Mnie akurat ten pomysł się spodobał- to nie są statystyki tak naprawdę, tylko sposób wykorzystania możliwości postaci na różne sposoby. Otrzymujesz 4 wyniki i starasz sie dobrać najlepsze możliwe na daną chwilę działania dla 4 postaci (więcej ruchu, większa obrona, silniejszy atak). Jednak również obawiam się , że gra będzie jedna wielką turlanką kostkami, od których będzie wszystko zależało. Chociaż z drugiej strony, jeśli rozgrywka zamknie się w 40-50 min, może być to niezła gra w kategorii lekkich, odstresowujących, klimatycznych gier z fajnym pomysłem (jak np. Formula D z podobnymi zresztą elementami w pudełku- karty kierowców

), gdzie zarządzamy czynnikiem losowym. Takie Diablo na planszy klimatem- no i koniecznie będzie do niej trzeba podejść z dużym dystansem. Mimo wszystko przy tej jakości komponentów, pomysłach i klimacie ja chętnie spróbuję i już zamówiłem żeby sprawdzić

Jak co trafi w to samo miejsce na półce co Last Night On Earth, Tomb czy inne tego typu i poczeka na dzieci w rodzinie
Ps. Niepokoi mnie jeszcze jeden fakt- ogromne fragmenty plansze, które w trakcie gry składamy w podziemie. Jeśli kształt ułoży się "nieszczęśliwie" np. na długość, będzie problem ze znalezieniem miejsca na granie

Pytanie jak duże bywają te plansze pod koniec gry...