CUBE:Factory of Ideas - dyskusje/plany wydawnicze
- rattkin
- Has thanked: 382 times
- Been thanked: 933 times
Re: CUBE:Factory of Ideas - dyskusje/plany wydawnicze
PHG samo nie wie, czy będzie chciało wracać do Ashes - na razie mówią, że nawet jeśli, to nieprędko. Nawet nie wiem jak to z prawami jest, bo Vega już odszedł z PHG. Ale, z tego co się orientuję (niech mnie ktoś z Cube FoI poprawi), polskie Ashes po prostu sprzedawało się słabo i to z tego powodu została podjęta decyzja o zamknięciu cyklu, a nie przez kwestie licencyjne. Wydawanie pozostałych dodatków akurat teraz nie miałoby większego sensu z punktu widzenia wydawniczego.
- E2MD
- Has thanked: 58 times
- Been thanked: 157 times
Czy wydawnictwo mogło by się ogarnąć i umieścić POPRAWNIE instrukcje do serii Century ?
Spice Road jest w kilku miejscach, jakaś chyba robocza kopia "przez piaski i morza" oraz zupełny brak Nowego Świata. Instrukcji wersji łączonych też nie ma.
Spice Road jest w kilku miejscach, jakaś chyba robocza kopia "przez piaski i morza" oraz zupełny brak Nowego Świata. Instrukcji wersji łączonych też nie ma.
Nie przyszedłem tutaj wygrać
-
- Has thanked: 1074 times
- Been thanked: 106 times
Przecież od początku była ta gra zapowiadana jako IV kwartał, na koniec tego roku. To już bliżej jest Baśniowego Boru, na który ja czekam.
-
- Has thanked: 220 times
- Been thanked: 72 times
A czy wiadomo coś na temat ewentualnego dodruku (lub brak planów z tym związanych) "Pluszowych opowieści"?
"Życie społeczne wyposażone jest w ponadbiologiczne formy użyczające mu wyższe wartości w postaci zabaw lub gier. W nich właśnie społeczeństwo wyraża swoje poglądy na świat i życie".
Johan Huizinga, Homo ludens
- tomuch
- Has thanked: 172 times
- Been thanked: 206 times
Wywiedziałem się niedawno, że planują na przyszły rok.
kolekcja
rabaty: Planszostrefa 11%, Planszomania 7%, 3trolle 7%, Rebel 5%, Cdp 5%, Aleplanszowki 5%, Mepel 5%
rabaty: Planszostrefa 11%, Planszomania 7%, 3trolle 7%, Rebel 5%, Cdp 5%, Aleplanszowki 5%, Mepel 5%
-
- Has thanked: 17 times
- Been thanked: 9 times
Jak wygląda temat Zdarzenia (Aftermath)? Mignęło mi niedawno na fejsbuku ogłoszenie o anulowaniu przesprzedaży (którą też przegapiłem, więc nie narzekam). Natknął się ktoś na jakieś zaktualizowane informacje?
-
- Has thanked: 1074 times
- Been thanked: 106 times
Informacje aktualne w październiku dostali ludzie, którzy zamówili grę w przedsprzedaży. W mailu jest wyjaśnione, że z powodu m.in. sytuacji na świecie (pandemia) wydawnictwo Cube zostało zmuszone przesunąć premierę Zdarzenia na bliżej nieokreślony termin w przyszłym roku. W związku z tym m.in. zwrócili klientom pieniądze za przedsprzedaż. Zatem pozostaje liczyć, że przyszły rok będzie trochę bardziej optymistyczny, jeśli chodzi o pandemię i że w końcu uda się Im wydać Zdarzenie. Osobiście mam tylko nadzieję, że pandemia nie pokrzyżuje kolejnego projektu Cube, jakim jest Mysia Straż, czyli projekt ze Wspieram.to

Czy ktoś ma jakieś info odnośnie planowanych lub nie dodruków Martwą zimą: Długa noc? Poznikały ze sklepów i nie wiem czy brać ostatnie sztuki za miliony czy czekać
sorry, jeśli temat przewałkowany, ale przejrzałem temat i nie znalazłem informacji.
-
- Has thanked: 76 times
- Been thanked: 15 times
-
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 30 times
Prawa do Martwej Zimy przejęło FFG i na razie nie ma żadnej informacji o ich planach rozwoju serii. Natomiast Cube raczej straci prawa do tej serii w Polsce na rzecz Rebela, podobnie jak było w przypadku Pandemica.
Podpinam się pod pytanie. Czy ktoś od wydawcy mógłby się wypowiedzieć? Pozdrawiam
Ja również jestem zainteresowanyPodpinam się pod pytanie. Czy ktoś od wydawcy mógłby się wypowiedzieć? Pozdrawiamsmalco pisze: ↑13 gru 2020, 10:38
Witam, czy i kiedy będzie wznowienie Pluszowych Opowieści??
-
- Has thanked: 220 times
- Been thanked: 72 times
Odpowiedź wydawcy, to: w drugiej połowie roku.
"Życie społeczne wyposażone jest w ponadbiologiczne formy użyczające mu wyższe wartości w postaci zabaw lub gier. W nich właśnie społeczeństwo wyraża swoje poglądy na świat i życie".
- Jiloo
- Has thanked: 624 times
- Been thanked: 532 times
- Kontakt:
Przeszukałem kilka ostatnich stron i nic nie znalazłem.
Czy są jakieś plany wydania Forgotten Waters w polskiej edycji?
Czy są jakieś plany wydania Forgotten Waters w polskiej edycji?
Wyjdzie, niemniej na dziś dzień nikt nie udzieli wiążącej odpowiedzi. Mamy Covid, mieliśmy niedawno Suez issue. Kontenery nie pływają jak planowano, te co miały być ładowane w Azji, są dopiero rozładowywane w Europie. Jednym słowem, nie ma co wróżyć z fusów.
-
- Has thanked: 155 times
- Been thanked: 84 times
Pytałem ich ostatnio czy wciąż planują to wydać:
tak, ale wciąż nie możemy podać dokładniejszych informacji - jesteśmy niestety zależni pod tym względem od oryginalnego wydawcy gry
- psia.kostka
- Has thanked: 558 times
- Been thanked: 1284 times
Dziwne to, bo wersje czeskie, wegierskie i rosyjskie sie pojawily w 2020-2021.
https://www.boardgamegeek.com/boardgame ... h/versions
Sa juz filmy z ich pudelkami gotowymi. Cube zaspal najwyrazniej...
Ale plus taki, ze widac, iz tytul jeszcze zyje po perturbacjach z Asmodee vs PHG. Sa nawet jakies przeblyski na dodatek z postaciami.
Ale plus taki, ze widac, iz tytul jeszcze zyje po perturbacjach z Asmodee vs PHG. Sa nawet jakies przeblyski na dodatek z postaciami.
Sprzedam (importowane, nowe): Harmony, Courtisans, Sea Salt & Paper, Rivages, Solstis, Tikal, Furnace, Knarr, Eddie z Iron Maiden (zestaw PL pod konkretna gre) +inne
-
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 30 times
Ale to już od dawna wiadoma sprawa,że zawalili pierwszy termin druku. Przeprosili klientów, zwrócili pieniądze z przedsprzedaży i dali duże kody rabatowe na następne zamówienie. Teraz czekają na następny druk , do którego mogliby dołączyć.psia.kostka pisze: ↑12 maja 2021, 17:13 Dziwne to, bo wersje czeskie, wegierskie i rosyjskie sie pojawily w 2020-2021.
- psia.kostka
Jasne, ale chyba nie tylko pierwszy termin zawalili

Sprzedam (importowane, nowe): Harmony, Courtisans, Sea Salt & Paper, Rivages, Solstis, Tikal, Furnace, Knarr, Eddie z Iron Maiden (zestaw PL pod konkretna gre) +inne
^^ tak na prawdę chodzi mi tylko o polską instrukcję. Chociaż w sumie gra nie jest jakaś mega skomplikowana to budzi dużo niejasności więc nie moge się za nią jakoś szczególnie zabrać
- psia.kostka
Sprytny plan, ale bez "myszkowania" po forach BGG sie chyba nie obejdzie, klasyczny Jerry Hawthorne