Galakta – Plany wydawnicze 2024
- Hardkor
- Has thanked: 1451 times
- Been thanked: 975 times
- Kontakt:
Re: Galakta – Plany wydawnicze 2024
Totalnie gry nie znam, ale wygląda ładnie
Posiadam najwyższy (3%) rabat w aleplanszowki - jeśli chce skorzystać to daj znać. Jestem prawie ciągle przy komputerze (praca zdalna), więc szybko odpiszę :)
- sydonia
- Has thanked: 12 times
- Been thanked: 401 times
- Kontakt:
Dodam, że Rauhę można zagrać na BGA. Takie przyjemne raczej family+ z draftem, zabudowywaniem swojego gridu kartami i aktywowaniem ich kolumnami/rzędami.
https://boardgamegeek.com/boardgame/266 ... ng-legends
No nie wiem nie wiem, to takie raczej sredniawka mocna jest
- rand
- Has thanked: 129 times
- Been thanked: 103 times
Brawo Galakta, dbają o mój portfel 0/12 Póki co, jedynie co kupie to Wojne w Krainie czarów, która była u mnie na liście jeszcze w zeszłym roku. W tym roku jakoś mało pasjonujące, przynajmniej dla mnie, zapowiedzi. Dużo gier, na które wydaje mi sie mało osób czeka, o ile ktokolwiek. Jutro raczej nie zaskoczą, bo zapowiedzą jakiś Pax.
Wiadomo, że wszystko kwestia gustu, bo niektórzy zawiedli się zapowiedziami LDG, ja nastomiast biore od nich coś między 5-9 tytułami.
Niemniej pare tytulów wydaje się nijakich, przeciętnych kompnentowo i mało popularnych, niemniej komuś mogą przypaść do gustu.
Natomiast Rauha, Dungeonkeepers, Filantropi to wyglądają jak gry sprzed 15 lat. Małe epickie ... to raczej spodziewane i o ile mają swoich fanów to raczej nie zrobią furory jak Małe Epickie Podziemia. Ciekawymi zapowiedziami wg mnie sa jedynie: The Old King’s Crown, Stationfall i Zoo Tycoon. Niestety z pewnych powodów nie trafią na moją listę zakupów ale uważam je za ciekawe zapowiedzi i z chęcią kiedyś w nie zagram.
Wiadomo, że wszystko kwestia gustu, bo niektórzy zawiedli się zapowiedziami LDG, ja nastomiast biore od nich coś między 5-9 tytułami.
Niemniej pare tytulów wydaje się nijakich, przeciętnych kompnentowo i mało popularnych, niemniej komuś mogą przypaść do gustu.
Natomiast Rauha, Dungeonkeepers, Filantropi to wyglądają jak gry sprzed 15 lat. Małe epickie ... to raczej spodziewane i o ile mają swoich fanów to raczej nie zrobią furory jak Małe Epickie Podziemia. Ciekawymi zapowiedziami wg mnie sa jedynie: The Old King’s Crown, Stationfall i Zoo Tycoon. Niestety z pewnych powodów nie trafią na moją listę zakupów ale uważam je za ciekawe zapowiedzi i z chęcią kiedyś w nie zagram.
- Mr_Fisq
- Administrator
- Has thanked: 1412 times
- Been thanked: 1634 times
Spad po Portalu, tanio nie będzie, BGG na granicy 7.0... Ryzykowne.
Ciekawe co na jutro zostawili, bo z dotychczasowych zapowiedzi ciekawie wygląda głównie The Old King’s Crown i Stationfall.
- konradstpn
- Has thanked: 209 times
- Been thanked: 319 times
Jeśli Galakta chce zachować pokój z graczami to jutro musi pojawić się Pax. Oby coś z dwójki Hispanica/Porfiriana
Gram, więc jestem.
- PytonZCatanu
- Has thanked: 1859 times
- Been thanked: 2303 times
To będzie największy że wszystkich pokojów: Pax Galaktakonradstpn pisze: ↑22 lut 2024, 14:27 Jeśli Galakta chce zachować pokój z graczami to jutro musi pojawić się Pax. Oby coś z dwójki Hispanica/Porfiriana
Garść statystyk z BGG | Moje TOP 100 - stan na 1.01.2024
Na razie rozczarowanie, serce nie zabiło mocniej, no może przy The Old King's Crown i trochę przy Zoo Tycoon. Dwie gry, które wezmę pod uwagę. Na pewno kupię małe macki, bo macki zawsze u mnie na propsie dlatego najbardziej się cieszę z dodruków rozszerzeń HwA LCG w nowym wydaniu. Może jutro coś jeszcze wpadnie ciekawego. Poza tym Galakta ma jeszcze sporo innych gier z ubiegłych lat, które mnie interesują. Czy jutro będą jakieś bomby? zobaczymy.
- japanczyk
- Moderator
- Has thanked: 3519 times
- Been thanked: 3524 times
To jest dobra i niedoceniona przez kampanie gra - nic szczegolnego, ale brakuje takich gier na polskich rynku
Sprzedam: (S) Redukcja kolekcji! 100+ tytulow: Pagan i inne
Moje Zbiórki na KS: tu
https://buycoffee.to/japanczyk
Moje Zbiórki na KS: tu
https://buycoffee.to/japanczyk
Nie wydaje mi się, ale może tematyka się spodoba, bo jest na czasie.samuraj1369 pisze: ↑22 lut 2024, 11:24 Przecież ten Catan jak wejdzie do Empiku jako NOWOŚĆ, to rozbije bank i zarobi tyle ile cały tamten rok nie zarobił na "cięższych" tytułach
Ja wole "klasycznego" Catana z dodatkami.
W Empiku z taką okładką to furorę zrobi Zoo Tycoon (ciekawe jaki polski tytuł mu nadadzą).
- psia.kostka
- Has thanked: 528 times
- Been thanked: 1190 times
GucwińscyW Empiku z taką okładką to furorę zrobi Zoo Tycoon (ciekawe jaki polski tytuł mu nadadzą).
Szukam/Kupie: Doomtown: Reloaded, Xcom, Fanzin Sherwood #1;
#KolekcjonujeRabaty [DobraKarmaWraca][WarszawskiKolektyw][WawHub] ʕ•ᴥ•ʔ
#KolekcjonujeRabaty [DobraKarmaWraca][WarszawskiKolektyw][WawHub] ʕ•ᴥ•ʔ
-
- Has thanked: 1113 times
- Been thanked: 519 times
Tycoony zostały u nas spopularyzowane w grach komputerowych, więc myślę że zostanie oryginalny tytuł.
planszomania.pl - 10%
(rabat nie działa na pozycje już zrabatowane!)
- Ardel12
- Has thanked: 1140 times
- Been thanked: 2334 times
Mam dokładnie tak samo. Z chęcią sprawdzę ZOO i Old King's Crown, ale reszta mnie nie zainteresowała w ogóle. Stationfall sprawdzałem i mi nie podszedł po 2 partiach, więc do kupna od zaraz 0/12. Może Kotek w Pudełku wskoczy na listę jeśli cena będzie dobra, bo miałem okazję zagrać wczoraj i mi się spodobało acz muszę sprawdzić jak działa na 2os(obstawiam, że mocno średnio).
Jutro PAX jak nic, tylko, który...a może zaliczymy ździwko i wjedzie High Frontier jak mają dać do pieca, to pt jest ku temu najlepszy.
Zawsze dobry koncert zaczyna się od dużego hitu i kończy się jeszcze większym. W zeszłym roku Galakta zaczęła z Pax Ren i skończyła John Company. W tym roku zaczęli od Stationfall i spodziewam się jeszcze większej bomby na koniec.
twoja ocena mocno odbiega od ocen na bgg. Opiszesz co tobie nie przypasowało w rozgrywce?Malibu pisze: ↑22 lut 2024, 14:12 https://boardgamegeek.com/boardgame/266 ... ng-legends
Zachęcam do poznania skali ocen BGG
-
- Has thanked: 1113 times
- Been thanked: 519 times
7.0 to nie jest jakaś wysoka ocena bym rzekł.tomp pisze: ↑22 lut 2024, 21:51twoja ocena mocno odbiega od ocen na bgg. Opiszesz co tobie nie przypasowało w rozgrywce?Malibu pisze: ↑22 lut 2024, 14:12 https://boardgamegeek.com/boardgame/266 ... ng-legends
planszomania.pl - 10%
-
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 28 times
Brakuje też jeszcze zapowiedzi Sword and Sorcery: Ancient Chronicles.
- warlock
- Has thanked: 1142 times
- Been thanked: 2168 times