Hej,
Widziałem w internecie fajne naklejki na drewniane meple zwierzątek do everdella.
Nie jestem Januszem, ale 60 pln za kilka naklejek to wg mnie zdzierstwo. Wiecie moze czy są gdzieś do ściągnięcia i druku we własnym zakresie ? Wystarczy przecież papier naklejkowy i drukarka ..
Pozdrawiam
Everdell - naklejki na meple
-
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 17 times
Re: Everdell - naklejki na meple
I rozumiem, że grafiki chcesz po prostu ukraść z tej aukcji? weź pod uwagę, że muszą jeszcze pasować do kształtu mepelka 
Wyliczyłeś koszt jaki trzeba zapłacić za przygotowane grafiki? produkcję? Jak te naklejki były na ETSY to sam podatek i zapłata dla etsy to z 20% tej ceny albo i więcej, tam zdzierają na potęgę.
I nie, papier naklejkowy i zwykła drukarka nie wystarczy bo Ci te naklejki po 3 grze zejdą i się rozwalą, musi być dobry druk na vinylu/folii albo najlepiej jeszcze laminat. Zresztą wycinanie tego ręczne na kształt mepelka to będzie mordęga więc potrzeba wycinarki jakiejś

Wyliczyłeś koszt jaki trzeba zapłacić za przygotowane grafiki? produkcję? Jak te naklejki były na ETSY to sam podatek i zapłata dla etsy to z 20% tej ceny albo i więcej, tam zdzierają na potęgę.
I nie, papier naklejkowy i zwykła drukarka nie wystarczy bo Ci te naklejki po 3 grze zejdą i się rozwalą, musi być dobry druk na vinylu/folii albo najlepiej jeszcze laminat. Zresztą wycinanie tego ręczne na kształt mepelka to będzie mordęga więc potrzeba wycinarki jakiejś

-
Może 60 to przesada, masz racje ale żeby opłacało się komukolwiek to sprzedawać, szczególnie na portalach które pobierają dużą prowizję jak Etsy to nie może kosztować 5zł a nawet 10zł
Np Etsy ma stałe prowizje i ze sprzedaży rzeczy za 10zł zostaje Ci z 2zł xD
Co innego sobie to hobbistycznie wydrukować w domu a co innego sprzedawać, pakować, wysyłać + oczywiście jak legalnie to jeszcze odprowadzać podatek

Co innego sobie to hobbistycznie wydrukować w domu a co innego sprzedawać, pakować, wysyłać + oczywiście jak legalnie to jeszcze odprowadzać podatek

Aniu,
Niech kosztują 30 - zapłacę
jestem ostatnim, który chciałby komuś coś ukraść..
Jakoś do Avela czy Carcassone można kupić na allegro za 8- 15 PLN.. widocznie da się na tym zarobić jeśli ktoś to sprzedaje.
No ale jeśli ktoś chce ze mnie zrobić frajera to niech się „udławi”
Niech kosztują 30 - zapłacę

Jakoś do Avela czy Carcassone można kupić na allegro za 8- 15 PLN.. widocznie da się na tym zarobić jeśli ktoś to sprzedaje.
No ale jeśli ktoś chce ze mnie zrobić frajera to niech się „udławi”

-
Twój post mnie natchnął do produkcji
Dzięki!
Robiłam już wcześniej inne naklejki i na ich podstawie komentowałam Twój wpis
i stwierdziłam, że te też mogę czemu nie.

Robiłam już wcześniej inne naklejki i na ich podstawie komentowałam Twój wpis