Witam. Użyłem "Szukaj" i nie ma tego tematu. Polska wersja gry właśnie się pojawiła w sklepach.
BGG nie dało mi odpowiedzi na moje pytania.
Mam na razie takie sprawy do wyjaśnienia:
1) Czy po wykonaniu procesu drugiej wiedźmy (górne pole), jeśli pod spodem jest jeszcze jedna wiedźma, czy rozpatrujemy kolejne procesy, aż wiedźmy się skończą? Czy może drugi proces (o ile się odbywa) jest ostatni?
2) Punktacja za poziomy na torach Chorych. Nie rozumie za co jest te dodatkowe 6 pkt wiedzy. No bo dostaje podstawowo tyle punktów, ile jest po lewej stronie napisane - odpowiednio za każdy tor chorego w zależności gdzie dojdę, czyli po 0/1/3/7/13/18.
To po co napisali "Dodatkowo, otrzymujecie 6 punktów wiedzy za każdy poziom, który udało wam się osiągnąć na wszystkich trzech torach Chorych."
Nie można było napisać z boku od razu tych punktów w sumie?
Proszę tłumacząc o napisanie na przykładzie, ile dostanę punktów jeśli jestem np na: 1 poziom ślepoty, 3 poziom paraliżu, najwyższy 5 poziom infekcji).
Septima - pytania i wątpliwości
Re: Septima - pytania i wątpliwości
Na BGG znalazł się śmiałek, który mi odpowiedział. Podzielę się:
ad 1) Odbywa się jeden proces w Pierwszej Sali Rozwpraw i max jeden proces w Drugiej Sali Rozpraw (i dotyczy wiedzmy na wierzchu stosu w tej sali). Str 20 instrukcji.
ad 2) Punktowanie za uleczonych, te nieszczęsne 6 punktów za level, dotyczy "zapełnionych" wierszy, 6pkt za każdy pełny wiersz na tym torze.
Albo inaczej: 6x poziom najsłabszego toru (0-5).
Oraz dodatkowo za każdą kolumnę osobno, odpowiednio po 0/1/3/7/13/18 w zależności od osiągniętego poziomu.
Dla podanego przykładu puntkacja wyniosłaby:
ślepota = 1 pkt
paraliż = 7 pkt
infekcja = 18 pkt
Pełne wiersze:1 = 6pkt
ad 1) Odbywa się jeden proces w Pierwszej Sali Rozwpraw i max jeden proces w Drugiej Sali Rozpraw (i dotyczy wiedzmy na wierzchu stosu w tej sali). Str 20 instrukcji.
ad 2) Punktowanie za uleczonych, te nieszczęsne 6 punktów za level, dotyczy "zapełnionych" wierszy, 6pkt za każdy pełny wiersz na tym torze.
Albo inaczej: 6x poziom najsłabszego toru (0-5).
Oraz dodatkowo za każdą kolumnę osobno, odpowiednio po 0/1/3/7/13/18 w zależności od osiągniętego poziomu.
Dla podanego przykładu puntkacja wyniosłaby:
ślepota = 1 pkt
paraliż = 7 pkt
infekcja = 18 pkt
Pełne wiersze:1 = 6pkt