1. Czy karta bloku liczy się jako umiejętność? Jedna z postaci w mojej drużynie ma kartę, której działanie zależy od tego czy użyła umiejętności podczas walki. Kilka razu użyła karty wyczynu typu blok, a nasze zdania były podzielone w kwestii czy to się liczy

2. Gdy rozpatrujemy atak we wroga, który ma blok to zmniejszamy zadane obrażenia o wartość bloku, np. atak zadaje 3 obrażenia, wróg ma blok równy 1, więc ostatecznie dostaje 2 obrażenia. Jako wojownik mam przedmiot startowy, który za 2K zadaje 3 obrażenia. Czy użycie przedmiotu jest traktowane jako atak i powinno się wtedy brać pod uwagę pancerz wroga? Jeśli jest to traktowane jako atak, to znaczyłoby też że można "wzmocnić" obrażenia z przedmiotu umiejętnościami typu "atak dowolnego gracza zadaje +2 obrażenia"...
3. W ramach jednej z umiejętności otrzymuję 2 stany, jeden pozytywny (niebieski), drugi negatywny (czerwony). Karta mówi "Otrzymaj [czerwony] i [niebieski]. Czy to narzuca kolejność w jakiej otrzymuje te stany, czy mogę wybrać który kładę pierwszy na tor?