ale niedostępne są, tylko cena zostałaZamki Burgundii nowe 95
a używane nie moga być zgodnie z zasadmi zabawy, jakby można było uzywane alboAllegrowe toby za prosto było
ale niedostępne są, tylko cena zostałaZamki Burgundii nowe 95
Niby w Gamiko, ale rzeczywiście oni różne cyrki z cenami i dostępnością robią.
A spróbuje :
W miarę obiektywnie to akurat się da - za 333 PLN spokojnie kupimy "Terraformacja Marsa" i "Cywilizacja : Poprzez Wieki", to są doskonałe gry z pierwszej dziesiątki na BGG, teraz tylko trzeba założyć, że dwie gry wystarczą do stworzenia kolekcji i dobre gry czynią kolekcje dobrą...
Dwa bardzo ciekawe zestawy, nie wiem tylko czy by zadowolilo to gracza Ameri w sensie takiego nastawionego na Descenty, CDMD, S&S, DD&Legendy Drizzta itp bylby zadowolony, bo np taki Robinson to euro. Bardzo tematyczne, ale euro.cactusse pisze: ↑02 lis 2020, 01:34A spróbuje :
Gracz ameri "dudes on map" :
Kemet - 136 PLN
Diskwars - 94,90 PLN
Nieustraszeni : Normandia - 97,6 PLN
Razem : 328,50 PLN
Gracz ameri "tematyczny" :
Robinson Crusoe - 125,07 PLN
Ghost Stories - 114,04 PLN
Nieustraszeni : Normandia - 97,6 PLN
Razem : 336,71 PLN (trochę ponad limit, ale lubię ten zestaw z Top 100 Thematic Games na BGG, w ostateczności wymienię GS na Tajemnicze Domostwo lub dopłacę komuś różnicę )
W miarę obiektywnie to akurat się da - za 333 PLN spokojnie kupimy "Terraformacja Marsa" i "Cywilizacja : Poprzez Wieki", to są doskonałe gry z pierwszej dziesiątki na BGG, teraz tylko trzeba założyć, że dwie gry wystarczą do stworzenia kolekcji i dobre gry czynią kolekcje dobrą...
No to jeszcze gracz ameri "dungeon crawl" (tu rzeczywiście będzie trudniej, ale spróbujemy) :Elemenek pisze: ↑02 lis 2020, 13:59 Dwa bardzo ciekawe zestawy, nie wiem tylko czy by zadowolilo to gracza Ameri w sensie takiego nastawionego na Descenty, CDMD, S&S, DD&Legendy Drizzta itp bylby zadowolony, bo np taki Robinson to euro. Bardzo tematyczne, ale euro.
Wniosek jest jednak z calego watku prostu i odpowiedz brzmi: TAK.
cactusse pisze: ↑02 lis 2020, 15:15No to jeszcze gracz ameri "dungeon crawl" (tu rzeczywiście będzie trudniej, ale spróbujemy) :Elemenek pisze: ↑02 lis 2020, 13:59 Dwa bardzo ciekawe zestawy, nie wiem tylko czy by zadowolilo to gracza Ameri w sensie takiego nastawionego na Descenty, CDMD, S&S, DD&Legendy Drizzta itp bylby zadowolony, bo np taki Robinson to euro. Bardzo tematyczne, ale euro.
Wniosek jest jednak z calego watku prostu i odpowiedz brzmi: TAK.
Gloomhaven : Jaws of the Lion - 193,15 PLN
Karciane Podziemia : Las Cieni - 74,90 PLN
Four Against Darkness PDF - 31,60 PLN
Wydruk 90 stron FAD - 18 PLN
Dwie kostki k6 - 2,8 PLN
Magic Realms Light 30 PDF - 0 PLN
Wydruk 15 stron MRL - 3 PLN
Laminacja karty drużyny do FAD i planszy do MRL - 6 PLN
Mazak suchościeralny - 3,79 PLN
Razem : 333,21 PLN
Uffff...
Na szczęście dzisiaj 100$ to około 445 zł - więc można zaszalećBOLLO pisze: ↑13 lut 2023, 15:05 W dobie wszechobecnej drożyzny czy jeszcze można skonstruować jakąś fajną kolekcję w tej cenie?
Sagrada 115- szybki abstrakt dla początkujących
Marvel: Rękawica Nieskończoności 18- bardzo przyjemna gra dla większej liczby osób
Papierowe podziemia 67- kapitalna gra nawet w wersji solo
Terrafrmacja Marsa 133- sporo grania na średnio-zaawansowanym poziomie dla każdej grupy ludzi
333pln
Jak tak, to wystarczy wtedy na Rebelię i chyba jeszcze na Żelazną Kurtyna zostanie
Jak się jeszcze uśmiechnie do kogoś na forum z rabatem to zostanie 39zł na przekąski
Pulsar PL to już chyba tylko z drugiej ręki i kwota będzie wyższa:)PytonZCatanu pisze: ↑14 lut 2023, 17:54 Moja propozycja. Wybrałem tylko gry, które sam posiadam i lubię:
Imperial 2030 80 zł
Pulsar 2849 80 zł
Wyprawa do Eldorado 80 zł
K2 80 zł
Daj namiar! 13 zł
Razem 333 zł
Btw - 100 dolarów to dzisiaj 445 zł. Co bym dorzuci? Może Brzdęk w Kosmosie do dostania za 112 zł
Daj namiar! na ten Pulsar 2849PytonZCatanu pisze: ↑14 lut 2023, 17:54 Moja propozycja. Wybrałem tylko gry, które sam posiadam i lubię:
Imperial 2030 80 zł
Pulsar 2849 80 zł
Wyprawa do Eldorado 80 zł
K2 80 zł
Daj namiar! 13 zł
Razem 333 zł
Btw - 100 dolarów to dzisiaj 445 zł. Co bym dorzuci? Może Brzdęk w Kosmosie do dostania za 112 zł