Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Neurocide pisze:Tylko nie wiem czy Blackbearda tak łatwo jest pociągnąć - instrukcja sporawa, tłumaczenia zasad dużo, a gra długa.
MG pisze:
Zasady już rozumiem - do wytłumaczenia w 20-30 minut. Są źle napisane, ale dość proste. Gra się 2-3 godziny.
Ja tam wolę dowiedzieć się czy adroidy marzą o mechanicznych owcach, ale butelka rumu też może być.
Nayan pisze:
W przyszły piątek chciałbym spróbować Batlestar Galactica ale chiałbym zagrać min w 5 osób tak wiec otwieram listę chętnych jak znajdzie się pięciu to myślę że Evenfall da się namówić na przyniesienie tej gry
1. Nayan
2.
3.
4.
5.
ew 6 aż do możliwości gry
Jeśli mógłbym coś zasugerować, to pomimo, że BSG jest całkiem dobrą grą, to może trwać dosyć długo. Na 5 lub 6 graczy może być za długa na Avanti. Polecałbym grę na 4 z alternatywnym wariantem sympatyka. Ja sam osobiście już trochę w BSG pograłem, więc tym razem chciałbym pograć w coś innego.
Mnie nie będzie 2 tygodnie... A zagrałbym w Blackbearda z Wami - w końcu sam przekonałem Mikołaja do tej gry . Zapewne to się nie uda, ale jeśli moglibyście przenieść rozboje, gwałty, porwania i tortury o dwa tygodnie, to będziemy mogli popiracić razem .
miałem już w tym wątku nic nie pisać, ale w tym przypadku zrobię wyjątek.
być może w ten piątek będziemy mieli gościa z Włoch. oto co mi napisał:
It happens that sometimes I travel to Poland (Katowice & Tycky) for working reason ... I'm an Italian boardgamer and I would like to play with new friends instead stay in the hotel in the evening. Cold you suggest me someone that will be available and happy to play with me?
I already tried to read some polish forum, but I really don't understand what is written :p
Thanks in advance!
TinuZ
tu moja odpowiedź kalecząca angielski, więc to pominę.
thank you very much ... usually I travel on friday afternoon, coming back to Italy
I've already been to that restaurant, so, in the case I will stay for the weekend, of course I'll be happy to play with you!
ciao
TinuZ
Widzę, że jedni chcą grać w Androida, inni w Blackbeard. Proponuję Androida na ten piątek a Blackbeard w niedalekiej przyszłości. Polecam linka http://new.fantasyflightgames.com/edge_ ... =68&esem=4 przed grą, gdzie oprócz manuala można poczytać strategie dotyczące poszczególnych postaci. Jeśli chcemy skończyć grę w piątek ( ), to proponuję się zapoznać, bo wszystkich zasad nie zdążę wytłumaczyć. Ale coś tam na pewno powiem
kolderek pisze:miałem już w tym wątku nic nie pisać, ale w tym przypadku zrobię wyjątek.
A czemuż to miałbyś już nie pisać? Nie rób nam tego
MG pisze:Niestety w ten piątek mnie nie będzie, także Android jeszcze poczeka. Ale co się odwlecze, to nie uciecze
Oj nieładnie kolego, nieładnie. Tak narobić smaka i zdezerterować.
kolderek pisze:miałem już w tym wątku nic nie pisać, ale w tym przypadku zrobię wyjątek.
Weź nie gadaj głupot kolder
thank you very much ... usually I travel on friday afternoon, coming back to Italy
I've already been to that restaurant, so, in the case I will stay for the weekend, of course I'll be happy to play with you!
ciao
TinuZ
Napisał, że w piątki wraca do Włoch, więc może będzie, może nie. Napisz mu kilka tytułów, w które ostanio gramy, może coś go zainteresuje.
semeai. pisze:Mnie nie będzie 2 tygodnie... A zagrałbym w Blackbearda z Wami - w końcu sam przekonałem Mikołaja do tej gry . Zapewne to się nie uda, ale jeśli moglibyście przenieść rozboje, gwałty, porwania i tortury o dwa tygodnie, to będziemy mogli popiracić razem .
Z braku androida zapowiadają się kolejne ciężkie walki w normandi . Ja ze swojej strony mogę zaproponować kolonizacje ameryki w Age of Empires lub kolonizacje galaktyk w Race for Galaxy
Nayan
"Dopóki na świecie będzie istniał człowiek, będą też wojny."
Brawo Neuro, wygrałeś podręcznik "Jak zostać władcą całego świata" oraz nowe Porsche 911 . Możesz wybrać kolor (fioletowy, szary, czerwony albo zielony).
Spotkanie kameralne były gobliny z czerwonego listopada (okręt zatonął 32 min po pierwszym uszkodzeniu na skutek auto-detonacji torped znajdujących się na okręcie) wcześniej bohaterską śmiercią zginął w kajucie kapitana gospodarz całej operacji ratowniczej. Później po burzliwej dyskusji rozpoczęła się rozgrywka w "przez wieki" gra pomimo wysokiego stopnia komplikacji i potrzeby kontroli dużej ilości kosteczek "stary nie ogarniam tej kuwety " chwyciła mocno i definitywnie jest do zagrania jeszcze wiele razy.
Nayan
Na minutę przed zbirową śmiercią, towarzysze Gnomy orzekli kolektywnie, że towarzysz Nayan doprowadził do katastrofy okrętu, bowiem miał wtym albo kułacki interes, albo ktoś sowicie opłacił w walucie Imperialistów jego sabotaż. Fatk, miał podejrzany akcent, lecz uznano, ze jezyk mu się od groku plącze poprostu.
Sprzedam: Arkham Horror - edycja PL - Cena: 130 pln
Jak dla mnie TtA wypadło średnio, ale dam tej grze jeszcze szanse. Czerwony listopad na plus, całkiem miło się grało.
A towarzysz Nayan spełnił swój obowiązek zostając w oczach załogi odpowiedzialnym za katastrofę, zwalniając przy tym całą resztę z odpowiedzialności. Brawo Towarzyszu !
Dobry goblin tffu gnom się stara a tu go o sabotaż posądzą ale wydaje mi się że widziałem więcej wpółbraci gob.. tfu gnomów na statku . Co do Tta to jestem coraz bardziej za i już się nie mogę doczekać kolejnej rozgrywki.
Nayan
świeżo po rozgrywce w TtA mogę skomentować tylko tak wielki potencjał ma ta gra oczywiście 3 miejsce na 3 nie jest idealne ale tak to bywa z nowościami. Liczę na dość szybki rewanż (ale jeśli będzie szansa to chętnie poznam inną nową grę "Android" tak wiec na piątek jest już jakiś plan.
Nayan