Pozostaję mi czekać na nową edycję TS i mieć nadzieje, że rzeczywiście w tym przypadku będzie lepiej, jak pisze Jax.
PS Odi: W TtA nigdy nie zbudujesz wymarzonej, z góry zaplanowanej cywilizacji.

mam bardzo podobne zdanie. co wiecej, przed samym dniem wyborów najbardziej zależało mi na zgromadzeniu jak największej ilosci rest cubes. oczywiscie jest to uzaleznione od sytuacji na planszy i ktos moze grac na wysokie akcje i campaining, ale inicjatywa i szczesliwe zwiekszona szansa na dobre losowania w dniu wyborow jest imho bardzo istotna (ofc jesli gra jest zbalansowana i jest o co walczyc, a nie lezymy i kwiczymy).Odi pisze:Poza tym tzw 'ewidentnie słabe karty' (a za takie rozumiem eventy przeciwnika z 2 CP) dają dwie kostki restu. Ręka pełna takich kart zaowocuje uzyskaniem znaczącej przewagi w nadchodzących testach poparcia
Więc nie jest tak, że 'jak mam słabe karty to mogiła'. Zawsze coś da się wykombinować
nie musiszarturion pisze: Czy żeby kłaść kostki na mediach danego regionu, muszę mieć w owym regionie pionek kandydata, tak jak to jest w przypadku prowadzenia kampanii w stanach?