Szybka kawka/Coffee Rush (Euijin Han)

Tutaj można dyskutować o konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier.
NIE NALEŻY TUTAJ PYTAĆ O ZASADY, MALOWANIE, ROBIENIE INSERTÓW ORAZ KOSZULKI! OD TEGO SĄ INNE PODFORA
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Awatar użytkownika
Neoptolemos
Has thanked: 201 times
Been thanked: 1049 times

Szybka kawka/Coffee Rush (Euijin Han)

Post autor: Neoptolemos »

Obrazek

BGG:
Spoiler:
G3 właśnie zapowiedziało polską edycję pt. Szybka Kawka!

Mega się cieszę, bo grałem kilka razy w zeszłym roku na cudzym egzemplarzu i bardzo mi się podobało (a mojej żonie jeszcze bardziej) - niby to proste set collection, ale dzięki mega bajeranckiemu wydaniu i rosnącym napięciu (im więcej zamówień zrobimy, tym więcej klienci zamawiają - ot, uroki branży gastro) bawiłem się świetnie. Zaznaczę, że gra ma "problem" częsty w draftach i grach typu I split, you choose - jeden wyraźnie odstający gracz nie tylko przegrywa, ale i potencjalnie "feeduje" sąsiada (tzn. nie zalewa go nadmiarem zamówień, bo te zależą właśnie od tego, jak idzie graczowi po naszej prawej stronie) - ale na 2 osoby (lub więcej, ale na zbliżonym poziomie) było ekstra. Wątpię, żeby cena była o WIELE niższa niż w przypadku wersji zagranicznych, ale jak będzie przyzwoita, to polecam sprawdzić!
Game developer w Lucky Duck Games
Autor bloga Karta - stół!
Redaktor Board Times
Awatar użytkownika
Rayos
Has thanked: 24 times
Been thanked: 35 times

Re: Szybka kawka/Coffee Rush (Euijin Han)

Post autor: Rayos »

już od dawna się zbierałem do zakupu ang wersji, więc bardzo się cieszę z zapowiedzi polskiego wydania :D
Awatar użytkownika
sydonia
Has thanked: 14 times
Been thanked: 431 times
Kontakt:

Post autor: sydonia »

Dodam, że polska wersja od G3 ma ukazać się w I połowie 2025 roku. Podczas zapowiedzi na lajwie Planszowych Newsów padła też wstępna SCD - 150 zł (z zastrzeżeniem, że może się zmienić w każdą z dwóch stron).
Awatar użytkownika
Legun
Has thanked: 95 times
Been thanked: 204 times

Post autor: Legun »

Wygląda ślicznie - szkoda, że tylko na 4 osoby... Mając w domu miłośniczki kawy i praktykujące baristki, byłaby to idealna rzecz do integracji. Lecz i tak na pewno kupimy, bo prawie zawsze któraś z cór jest w rozjazdach.
Najlepsze gry to te, w które wygrywa się dzięki wybitnej inteligencji, zaś przegrywa przez brak szczęścia...
autopaga
Has thanked: 105 times
Been thanked: 373 times

Post autor: autopaga »

Jakie 4 zdecydowanie best ma 3.
Awatar użytkownika
Gramaciej
Has thanked: 32 times
Been thanked: 23 times

Post autor: Gramaciej »

To G3 bardzo pozytywnie mnie zaskoczyło, zazwyczaj nie czekam na ich zapowiedzi 🫤
Awatar użytkownika
tomuch
Has thanked: 173 times
Been thanked: 208 times

Post autor: tomuch »

A nie da się tam dorzucić jakiegoś wariantu solo? :wink:
kolekcja
rabaty: Planszostrefa 11%, Planszomania 7%, 3trolle 7%, Rebel 5%, Cdp 5%, Aleplanszowki 5%, Mepel 5%
Wojtek.k
Has thanked: 17 times
Been thanked: 43 times

Post autor: Wojtek.k »

tomuch pisze: 28 lis 2024, 01:35 A nie da się tam dorzucić jakiegoś wariantu solo? :wink:
Jest na BGG - https://boardgamegeek.com/filepage/2716 ... -riomusics
Nie sprawdzałem jak działa.
Awatar użytkownika
mikeyoski
Has thanked: 283 times
Been thanked: 177 times
Kontakt:

Post autor: mikeyoski »

A ja nie czekam. Ostatnimi czasy tylko dwie gry mnie mocno irytowały: Klink (ależ to jest kasztan) i właśnie Coffee Rush. Koszmarna losowość, która jednym mocno ułatwia rozgrywkę, innym utrudnia. I jeszcze te mniumnie filiżaneczki i te plastikowe elemenciki , które mnie tylko wkurzały swoją nieczytelnoscia. Zagrałem raz i z wielkim bólem dograłem do końca
Awatar użytkownika
Tringa
Has thanked: 332 times
Been thanked: 361 times

Post autor: Tringa »

Jak ktoś ma FOMO (jak ja) to daje znać, że kupujac gre w sklepie wydawcy dostajemy karty promo niedostępne nigdzie indziej.

https://allegro.pl/oferta/gra-planszowa ... 7461270205
"Czasami lepiej jest użyć miotacza ognia niż narzekać na ciemność." - Terry Pratchett – Zbrojni

Moje zbiórki: CLICK
Moje gry: CLICK
ODPOWIEDZ