Hej!shuji pisze: ↑21 paź 2024, 08:44 Hej,
Nie widziałem wątku to zakładam.
Pytanie nr 1. czy można przechodzić poszczególne scenariusze w różnym składzie? Co z odblokowanymi kartami ?
Pytanie nr 2. Przy hackowaniu w jednej karcie mam napisane, że można odpalać wielokrotnie. Czy to oznacza, ze w innych kartach można hackować tylko raz? Nie znalazłem tego w instrukcji - zakładałęm, żę jak uda mi się ułożyć np. 3 wzorce hackowania, to mogę je odpalić 3 razy w jednej fazie Odpalania ?
Przykład:
Pytanie nr 3. W prologu jest informacja, że bierzemy usprawnienia klasy w kolorze swojej planszetki. Kolorów klas jest jednak 6, a planszetek 4 kolory. Coś źle zrozumiałem czy o co chodzi ? Po co są te dwie klasy które nie mają koloru planszetki odpowiadającego?
Spoiler:
1. Można przechodzić w różnym składzie. Odblokowane karty wchodzą do puli po prostu, więc w kolejnych grach będzie np większy wybór augmentacji klasowych itd. Każdy scenariusz jest indywidualną historią, więc fabularnie też nie będzie problemu. Po prostu, jeśli będziesz grał Ty plus różne osoby, Ty będziesz znał lepiej świat, ale brak tej wiedzy nie będzie innym przeszkadzał w graniu

2. W fazie odpalania patternów każdy pattern możesz odpalić tylko raz. Nie widziałem polskiej instrukcji, ale w ang jest to wpisane.
Dla przykładu, jeśli uda Ci się złożyć 2x (3 zielone żetony), to będziesz mógł odpalić tylko jeden pattern, więc dostaniesz jedną tarczę, a nie dwie.
Karta o której mówisz pozwala obejść to ograniczenie.
Dodatkowo, jeśli masz taki sam pattern z dwóch różnych źródeł, to wtedy traktujesz to jako osobne instancje.
Żeby lepiej wyjaśnić - powiedzmy, że masz ten 3xzielony żeton , co daje tarczę i masz 3x zielony żeton na przeciwniku, co pozwala np zadać obrażenia. Wtedy mógłbyś zrobić dwa patterny z 3 zielonych tokenów każda i je odpalić.
3. W prologu jest ograniczenie, bo to partia do nauki. Potem możecie dowolnie mieszać kolor planszetki z klasą postaci