Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Tutaj można dyskutować o konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. NIE NALEŻY TUTAJ PYTAĆ O ZASADY, MALOWANIE, ROBIENIE INSERTÓW ORAZ KOSZULKI! OD TEGO SĄ INNE PODFORA
erpe pisze: ↑11 gru 2020, 14:45
Pytam o sklepy polskie lub zagraniczne (względnie Amazony i inne eBaye).
Nie zauważyłem, żeby jakikolwiek sklep odróżniał te edycje, niestety. Może na KS zbierali dopiero zamówienia i dodruk dopiero pójdzie, dlatego nie widać, żeby sklepy rozróżniały?
Xisertus pisze: ↑16 gru 2020, 11:27
Wiadomo kiedy wyjdzie dodatek do GH po polsku??
Już jest dostępny, miał premierę 10 listopada 2020.
Great things are possible when one man's wisdom and an hour's effort are combined.
A sound offense has the power of roaring water, it fills every hole in an opponent's defenses.
Witam,
Proszę o radę odnośnie reklamacji Gloomhaven zakupionego w sklepie Albi Polska. Po częsci swój problem opisałem w dziale off-topic w temacie o DPD. Chodziło o to, że zamiast Gloomhavena wysłali mi gratis za 1 gr. Po kontakcie z mojej strony, przeprosili za błąd w wysyłce i znależli mojego Glooma na sortowni. Dzisiaj odebrałem swój egzemplarz i już mnie naprawdę zdenerwowali, bo po tych przejściach z wysyłką, znowu się zawiodłem gdyż pudełko jest w kilku miejscach pęknięte, jeden narożnik jest rozerwany. Taśmy zabezpieczające otwarcie po odklejane, ogólnie wygląda pudełko na używane. Środek na szczęście wygląda na piwerszy rzut ok. Też miał ktoś problemy z pudełkiem od Gloomhaven. Można to zareklamować czy raczej sobie odpuścić? Wkurza mnie taka sytuacja, bo ostatnio zakupiłem też Nemesisa za podobne, dosyć duże pieniądze jak na planszówki a o jakości wszyscy wiedzą. Wiem, że to tylko pudełko, ale to tak jak kupić poobijane auto, albo pordzewiałe, jeździć dalej będzie ale wyglądu już nie będzie miało.
To wygląda na problem na sortowni, a nie w sklepie, no ale zareklamować zawsze można - jeśli karton pakowy był uszkodzony, trzeba było zrobić zdjęcie i reklamować do firmy kurierskiej, inaczej to chyba do sklepu gdzie kupiłeś. Ja na szczęście mam sklep z planszówkami blisko i mój egzemplarz odebrałem w sklepie (chociaż i tak był w kartonie do przesyłki, chyba dla bezpieczeństwa).
Karton, nie był uszkodzony. Dodatkowo zabezpieczony był czymś w rodzaju styropianu foliowego. Wydaje mi się że poprostu wysłali mi produkt jaki nie raz sklepy sprzedają po niższej cenie, bo są uszkodzone pudełka podczas wysyłki.
Oczywiście, że możesz reklamować.
Chyba, że wolałbyś machnąć ręką, żeby już się nie bawić w wyjaśnianie i przesyłanie, bo od razu chcesz zagrać.
Jeżeli jednak nie masz na to parcia i możesz trochę jeszcze z graniem poczekać to rób reklamację.
"Jest to gra planszowa. Każdy gracz ma planszę i lutuje nią przeciwnika." - cytat za "7 krasnoludków - historia prawdziwa."
Aż sprawdziłem swój egzemplarz, ta sama hisoria, dwa boki pudełka urwane, zarówno wieczka jak i spodu, pudełko również miało nie ruszone plomby na spodzie, także nie wiem czy z fabryki tak nie wyjechały. Mam wrażenie że przeciążenia latających w transporcie 18 wyprasek mogły spowodować taki efekt, nie widzę tego inaczej. Jeżeli np. gra była w pionie i wypraski na każdej dziurze waliły w ten bok.
Będziesz interweniował w tej sprawie, czy odpuszczasz?
Mam jeszcze jedno pytanko do posiadaczy Glooma, czy wasze egzemplarze też nie posiadały folii ochronnej, jaka jest stosowana zazwyczaj w grach planszowych? U mnie były tylko naderwane 2 plomby po bokach w formie przezroczystej naklejki.
U mnie plomby były całe, brak folii to norma. No nie wiem właśnie średnio mi się chce. Jestem po reklamowaniu dwóch innych gier, w zasadzie w trakcie reklamowania drugiej.
Będziesz interweniował w tej sprawie, czy odpuszczasz?
Mam jeszcze jedno pytanko do posiadaczy Glooma, czy wasze egzemplarze też nie posiadały folii ochronnej, jaka jest stosowana zazwyczaj w grach planszowych? U mnie były tylko naderwane 2 plomby po bokach w formie przezroczystej naklejki.
Czy ktoś z tu obecnych ma Gloomhaven z insertem od War Box? Kupiłem używaną - w sumie to nówkę generalnie, po prostu rozfoliowana, ale w ogóle nie rozpoczęta rozgrywka, nic nie przyklejone, nic nie otwarte i w ogóle mega deal, ale nie o tym teraz.
Gra jest włożona do insertu od War Box, ale brakuje w zestawie tylko tej insturkcji układania kafelek mapy. Pisałem do sklepu War Box wiele dni temu, ale nie odezwali się nawet słowem
Czy ktoś, mógłby strzelić czytelne zdjęcie tej instrukcji?
Czy ktoś z tu obecnych ma Gloomhaven z insertem od War Box? Kupiłem używaną - w sumie to nówkę generalnie, po prostu rozfoliowana, ale w ogóle nie rozpoczęta rozgrywka, nic nie przyklejone, nic nie otwarte i w ogóle mega deal, ale nie o tym teraz.
Gra jest włożona do insertu od War Box, ale brakuje w zestawie tylko tej insturkcji układania kafelek mapy. Pisałem do sklepu War Box wiele dni temu, ale nie odezwali się nawet słowem
Czy ktoś, mógłby strzelić czytelne zdjęcie tej instrukcji?
Jak nic nie znajdziesz to napisz do mnie w niedziele - będę wtedy miał grę przy sobie i jak znajde tą instrukcję to mogę Ci zrobić zdjęcia
kivu pisze: ↑31 gru 2020, 10:55
Jak nic nie znajdziesz to napisz do mnie w niedziele - będę wtedy miał grę przy sobie i jak znajde tą instrukcję to mogę Ci zrobić zdjęcia
Od ponad 2 tygodni bezskuteczenie szukam. Sklep nie odpisał, tu nikt poza Tobą się nie odezwał, więc na pewno się przypomnę w niedzielę
Wiem, że off top trochę (ale i tak ten temat to w większości off top o kupowaniu tej gry a nie graniu w nią), ale mam pytanko - czy to odniesienie do jakiegoś mema, czy innej popkulturowej rzeczy? Gdyby tylko jeden z Was tak napisał zalożyłbym pomyłkę, ale tak powtórzone to wygląda na coś umyślnego. Ciekaw jestem do czego żart nawiązuje.
RaYell pisze: ↑02 sty 2021, 09:07
Instrukcja układania kafelek mapy jest na drewnianej płytce w insercie.
Tak, jednak tej konkretnej płytki w moim insercie brakuje po prostu. Podejrzewam, że pierwszy właściciel gry, który ją do niego pakował uznał ją za zbedną
Dzięki wielkie.
Cyel pisze: ↑02 sty 2021, 09:31
Wiem, że off top trochę (ale i tak ten temat to w większości off top o kupowaniu tej gry a nie graniu w nią),
Cyel pisze: ↑02 sty 2021, 09:31
ale mam pytanko - czy to odniesienie do jakiegoś mema, czy innej popkulturowej rzeczy? Gdyby tylko jeden z Was tak napisał zalożyłbym pomyłkę, ale tak powtórzone to wygląda na coś umyślnego. Ciekaw jestem do czego żart nawiązuje.
IMHO żaden żart, po prostu podświadomy błąd . Jedni notorycznie piszą "na razie" i "napewno", a mnie się zdarza kafelek właśnie... Nic nie poradzę, mimo usilnych starań zdarzy mi się czasem jakiś błąd.
Obiecuję poprawę
Dzisiaj prezentuję kolejny artykuł poświęcony przeciwnikom w świecie Glommhaven - tym razem Drakes. Te małe, smoko-podobne potwory potrafią być bardzo namolne, szybkie i niebezpieczne. Więcej o nich w poniższym artykule - miłej lektury!