Pionek XIII - 5-6 grudnia 2009
-
- Has thanked: 30 times
- Been thanked: 23 times
Re: Pionek XIII - 5-6 grudnia 2009
Nie mogę się doczekać, ostatni pionek (mój pierwszy) strasznie mi się spodobał.
Mam nadzieję, że uda mi się wyrwać chociaż na sobotę:)
Mam nadzieję, że uda mi się wyrwać chociaż na sobotę:)
Gram w planszówki w Krakowie w każdy wtorek i czwartek, zainteresowanych wspólnym graniem zapraszam do grupy:
https://www.facebook.com/groups/1656141158004800/
https://www.facebook.com/groups/1656141158004800/
- Veridiana
- Has thanked: 22 times
- Been thanked: 85 times
- Kontakt:
kolejna śliwka w kompocie heh. od tej pory czas liczy się kwartałami 

- bogas
- Has thanked: 425 times
- Been thanked: 671 times
Grudniowy Pionek będzie wyjątkowy z wielu powodów. Chociażby dlatego, że wypada w Mikołaja. Ale także z tego powodu, że właśnie skończyły się targi w Essen i przywieziecie mnóstwo nowości. Gier, których poznawanie będzie wypełniało praktycznie następne 12 miesięcy. Dlatego już teraz proszę o wyrozumiałość i zrozumienie, że pomarańczowi nie będą w stanie większości z tych gier wytłumaczyć. Piszę to już teraz, aby uprzedzić, że wszelkie komentarze w stylu "Po co wypożyczać gry, których nikt nie umie wytłumaczyć" podnoszą mi ciśnienie, co jest generalnie niezdrowe i niebezpieczne zarówno dla mnie jak i autora komentarza 

- Veridiana
- Kontakt:
Pytanie:
kiedy i jak zgłosić się na Pomarańczową koszulkę? kiedy i jak będzie wiadomo, czy w ogóle potrzebne są nowe? a że pewnie są potrzebne, to kiedy i jak ktoś zorganizuje nabór?
pytam już teraz, bo należałoby się ewentualnie przygotować z zasad pomarańczowej 50tki. a na ostatnią chwilę to nic z tego nie będzie.
kiedy i jak zgłosić się na Pomarańczową koszulkę? kiedy i jak będzie wiadomo, czy w ogóle potrzebne są nowe? a że pewnie są potrzebne, to kiedy i jak ktoś zorganizuje nabór?
pytam już teraz, bo należałoby się ewentualnie przygotować z zasad pomarańczowej 50tki. a na ostatnią chwilę to nic z tego nie będzie.
Witam.
Nie wiem czy to tu moge napisać ale najwyżej sie usunie jak by coś nie grało.
Czy bedzie ktoś z okolic Wadowic jechał 5-6 grudnia.
Potrzebował bym transportu bo tak to nie chce mi sie autobusami plątać.
Jeszcze nie byłem na żadnej takiej imprezie i chciałbym zobaczyć jak to jest.
Pozdrawiam.
Nie wiem czy to tu moge napisać ale najwyżej sie usunie jak by coś nie grało.
Czy bedzie ktoś z okolic Wadowic jechał 5-6 grudnia.
Potrzebował bym transportu bo tak to nie chce mi sie autobusami plątać.
Jeszcze nie byłem na żadnej takiej imprezie i chciałbym zobaczyć jak to jest.
Pozdrawiam.
- bogas
- Has thanked: 425 times
- Been thanked: 671 times
Pomarańczowa 50-ka cały czas ulega ewolucji. Pojawiają się nowe gry w polskich edycjach, dodajemy gry, które zostały wybrane w poprzednich edycjach grą Pionka, wyrzucamy gry, w których nikt nie wypożycza itd. itp. Z tego co wiem to ostateczny kształt 50-ki nie jest znany, ale pewnie pojawi się na stronie Pionka w swoim czasie.WRS pisze:A jak tak ściekawości o aktualną 50 chciałbym zapytać.
Bo ten >spis< prezentuje całość kolekcji...
- WRS
- Administrator
- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 96 times
- Kontakt:
Dziękuję za życzliwą odpowiedź.bogas pisze:Z tego co wiem to ostateczny kształt 50-ki nie jest znany, ale pewnie pojawi się na stronie Pionka w swoim czasie.
Jednak ostatnio jakoś nie było aktualizacji 50.
Stąd moje zapytanie, prośba, przypomnienie wreszcie, by o tej ważnej, dla nowych, sprawie nie zapomnieć.
Wspaniała jest wypożyczalnia i pomoc koszulek, ale jeszcze fajniej jest przygotować się samemu na to co się wypożyczy (choćby inkstrukcję przeczytać, by czasu Koszulki nie marnować).
Bez aktualnej listy 50 jest to trudniejsze.
napisz email lub pw do ignacegoVeridiana pisze:Pytanie:

- Veridiana
- Kontakt:
Nie chcę w wypożyczalni, chcę tłumaczyć gry. Uwielbiam tłumaczyć! KOCHAM tłumaczyć!!

Potwierdzam, Monika uwielbia tłumaczyć i robi to dobrze 
Z innej beczki, na Pionku będzie na 99% premiera moich Krabów na którą zapraszam

Z innej beczki, na Pionku będzie na 99% premiera moich Krabów na którą zapraszam

- skanna
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 22 times
I świetnie Ci to wychodzi, szkoda marnować potencjał w wypożyczalniVeridiana pisze:Nie chcę w wypożyczalni, chcę tłumaczyć gry. Uwielbiam tłumaczyć! KOCHAM tłumaczyć!!![]()

Nauczycielka?
offtopikowa specjalistka - z góry przepraszam, to niezależne ode mnie i moich palców ;-)
- WRS
- Administrator
- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 96 times
- Kontakt:
i ja potwierdzam! (dzięki za Puerto Rico!)Veridiana pisze:Nie chcę w wypożyczalni, chcę tłumaczyć gry. Uwielbiam tłumaczyć! KOCHAM tłumaczyć!!![]()
No i w zasadzie do ja bym chciał się do karnetu wpisać z moimi Skarbami...
Jest kilka gier, co do których z pewną taką nieśmiałością...
Ale z Twoją, Veridiano, pomocą, to ho! ho!
Gorzej, drogówkaskanna pisze:I świetnie Ci to wychodzi, szkoda marnować potencjał w wypożyczalniVeridiana pisze:Nie chcę w wypożyczalni, chcę tłumaczyć gry. Uwielbiam tłumaczyć! KOCHAM tłumaczyć!!![]()
Nauczycielka?

-
- Has thanked: 30 times
- Been thanked: 23 times
no popatrz, a ja jeszcze nic o tym nie wiem;Pskanna pisze:I świetnie Ci to wychodzi, szkoda marnować potencjał w wypożyczalniVeridiana pisze:Nie chcę w wypożyczalni, chcę tłumaczyć gry. Uwielbiam tłumaczyć! KOCHAM tłumaczyć!!![]()
Nauczycielka?
Ja mogę tlumaczyć większość z tego co posiadam. Zakladajac ze ktos podejdziebogas pisze:Dlatego już teraz proszę o wyrozumiałość i zrozumienie, że pomarańczowi nie będą w stanie większości z tych gier wytłumaczyć. Piszę to już teraz, aby uprzedzić, że wszelkie komentarze w stylu "Po co wypożyczać gry, których nikt nie umie wytłumaczyć" podnoszą mi ciśnienie, co jest generalnie niezdrowe i niebezpieczne zarówno dla mnie jak i autora komentarza

- Veridiana
- Kontakt:
yyyyy, tak nauczycielkaskanna pisze:I świetnie Ci to wychodzi, szkoda marnować potencjał w wypożyczalni
Nauczycielka?

a co ja Ci tłumaczyłam? bo kojarzy mi się tylko sytuacja odwrotna

- skanna
Diamonds Club, do którego zasady co prawda znałam, ale nijak nie potrafiłabym tego wytłumaczyć tak, jak Ty to zrobiłaś 

offtopikowa specjalistka - z góry przepraszam, to niezależne ode mnie i moich palców ;-)
Skończyła się operacja Essen. Rozpoczyna się operacja Pionek XIII.
Od przyszłego tygodnia rozpoczynam działalność informacyjną na temat nadchodzącej edycji.
Osoby, które chcą nam pomóc i przyłączyć się do Pomarańczowych Koszulek proszę o kontakt na portal@wydawnictwoportal.pl
Informacje o tym jakie gry znajdą się w 50tce podamy gdzieś w połowie listopada, jeszcze potrzebujemy chwilkę czasu, by zamknąć i ustalić aktualną listę.
Od przyszłego tygodnia rozpoczynam działalność informacyjną na temat nadchodzącej edycji.
Osoby, które chcą nam pomóc i przyłączyć się do Pomarańczowych Koszulek proszę o kontakt na portal@wydawnictwoportal.pl
Informacje o tym jakie gry znajdą się w 50tce podamy gdzieś w połowie listopada, jeszcze potrzebujemy chwilkę czasu, by zamknąć i ustalić aktualną listę.
A czy wiadomo już może mniej więcej w jakim czasie będą mistrzwostwa Ticketa ? i jak się można zapisywać? I czy będą rozgrywane na mapie USA czy Europa?
- skanna
Sztefan, chodzi chyba o te eliminacje, które będą się odbywały na Pionku, a nie te wrocławskie.Sztefan pisze:Wiadomo. Patrz wątek Gratislavia
Dokładnie. Interesuje mnie w jakich zawodach mógłbym wziąć udział na Pionku : )