Miał może ktoś z Was kontakt z grą Gdziekawostki? Gra ma być przeznaczona dla osoby, która ludzi jeździć po świecie, a w dodatku jest czytelnikiem bloga autorów gry, ale graczem planszówkowym raczej nie jest. Sama natomiast o tym produkcie wspominała. Zastanawiam się tylko, czy jest w tej grze coś poza zwykłym quizem w dość wysokiej cenie i czy przynajmniej ten quiz jest dobry? W sieci informacji niewiele, więc trudno się dowiedzieć, czy poza odpowiadaniem na pytania są tam jakieś sensowne mechaniki planszówkowe?
Ewentualnie co innego z tego typu gier możecie polecić w podobnej tematyce? Ja kojarzę właściwie tylko Boso przez świat.
Gra dla osoby lubiącej podróże
- Yuri
- Has thanked: 379 times
- Been thanked: 1399 times
Re: Gra dla osoby lubiącej podróże
We wszelkie delegacje zabieram, któraś z tych pozycji:
- "Nemos War"
- "Gate" + "Gates"
- "Hostage Negotiator"
- "Iron Helm"
...teraz jeszcze dorzucę "Cursed Castle" jak dojdzie.
- "Nemos War"
- "Gate" + "Gates"
- "Hostage Negotiator"
- "Iron Helm"
...teraz jeszcze dorzucę "Cursed Castle" jak dojdzie.
Moja kolekcja: https://boardgamegeek.com/collection/user/Yuri1984
RABATY, gdyby ktoś potrzebował: Portal = 15%, Mepel.pl = 5%, Planszomania.pl = 2%
Chcesz się zrewanżować kawą ? Zapraszam >>> https://www.buymeacoffee.com/yuri4891
RABATY, gdyby ktoś potrzebował: Portal = 15%, Mepel.pl = 5%, Planszomania.pl = 2%
Chcesz się zrewanżować kawą ? Zapraszam >>> https://www.buymeacoffee.com/yuri4891
-
- Has thanked: 123 times
- Been thanked: 548 times
Nie znam Gdziekawostek, ale przychodzą mi do głowy dwie inne gry:
10 days in the USA, gdzie budujesz trasę po Ameryce, próbując odwiedzić różne miasta, korzystając z autostopów, samolotów, promów
Jedziemy do Japonii, gdzie planujesz wycieczkę po Tokio/Kioto, a każda karta ma smaczki tematyczne, więc jest też walor edukacyjny.
10 days in the USA, gdzie budujesz trasę po Ameryce, próbując odwiedzić różne miasta, korzystając z autostopów, samolotów, promów
Jedziemy do Japonii, gdzie planujesz wycieczkę po Tokio/Kioto, a każda karta ma smaczki tematyczne, więc jest też walor edukacyjny.
- miker
- Has thanked: 662 times
- Been thanked: 506 times
Ja kojarzę autorów, czyli Gdzie Bądź.arian pisze: ↑17 gru 2024, 02:38 Miał może ktoś z Was kontakt z grą Gdziekawostki? Gra ma być przeznaczona dla osoby, która ludzi jeździć po świecie, a w dodatku jest czytelnikiem bloga autorów gry, ale graczem planszówkowym raczej nie jest. Sama natomiast o tym produkcie wspominała. Zastanawiam się tylko, czy jest w tej grze coś poza zwykłym quizem w dość wysokiej cenie i czy przynajmniej ten quiz jest dobry? W sieci informacji niewiele, więc trudno się dowiedzieć, czy poza odpowiadaniem na pytania są tam jakieś sensowne mechaniki planszówkowe?
Ewentualnie co innego z tego typu gier możecie polecić w podobnej tematyce? Ja kojarzę właściwie tylko Boso przez świat.
I z całym szacunkiem do nich i do gier planszowych, nie kupiłbym gry planszowej od nich, która wygląda jak chińczyk, a gdzie ciekawostki będą pewnie formą quizu. Musiałbym być „turbo-fanem” tej pary, żeby kupić tę grę i traktować to jedynie jako formę wsparcia tych twórców.
Za cenę 235 zł, można mieć dużo gier, które można zzabrać ze sobą na podróż, które nie tylko będą lepsze i ciekasze, ale koniec końców dobrze zaprojektowane.
- lukiroo
- Has thanked: 18 times
- Been thanked: 51 times
W pierwszej chwili pomyślałem o Parkach i Jedziemy do Japonii.
Pewnie najbardziej pasowałyby tu Trekking the World i Wanderlust, ale niestety nie ma po polsku.
Jak to ktoś początkujący w planszówkach, to może po prostu Wsiąść do pociągu?
Pewnie najbardziej pasowałyby tu Trekking the World i Wanderlust, ale niestety nie ma po polsku.
Jak to ktoś początkujący w planszówkach, to może po prostu Wsiąść do pociągu?