Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
sorry za jakosc kart ale na zdjeciach kosci maja konkretny kolor natomiast z opisu narzedzia nie wynika ze to narzedzie dotyczy tylko tego jedynego koloru... natomiast zasatnowilo mnie to ze niektore narzedzia maja szare kosci... czy ktos moze wie co i jak?
Nie grałem jeszcze tego scenariusza, ale jak dla mnie opis jasno mówi, że dotyczy albo dowolnego koloru (narzędzie 8 ) albo dowolnego koloru podstawowego (narzędzie 11). Karta ma po prostu przykład spełniający ten opis.
Na koncu instrukcji masz co oznacza kolor pochodny. To taki ktory sklada sie z dwoch innych kolorow.
W przypadku tego narzędzia, jak weźmiesz (przykładowo) fioletowa kostkę z wartością X, to możesz zakreślić kostkę o wartości X w jednym z dwóch kolorów (w tym przypadku niebieski lub czerowny), które tworzą ten pochodny kolor (w tym przypadku fioletowy).
Narzędzie 8:
Spoiler:
Szara kostka to kostka w dowolnym kolorze.
Więc biorąc kostkę w dowolnym kolorze, możemy wpisać wartość z niej, na dowolnym polu z JUZ NADRUKOWANYM kolorem na planszy.
Według opisu z koperty N (po 1 rozgrywce, kiedy otrzymujemy karty rodów) mamy wybrać pierwszą naklejkę i umieścić ją na karcie rodu. Natomiast na targu mamy możliwość zdobycia czterech bonusów. Jak się to ma do tego, że na herbie zostały tylko trzy miejsca na naklejki?