Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Tutaj można dyskutować o konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. NIE NALEŻY TUTAJ PYTAĆ O ZASADY, MALOWANIE, ROBIENIE INSERTÓW ORAZ KOSZULKI! OD TEGO SĄ INNE PODFORA
Niepozorne pudło (wielkości Watergate) od Andreasa Stedinga (twórcy Hansy Teutonici) skrywa mega intensywną dwuosobówkę. Gramy na jednym wielkim rondlu i bijemy się o osiągnięcie szeregu natychmiastowych warunków zwycięstwa. Pierwsze ruchy może tego nie pokazują, ale już po jednym okrążeniu zaczyna się totalna nerwówka na kilku frontach.
Nie jest to oczywiście poziom rozkminy jak w Pax Renaissance, ale uruchamia się tu podobny sposób myślenia i próba zatrzymania rywala za wszelką cenę i analiza tego, co może mi grozić, jeśli zrobię A i odpuszczę B. Zagraliśmy dwie partyjki i im dalej w las, tym ciekawiej.
Czysta interakcja i masa decyzji w małym pudełku. No i partie do zamknięcia w 30-40 minut. Bardzo intrygujący tytuł.
Ja kupiłem w ciemno i grałem jak na razie raz ale jestem zachwycony - nieustanne przeciąganie liny, brak jakiegokolwiek toru punktowego, non stop wchodzenie sobie w paradę, coś fantastycznego. Plus świetne wydanie - skrzyneczki papierowe na komponenty to ekoーhit kolejny po Gutenbergu od wydawnictwa Granna. bardzo polecam.
Grałem raz i na mnie również gra wywarła bardzo dobre wrażenie. Moje skojarzenia to Targi (ostra walka w stylu euro) i Aton (pierdyliard warunków zwycięstwa, których trzeba nieustannie pilnować).
Czekam kolejnej partii.
I rozjarzam się na mgnienie w uśmiechu z tych, co to trzeba mieć ten polor we krwi, żeby zmieścić bez pośpiechu pozdrowienie mimo energicznego pośpiechu przecież.
oduck pisze: ↑01 maja 2025, 00:20
Ja kupiłem w ciemno i grałem jak na razie raz ale jestem zachwycony - nieustanne przeciąganie liny, brak jakiegokolwiek toru punktowego, non stop wchodzenie sobie w paradę, coś fantastycznego. Plus świetne wydanie - skrzyneczki papierowe na komponenty to ekoーhit kolejny po Gutenbergu od wydawnictwa Granna. bardzo polecam.
Nie nie, faktycznie napisałem to dość koślawo. Chodziło mi o to, że podobne skrzyneczki wcześniej widziałem w grze Gutenberg, gdzie też nie było grama plastiku użytego do pakowania. - co bardzo cieszy moje eko serce, a poza są to bardzo tematyczne komponenty.