Heart: The City Beneath RPG / Serce: Miasto Poniżej

Tutaj można dyskutować konkretnych grach RPG. Każda gra ma swój jeden wątek osobno Wilkołak, osobno Wampir itd.
Regulamin forum
Tutaj można dyskutować konkretnych grach RPG. Każda gra ma swój jeden wątek osobno Wilkołak, osobno Wampir itd.
Awatar użytkownika
Otorek
Has thanked: 315 times
Been thanked: 526 times

Heart: The City Beneath RPG / Serce: Miasto Poniżej

Post autor: Otorek »

Obrazek
Alis Games pisze:
Serce: Miasto Poniżej to gra fabularna o wżeraniu się coraz głębiej w koszmarną metropolię, które da ci wszystko to, o czym kiedykolwiek marzyłeś – albo zabije cię, próbując. To napędzana przez fabułę gra o eksplorowaniu podziemi, która skupia się na tym, co postacie graczy mają do stracenia, goniąc za swoimi marzeniami przez chaotyczny mrok podziemnego świata.
Informacje ogólne:
- Mechanika: Resistance (Spire/Iglica RPG)
- Polski wydawca: Alis Games
- Oryginalny wydawca: Rowan, Rook and Decard

Prywatnie dopiero zaczynam czytać, ale system wygląda na znakomity i oryginalny. Niektóre umiejętności postaci, które też zwiastują ich śmierć (albo wręcz jej wymagają) lub emeryturę.

Dorzucę tylko, że zamawiając ze sklepu oryginalnego wydawnictwa, paczka z UK przychodzi ledwie w kilka dni i nie są naliczane żadne dodatkowe opłaty (wysyłają DPD).
tommyray
Has thanked: 583 times
Been thanked: 951 times
Kontakt:

Re: Heart: The City Beneath RPG / Serce: Miasto Poniżej

Post autor: tommyray »

Ostatnio wpadł do koszyka bo temat wygląda mi ciekawie i obiecująco. Kupiłem na czuja jako coś co dopełni UVG, Trophy i DownCrawl (z jego taliami kart do randomizacji wszystkiego). Ale może nie warto robić potwora frankensteina (wszystko wszędzie) i grać na czysto jak autorzy przykazali - @Otorek - ograłeś/poprowadziłeś może? Jakieś uwagi? Coś specjalnego tu znalazłeś?
Awatar użytkownika
Otorek
Has thanked: 315 times
Been thanked: 526 times

Re: Heart: The City Beneath RPG / Serce: Miasto Poniżej

Post autor: Otorek »

Niestety utknąłem jeszcze w innych systemach RPG i nie zabrnąłem dalej niż opisy klas postaci, a na półce jeszcze kampania do ogarnięcia "Dagger in the Heart". Jednak jak doczytam/zagram/poprowadzę to pewnie podzielę się wrażeniami.
ODPOWIEDZ