Star Wars: X-Wing (Jason Little)
Re: Star Wars: X-Wing (Jason Little)
Patrząć na obecne ceny czy jest sens kupować podwójnie zestawy konwertujące dla każdej frakcji, aby zmaksymalizować liczbę kart ulepszeń? Mam około 60 modeli z 1ed w tym kilka duplikatów.
-
- Has thanked: 12 times
- Been thanked: 41 times
- Kontakt:
Warto, gdyby cena była inna to bym się zastanawial. W chwili obecnej - nie ma nad czym. Jak masz wziąć jeden to lepiej od razu dwa - nawet jak Ci się kartonik zaleje czy karta zniszczy - masz duplikat za 5 PLN.
-
- Kontakt:
I tak będziesz musiał kupić talie obrażeń , w 2.0 jest inna. Chyba że kupisz z rynku wtórnego - wtedy w sumie nie. Co prawda wzorniki manewrów się różnią (te z 2.0 mają kreskę wzdłuż osi co pomaga przy ustawianiu statków po bumpie, plus przydaje się do beczek) ale da się używać tych z poprzedniej edycji. Aaa, w kicie nie masz wszystkich pilotów z podstawki , jak masz możliwość kupić tanio podstawkę 2.0 to bierz.
Tano nie ma i nie będzie bo się wyprzedały. Teraz nowi gracze się rzucili na resztki, bo bez niej nie pograsz. Polecam brać za normalne ceny o ile sie znajdzie. Ta sama zasada tu wejdzie co z lcg galakty gdzie dodatki grosze a podstawki ceny x2.
Przed chwilą zamówiłem. Indar dzięki za info o damage decku.
https://www.planszoweczka.pl/product-po ... dycja.html
-
- Kontakt:
Podstawki dalej będą , tylko po eng. i w normalnych cenach. Także jak jest możliwość tanio kupić to brać. Podkreślam że to nie zamknięcie systemu tylko wyprzedaż edycji PL z uwagi na koniec wydawania w naszym języku .
- EsperanzaDMV
- Has thanked: 370 times
- Been thanked: 750 times
Pozwoliłem sobie porozbijać na frakcje, tak prościej się odnieść

Spoiler:
Mieszanie wersji językowych jest tym co gracze lubią najbardziej.Indar pisze: ↑17 sie 2021, 15:45Podstawki dalej będą , tylko po eng. i w normalnych cenach. Także jak jest możliwość tanio kupić to brać. Podkreślam że to nie zamknięcie systemu tylko wyprzedaż edycji PL z uwagi na koniec wydawania w naszym języku .
-
- Kontakt:
-
- Has thanked: 310 times
- Been thanked: 128 times
Czy ta wyprzedaż wersji PL to była taka cicha promocja, czy jednak dostaliście jakieś info na e-maila, że Rebel organizuje takie coś?
Zorientowałem się przez przypadek, bo miałem zamawiać kilka statków do mojej kolekcji i załapałem się na samą końcówkę tej "zabawy"
Zorientowałem się przez przypadek, bo miałem zamawiać kilka statków do mojej kolekcji i załapałem się na samą końcówkę tej "zabawy"

-
- Kontakt:
Informacji jako takiej nie było, ale na Pyrkonie Rebel zrobił ostra wyprzedaż wersji PL- w sumie nawet atrakcyjniejsza niż tą internetową. Można się było spodziewać że będą kontynuować promocje na swojej stronie.
W przeciągu kilku godzin od tego jak poszło info po ludziach praktycznie niczego już nie było. Kilka pozycji praktycznie wyparowało mi z koszyka zanim przeszedłem cała procedurę zamówienia, takie było zainteresowanie.
W przeciągu kilku godzin od tego jak poszło info po ludziach praktycznie niczego już nie było. Kilka pozycji praktycznie wyparowało mi z koszyka zanim przeszedłem cała procedurę zamówienia, takie było zainteresowanie.
- BOLLO
- Has thanked: 1312 times
- Been thanked: 1997 times
- Kontakt:
Faktycznie powymywało podstawki ze sklepów z tego co patrzyłem to są jeszcze w cenach 120-150pln...ale to się chyba nie kalkuluje. Czy posiadając wersje 1.0 i wszystkie konwersje do 2.0 brakuje mi tylko talii obrażeń by grać "legalnie" w wersje 2.0? Podstawka jest obowiązkowa?Indar pisze: ↑17 sie 2021, 15:45Podstawki dalej będą , tylko po eng. i w normalnych cenach. Także jak jest możliwość tanio kupić to brać. Podkreślam że to nie zamknięcie systemu tylko wyprzedaż edycji PL z uwagi na koniec wydawania w naszym języku .
- Corabb
- Has thanked: 23 times
- Been thanked: 8 times
-
- Kontakt:
Nie jest konieczna, ale przydatna. Kości, asteroidy i miarki ( w przypadku miarek różnica jest z kreskami na osi - ale da się to ogarnąć) możesz wykorzystać z poprzedniej edycji - najważniejsza jest talia obrażeń która jest zdecydowanie inna.BOLLO pisze: ↑18 sie 2021, 01:11
Faktycznie powymywało podstawki ze sklepów z tego co patrzyłem to są jeszcze w cenach 120-150pln...ale to się chyba nie kalkuluje. Czy posiadając wersje 1.0 i wszystkie konwersje do 2.0 brakuje mi tylko talii obrażeń by grać "legalnie" w wersje 2.0? Podstawka jest obowiązkowa?
- rastula
- Has thanked: 1276 times
- Been thanked: 1326 times
to chyba będzie trzeba sobie ten damage deck drunkąć.
a są też takie dd frakcyjne, one są jakieś specjalne czy tylko estetyczne różnice?
a są też takie dd frakcyjne, one są jakieś specjalne czy tylko estetyczne różnice?
-
- Kontakt:
Raz że są większe, (standard zdaje się), no i mają grafiki frakcyjne.
Takie obrażeń chodzą na rynku wtórnym za niewielkie pieniadze. Te frakcyjne są chyba po 20 PLN.
Takie obrażeń chodzą na rynku wtórnym za niewielkie pieniadze. Te frakcyjne są chyba po 20 PLN.
-
- Kontakt:
Wystarczy Ci jedna, ale wydała żeby obaj gracze mieli swoją talie obrażeń .
- EsperanzaDMV
Eee? A w jakim celu? Przecież nie ma opcji by jedna talia się skończyła.
To już prędzej bym powiedział, że druga podstawka może się przydać dla dodatkowych kości - czasem są sytuacje, że rzuca się 4-5 kośćmi i wtedy faktycznie druga podstawka ma sens. Ale dla talii obrażeń? Nie.
tl;dr slimfatso jeśli nie przeszkadza Ci rzucanie 'na dwa razy', to jedna podstawka w zupełności wystarczy.
-
- Kontakt:
Sam Decek ma 12 hp - wystarczy że latacie rozpiskami z dużą ilością HP i może zaraz zabraknąć. Poza tym jak jeden z Was dostanie np 3 Direct hity to wiadomo że ryzyko pojawienia się kolejnego jest mniejsze. Można na jeden, ale to nie jest najlepszy pomysł.
- EsperanzaDMV
W decku są 33 karty. Decymator, najwytrzymalsza jednostka, powiedzmy że przyjmie tych 12 kart. Zostanie 21 kart - nie znam takiej rozpiski na 200pkt, która sprawi, że wszystkie karty zostaną użyte, to raz. Dwa, karty uszkodzeń ze zniszczonych statków można dać z powrotem na dół talii (mówię tu o tych zakrytych), można też je przetasować razem, trwa to kilka sekund, nie trzeba ich trzymać na zniszczonych statkach (a nie jest praktycznie możliwe, by naraz w grze było tyle tak poważnie uszkodzonych statków). Trzy, jeśli weszły jakieś direct hity, to też to może wpływać na taktykę i po prostu trzeba to śledzić i traktować to jako element gry i kalkulowania szans. Także podtrzymuję, że dużo bardziej przydatny niż druga talia obrażeń jest dodatkowy zestaw kości.
- BOLLO
- Has thanked: 1312 times
- Been thanked: 1997 times
- Kontakt:
Hmmm szukalem po sieci samych talii obrazen pl wersja i jakos nie znalazlem. Mozesz wskazac jakies linki?
Kurcze nie usmiecha mi sie wybulac 130pln za podstawke z ktorej uzyje tylko DD bo reszte mam z wersji 1.0. Cos jeszcze oprucz dd i linijek jest w podstawce 2.0 bez czego sie nie da grac majac podstawki z 1.0? Poza insteukcja oczywiscie bo te mozna scagnac z neta i wydrukowac.
-
- Kontakt:
Dedykowane talie obrażeń znajdziesz jeszcze na dragoneye:
https://dragoneye.pl/gry-figurkowe-star ... 78_99.html
Ogólnie są takie same, różnia się tylko grafikami - bo są spersonalizowane graficznie pod konkretne frakcje. Z informacji od przedstawiciela Rebela wynika że będą coś myśleć w temacie dodrukowania talii obrażeń.
Ale polecam grupę handlową pod iksa, tam znajdziesz wszystko co Ci potrzebne:
https://m.facebook.com/groups/150183531 ... rce=result
Więcej nic Ci nie jest potrzebne, nie trzeba kupować na sile podstawki.
Edycja - przepraszam, podlinkowalem w j. angielskim . Nie ma faktycznie już po dostępnych.
https://dragoneye.pl/gry-figurkowe-star ... 78_99.html
Ogólnie są takie same, różnia się tylko grafikami - bo są spersonalizowane graficznie pod konkretne frakcje. Z informacji od przedstawiciela Rebela wynika że będą coś myśleć w temacie dodrukowania talii obrażeń.
Ale polecam grupę handlową pod iksa, tam znajdziesz wszystko co Ci potrzebne:
https://m.facebook.com/groups/150183531 ... rce=result
Więcej nic Ci nie jest potrzebne, nie trzeba kupować na sile podstawki.
Edycja - przepraszam, podlinkowalem w j. angielskim . Nie ma faktycznie już po dostępnych.