Shinjuku (Gary Kacmarcik)

Tutaj można dyskutować o konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier.
NIE NALEŻY TUTAJ PYTAĆ O ZASADY, MALOWANIE, ROBIENIE INSERTÓW ORAZ KOSZULKI! OD TEGO SĄ INNE PODFORA
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Marks
Has thanked: 6 times
Been thanked: 7 times

Shinjuku (Gary Kacmarcik)

Post autor: Marks »

Obrazek

https://boardgamegeek.com/boardgame/286690/shinjuku

Gra wygląda jak marriage Brassa z Busem (Splotter). Brassa, bo mamy mapę podzieloną na rejony/miasta, gdzie musimy zagrać odpowiednią dla regionu kartę, by wykonać akcję w regionie. Busa, bo wozimy ludzi. Podobnie, jak w Bus budujemy sieć swoich dróg, jednak inaczej niż w grze Splottera, pasażerowie są kupującymi, którym trzeba sprzedać towar odpowiedniego rodzaju. Na koniec gra to set collection. Bo punktacja opiera się na setach pasażerów, których obsłużyliśmy.

Tyle słowem suchego opisu.
Gra miała swoją premierę w Japonii jakiś czas temu. W Niemczech ma mieć premierę niebawem, lub niedawno była. W Europie w wersji włosko-angielskiej wydaje ją Studio Supernova.

Linki: https://www.studiosupernova.it/products/shinjuku

Ja grę poznałem dzięki YT kanałowi:

Gość omawia różnice pomiędzy japońska a nie japońska wersja oraz daje wgląd w to, na czym gra polega.

Nie wiem, czy gra będzie dostępna w polskich sklepach.
Cena u wydawcy to 50€ wysyłka ... 20€. Gra ma być dostępna na Spielu, ale tyle o tym wiadomo. Zakładam temat z nadzieją, że gra wzbudzi zainteresowanie, moim zdaniem zasługuje na nie, i może zbiorą się chętni na grupowe zamówienia, co by zbić koszt wysyłki.
Awatar użytkownika
siepu
Has thanked: 419 times
Been thanked: 408 times

Re: Shinjuku (Gary Kacmarcik)

Post autor: siepu »

Wygląda bardzo fajnie i oczywiście jestem zainteresowany, tylko problem ze wszystkie te gry działają od 4 osób i kompletnie nie ma chętnych. Walają mi się potem pudełka po miesskaniu :lol:
ODPOWIEDZ