Źródło: FB Galakty
17 lutego ruszą zapowiedzi:
No tak, ale przecież bez sensu się wystrzeliwać z nabojów jak się ma od 17 lutego zacząć zabawę. Inne wydawnictwa by pewnie sępiły info właśnie na tydzień zapowiedzi. Galakta tak nie robi, więc moim zdaniem szykują się wspaniałe zapowiedzi z samego mięsa
Źródło: FB GalaktyAKTUALIZACJA PLANÓW WYDAWNICZYCH
Już w przyszłym tygodniu zapowiemy nowości, które pojawią się nakładem naszego wydawnictwa, pora więc na aktualizację statusu zapowiedzianych już nowości i dodruków:
LUTY
Cyklady: Edycja Legendarna
Posiadłość Szaleństwa: Za progiem
Posiadłość Szaleństwa: Świątynia Świtu
Posiadłość Szaleństwa: Ścieżka Węża
Star Wars Rebelia
Star Wars Rebelia: Imperium u Władzy
Gra o Tron: Gra planszowa
Gra o Tron: Gra planszowa - Matka Smoków
Eldritch Horror: Krainy Snów
MARZEC
Heroes of Land, Air and Sea: Edycja Polska
Ślimaki
Ślimaki: Zrzut Zaopatrzenia
KWIECIEŃ
Zaginiony kod
Zatoka kupców: Z górnej półki
MAJ
Wojna o Pierścień: Gra karciana - Wykute w ogniu
Zoo Tycoon: Gra planszowa
Czarna Orkiestra
Horror w Arkham LCG: Zapomniana Era – Rozszerzenie badaczy
Horror w Arkham LCG: Zapomniana Era – Rozszerzenie kampanijne
Horror w Arkham LCG: Przerwany Krąg – Rozszerzenie badaczy
Horror w Arkham LCG: Przerwany Krąg – Rozszerzenie kampanijne
Horror w Arkham LCG: Zatopione Miasto – Rozszerzenie badaczy
Horror w Arkham LCG: Zatopione Miasto – Rozszerzenie kampanijne
Wojna o Pierścień: Gra planszowa - Los Ereboru
Wojna o Pierścień: Gra planszowa - Królowie Śródziemia
Wojna o Pierścień: Gra planszowa - Panowie Śródziemia
CZERWIEC
Wojna w Krainie Czarów
Wojna w Krainie Czarów: Odłamki szaleństwa
II POŁOWA ROKU
Terrorscape
Terrorscape: Nieśmiertelna Groza
Terrorscape: Nieopisywalny Koszmar
Terrorscape: Dziki Instynkt
Terrorscape: Nieumarła Wrogość
Bestia
Bestia: Wielkie Łowy
Bestia: Rozbite Wyspy
Altay: Świt cywilizacji
Małe Epickie Dinozaury
Era Cywilizacji
Twilight Imperium: Świt Nowej Ery
Korona Starego Króla
Pax Renaissance
John Company - czekamy na możliwość dodruku
Pax Pamir - tak jak informowaliśmy wcześniej, transport z tą grą został zatrzymany, niestety w dalszym ciągu nie mamy informacji, jakie będą losy tego transportu.
W oficjalnej zapowiedzi ląduje w maju.Poochacz pisze: ↑14 lut 2025, 06:53 A wiadomo może coś o polskiej Black Orchestra? Gdzieś kiedyś czytałem że premiera miała być w I kwartale ale póki co ze strony Galakty cisza...
EDIT: to sam sobie odpowiem bo dwie minuty temu Galakta odpisała mi na komentarz z przedwczoraj - gra wkrótce rusza w podróż do PL a premiera będzie w kwietniu.
Nie chcę żartować, bo na pewno dla wydawnictwa to bardzo przykra i kosztowna sprawa, ale że to akurat Pax Pamir utknął gdzieś tam... Może zmiana sojuszu i/lub aspektu pomogłaby?
A skąd wiesz, że to Galakta zawiniła? O ile to nie oni wydawali własną grę to obsuwa mogła wynikać z nastu innych powodów niezależnych od Galakty.walkingdead pisze: ↑15 lut 2025, 00:47 Galakta bardzo mnie rozczarowała w 2024 i szczerze powiedziawszy, skutecznie zniechęciła do obserwowania zapowiedzi na ten rok.
W 2024 czekałam na 4 tytuły, z czego 3 nadal nie pojawiły się w sprzedaży. Ba, znowu je przesunięto (np Holas przy przedsprzedaży w styczniu ogłaszany był jako premiera lutego, a teraz widzę, że jednak marzec).
Winą Galaktyki w takim wypadku są złe założenia. Jako doświadczony wydawca powinni dość dobrze wiedzieć co gdzie może pójść nie tak i w swoich planach wydawniczych uwzględniać spore opóźnienia. Z punktu widzenia prowego, lepiej żeby gry siedziały na magazynie pół roku przed premierą, niż dopiero się drukowały.salaba pisze: ↑15 lut 2025, 00:53A skąd wiesz, że to Galakta zawiniła? O ile to nie oni wydawali własną grę to obsuwa mogła wynikać z nastu innych powodów niezależnych od Galakty.walkingdead pisze: ↑15 lut 2025, 00:47 Galakta bardzo mnie rozczarowała w 2024 i szczerze powiedziawszy, skutecznie zniechęciła do obserwowania zapowiedzi na ten rok.
W 2024 czekałam na 4 tytuły, z czego 3 nadal nie pojawiły się w sprzedaży. Ba, znowu je przesunięto (np Holas przy przedsprzedaży w styczniu ogłaszany był jako premiera lutego, a teraz widzę, że jednak marzec).