Gdybyście byli zmuszeni do wybrania jednej gry solo do końca życia, to który byłby to tytuł na tę chwilę? Czy istnieje w waszej kolekcji taka gra, która osiągnęła status niesprzedawalnego arcydzieła solo?
Ostatnio gram praktycznie tylko solo, testuje sporo gier z tym trybem i tak mnie naszło.
Jeżeli ktoś chciałby odpowiedzieć na pytanie zadane powyżej, to prosiłbym o zachowanie formy:
[Tytuł]
[Opis]
[Spoiler - inne tytuły solo, które są na równi/ bardzo blisko/ albo chcecie je wymienić]
Nie wchodźmy tutaj w żadne dyskusje. Jedynie prosta forma podana wyżej, a jeśli to wypali, to będzie świetne miejsce do czerpania nowych inspiracji.
-------------------------------------------------
Wojna o Pierścień: Gra Karciana + dodatek Przeciwko Cieniowi
Karciany WoP daje mi wszystko to czego chciałbym od gry idealnej z trybem solo. Każda rozgrywka jest inna, każda jest wymagająca. Zwycięstwo daje satysfakcję, a klimat wylewa się spod kart na stole (no chyba, że mój mózg przeżarty Śródziemiem sam mi to wyobraża). Podczas rozgrywki czuć niepewność, co może powodować dyskomfort, ale po udanym ataku/obronie lub jakieś epickiej akcji - satysfakcja wybija pod niebiosa.
Dodatkowo, gra jest grą karcianą, co pozwala na bezproblemowe jej transportowanie, więc walczyć z siłami Cienia można nawet na wakacjach w Egipcie.