzaj ruchu.
No i same przygody sztos. Żyje nimi kilka dni po sesji.
Polecam.
To jest pytanie? Czy pytanie ze wskazaniem na odpowiedź? Trudno mi się w tym odnaleźć by móc zareagować.
Natomiast nie zgadzam się z tym stanowiskiem. Oznaczałoby ono, że super pomysł by dziecko grało z dorosłym tylko w takie gdy, które on lubi. Bo przecież kiedy rodzic szczęśliwy to i dziecko. Np. Ark Nova? On Mars? Bo może one bardziej się rodzicowi spodobają niż Wirus lub Potwory do szafy, nie?
Nie rozumiem tej argumentacji..
Za to śmiem twierdzić, że dziecko wciągane w grę ponad swój poziom może doświadczać frustracji. Związanej m.in. z próbami podołania wyzwaniu w celu zadowolenia rodzica.
Ale w sumie o zdanie nikt nie pytał mnie, tylko płeć przeciwną..
W obu dorosły będzie się trochę nudził. W sumie z gier, przy których obaj z synem(4,5l) jesteśmy bardzo zaangażowani, to tylko Draco, a do niedawna Rój (ostatnio mały coś nie chce w robale). W Draco losowość powoduje, że mały wygrywa bez podkładania się z mojej strony, a w Roju, owszem przegrywa, ale często zaskakuje mnie ruchami. O, i jeszcze w Pędzące Żółwie emocje są do końca. Ale w to lepiej na trzy osoby.
W sumie w trudniejsze Dungeon Crawlery z dzieckiem też da radę. Graliśmy trochę w Descenta 2 i mały był wniebowzięty, ale czułem, że jeszcze za dużo jest tam elementów dla niego. Na urodziny mam dla niego Heroquest.
Osobiście, chętniej gram z dziećmi w gry, które podobają się obu stronom. „Wciąganie” dziecka w trudniejsze gry u mnie wygląda w ten sposób, że nie mogę syna odpędzić od stoły jak rozkładam This War of Mine.
Ja sam szukam gry dla 5cio i 8 latki i myślałem o Karaku właśnie.
Co do zasady to ja uważam ,że odpowiednia gra dla dziecka to taka, gdzie samo da rade ,a nie że rodzić steruje większością
Z drugiej strony jeżeli takie granie daje dziecku frajdę to czemu nie ,ale pytanie na czym nam zależy.
Co do zasady to ja uważam ,że odpowiednia gra dla dziecka to taka, gdzie samo da rade ,a nie że rodzić steruje większością
Z drugiej strony jeżeli takie granie daje dziecku frajdę to czemu nie ,ale pytanie na czym nam zależy.
Jeśli mają grać same, to może sprawdzi się Kto to był?Sixshot pisze: ↑07 paź 2023, 15:51 Ja sam szukam gry dla 5cio i 8 latki i myślałem o Karaku właśnie.