Pledge Manager zostanie zamknięty 12 grudnia 2024, a patrząc na różnicę czasu to należy zamknąć zamówienia 11 grudnia. Dla tych którzy zamawiali wersję podstawową istotne jest, że można jeszcze dodać zestaw map i dodatek Cat Power. Przypominam, że w podstawce są tylko dwie mapy. Z tych dwóch map USA jest mapą tak naprawdę mocno wprowadzająca, dość banalną w układzie. Trudniejsze są Niemcy i z reguły na nich gramy (jeśli ktoś już zna zasady). Gra co prawda się nie nudzi przez losowość układu miast i zmianę ich wagi punktowej, ale Niemcy wypadają tu zdecydowanie lepiej. Na mapie USA w budowa torów niby nic nie kosztuje, ale równocześnie łatwo zostać odciętym przez złośliwego gracza. To wszystko trochę jednak przeszkadza. Jak widać zestaw dodatkowych map do wersji podstawowej może być przydatny. Od razu powiem, że go nie mam - więc nie wiem jak pozostałe mapy.
Cat Power jest dość specyficzny, ale Cassie jest miłośniczką kotów, kiedyś zrobiła nawet grę o nich. Poszukajcie to ją znajdziecie

Dodatek wprowadza sporo zmian do rozgrywki, więc jeśli komuś nie przeszkadza specyficzna tematyka (kot mi akurat leży na klawiaturze i strasznie przeszkadza to pisać) jest wart rozważenia.
Posiadaczom wersji deluxe zwracam uwagę na śliczne podstawki ma kontrakty (jeśli nie macie wersji kompletnej)
Polska instrukcja do dodatku jest do pobrania z ich strony, można sprawdzić co zmienia w zasadach. Podsumowując to macie jeszcze tylko wtorek i środę.
Gdyby ktoś chciał już teraz dostać polską instrukcję wydrukowaną to proszę o PM, wyślę. Nawiązując do tematyki gry, to projekt jest nadal na torach - wygląda, że wysyłka to jakiś marzec, kwiecień (jak się znów coś na Świecie nie podzieje). Były lekkie problemy z kolorami w wesji deluxe, ale są rozwiązane.