Szukam deck buildingowej gierki z szybkim setupem i łatwymi do wytłumaczenia zasadami:)
czy w przypadku Dominion i Hero Realms kupować od razu dodatki i jeśli tak to jakie na start?
Jaki deck building?
-
- Has thanked: 88 times
- Been thanked: 59 times
Re: Jaki deck building?
Nie znajdziesz lepszej implementacji mechaniki deckbuildingu niż Dominion lub jego dowolny klon (np. Tanto Cuore). Na pierwsze kilkadziesiąt partii na spokojnie wystarczy ci sama podstawka.
Zdecydowanie warto spróbować dwóch wspomnianych rodzai deckbuildingu, tj. Dominion - stały rynek kart vs Star/Hero Realms zmienny rynek. Osobiście zaczynałem od tego drugiego (Star Realms) i mając ponad 30 partii na liczniku nadal sprawia frajdę, natomiast przygodę z Dominionem zakończyłem po 7 rozgrywkach i kompletnie nie ciągnie mnie do kolejnej (w podstawkę, dodatki bym chętnie wypróbował).
Spróbuj i sam się przekonaj, bo oba warianty budowania talii na pewno warto poznać
Spróbuj i sam się przekonaj, bo oba warianty budowania talii na pewno warto poznać

- karmazynowy
- Has thanked: 219 times
- Been thanked: 502 times
Dominion jako najlepszy ze stałym rynkiem i Shards of Infinity ze zmiennym, pojedynkowy.
Ewentualnie jeśli jesteś fanem Star Wars to rozważyłbym SW: Deckbuilding Game, też dobry.
Ewentualnie jeśli jesteś fanem Star Wars to rozważyłbym SW: Deckbuilding Game, też dobry.
Na półce | Na stole | Na sprzedaż i zamianę (Gdynia) | Podzielę się rabatem: Grybezpradu.eu - 5% | Planszostrefa.pl - 11%
- seki
- Moderator
- Has thanked: 1236 times
- Been thanked: 1456 times
Polecam przeczytać ten wątek a zwłaszcza wpisy Jiloo. To złoto, które warto odkopać. viewtopic.php?p=1287763#p1287763