Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Zastanawiasz się co kupić? Poszukujesz gry dla 2 osób? A może najzabawniejszej gry dla 3-6 osób Reinera Knizia o kosmosie, zaczynającej się na literę Z? Pomożemy!
Wyobraźcie sobie, że organizujecie mega imprezę (np. urodzinową) i zapraszacie 10 osób. Przygotowujecie fajne imprezowe gry - Tajniaków, Podaj dalej, Dixit i Top 10. Ale na imprezie zjawia się tylko jedna osoba...
W sumie sytuacja może być bardziej prozaiczna - chcecie poczuć "vibe" gier imprezowych, luźnego spotkania, pełnego śmiechu - ale okazuje się, że macie tylko jednego znajomego.
Czy polecicie jakieś fajne gry imprezowe na imprezkę 2 osobową? Ja mam pewne swoje typy, ale chciałbym usłyszeć zdanie doświadczonych wyjadaczy grających na codzień w Brass albo Twilight Imperium
Mocne pytanie. "Imrezowe" trochę stoi w sprzeczności z "dwuosobowe". Imprezówka, to gry słowne, z ukrytymi tożsamościami, często zabawne, generujące jakieś interakcje... Czyli raczej cechy, których "dwuosobówkom" brak.
Oczywiście, są lekkie dwusobówki, ale czy imprezowe?
Będę obserwować wątek, jestem ciekawy co się pojawi
1. Wiem Lepiej - najlepsza quizówka w jaką zdarzyło mi się grać, chodzi bardzo dobrze zarówno na dwie jak i szesnaście osób. Wiadomo, że odczucia wtedy są inne (brakuje poczucia gry zespołowej), ale przyjemność z partii i taktyczne zagrywki zostają. Choć śmiechu przy quizówce jest zapewne niewiele
2. Spektrum - na dwie osoby zostaje tylko wariant kooperacyjny (na 4+ gra się drużynowo), ale rdzeń rozgrywki pozostaje ten sam. No i tu już śmiech może się pojawić, w zależności od wyobraźni graczy
Nie wiem na ile istotne jest odgrywanie ról w grze W oparach miłości, ale może coś w tym kierunku? Może jakieś śmieszki dałoby radę wykrzesać i byłoby "imprezowo"