Cześć.
Chciałabym Was zapytać, jakie gry polecacie do grania zdalnie. I nie chodzi mi tu o gry, które mają swój odpowiednik na różnych platformach typu board game arena, steam etc. ale o planszówki, w które można zagrać zdalnie.
Dziś zagraliśmy w bezpłatny scenariusz "Detektywa" i to było fajne, bo jedna osoba miała przed sobą aplikację, a pozostali notowali na kartkach i wspólnie decydowaliśmy co dalej. Przychodzą nam do głowy jeszcze "Tajniacy", tu można zrobić zdjęcia haseł i na zoomie wrzucić na wspólny ekran. Podobnie można zagrać z "Konceptem", gdzie na wspólny wrzucamy zdjęcie planszy.
Ewentualnie może przed "Detektywem" powstało coś, co można sobie samemu zrobić. Tak jak kiedyś przed "Bangiem" była "Mafia"
Gry planszowe nadające się do grania online
Re: Gry planszowe nadające się do grania online
"Jednym Słowem" by dało radę.
"Szarlatani z Pasikurowic".
Rollki typu : "Welcome to..", "Rzuć na tacę", "Bukiet" ...
No i się zastanawiam czy "Narcosa" nie spróbować tak odpalić ze znajomymi, bo teoretycznie też by się dało Pytanie czy w jedną "kamerkę" wszystko by się zmieściło czy na dwie by trzeba
"Szarlatani z Pasikurowic".
Rollki typu : "Welcome to..", "Rzuć na tacę", "Bukiet" ...
No i się zastanawiam czy "Narcosa" nie spróbować tak odpalić ze znajomymi, bo teoretycznie też by się dało Pytanie czy w jedną "kamerkę" wszystko by się zmieściło czy na dwie by trzeba
- ArnhemHorror
- Has thanked: 348 times
- Been thanked: 167 times
Dobry temat, ale sugerowalbym uprzejmie podzielic to na gry, w ktorych wystarczy, ze jedna osoba ma egzemplarz, a reszta jakies proxy (vide Detektyw, Tajniacy z 2ma sesjami rownolegle), i te gdzie wszyscy musza cos miec z gry, nawet jesli to glupie planszetki w przypadku gier typu roll&write, bo nie kazdy ma drukarke w domu.
W życiu jest miejsce na jedynie 3 2 1 LCGi.
Też polecam Detektywa.
Szczególnie łatwo grać w scenariusze pnp, bo wtedy wszyscy mają karty i mogą sami czytać. Ale w podstawkę też się da - i tak zawsze wszystko czytamy na głos. Bardzo polecam przy tym stronę padlet, gdzie zrobiliśmy sobie tablicę korkową z dziesiątkami, jak ni setkami połączeń, zdjęciami itp. Można zmieniać kolory karteczek przyczepianych, dodawać komentarze do łączników. A co najważniejsze - kilka osób może edytować w tym samym czasie. jakby ktoś chciał zobaczyć jak to wygląda mogę podesłać zdjęcie.
Szczególnie łatwo grać w scenariusze pnp, bo wtedy wszyscy mają karty i mogą sami czytać. Ale w podstawkę też się da - i tak zawsze wszystko czytamy na głos. Bardzo polecam przy tym stronę padlet, gdzie zrobiliśmy sobie tablicę korkową z dziesiątkami, jak ni setkami połączeń, zdjęciami itp. Można zmieniać kolory karteczek przyczepianych, dodawać komentarze do łączników. A co najważniejsze - kilka osób może edytować w tym samym czasie. jakby ktoś chciał zobaczyć jak to wygląda mogę podesłać zdjęcie.
Właśnie bardziej chodzi mi o takie, gdzie jedna osoba ma egzemplarz. Niż granie na monitorze.
- PytonZCatanu
- Has thanked: 1858 times
- Been thanked: 2303 times
Bardzo polecam Zamki Burgundii na yucata.de
Zamki działają świetnie online, a interfejs otworzony nawet na komórce jest czytelny.
Zamki działają świetnie online, a interfejs otworzony nawet na komórce jest czytelny.
Garść statystyk z BGG | Moje TOP 100 - stan na 1.01.2024