Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Tutaj można dyskutować o konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. NIE NALEŻY TUTAJ PYTAĆ O ZASADY, MALOWANIE, ROBIENIE INSERTÓW ORAZ KOSZULKI! OD TEGO SĄ INNE PODFORA
W "Fishing" celem jest zdobycie jak największej liczby lew na przestrzeni ośmiu rund. Każda karta w lewie to 1 punkt, a zebrane karty tworzą naszą rękę na kolejną rundę. Jeśli ich zabraknie, dobiera się nowe ze specjalnej talii, zawierającej coraz mocniejsze karty
Gra opiera się na klasycznych zasadach zbierania lew, ale z czasem do talii dochodzą mocniejsze karty, atutowy kolor oraz karty specjalne, które wprowadzają do rozgrywki dodatkowe smaczki
Tytuł gry: Fishing
Autor: Friedemann Friese
Wydawca: 2F-Spiele
Liczba graczy: 3-5
Czas rozgrywki: 40-60 minut
Ja kupiłem Fishing na zachłyśnięciu się trick takingiem w Cat in the Box. Podobało mi się przez pół gry, ale później zorientowałem się, że to losowe zagrywanie kart, nigdy nie wiadomo co ktoś ma w ręce, bo trzeba by było karty liczyć czy już weszły do gry lepsze karty czy nie. Przez całą grę mamy wahadło, raz idzie dobrze to łykamy karty, potem one są słabe i przegrywamy. Po pierwszej rozgrywce poleciało do nowego domu