No i cena 1xx to np 141,90 na jednym ze sklepów w przedsprzedaży.
A jak nie pasuje to na innym jest za 215,95...
Zagadka rozwiązana.
Premiera i cena Brazil
- ave.crux
- Has thanked: 907 times
- Been thanked: 1471 times
Re: Premiera i cena Brazil
Czy to tylko z racji ceny? Nauczyłem się, że tania planszówka =/= dobra planszówka.
Nic na siłę, wszystko młotkiem. Wieczne narzekanie obrzydza radość grania.
W sumie nie do końca, choć cena miała duży wpływ - za 200+ bym pewnie nie kupił, a za 170 się zastanawiał.
Obejrzałem sobie zasady u Argo https://www.youtube.com/watch?v=SLVziUAMm0Y i nie mam takiego "krótkiego, acz dość rozbudowanego 4x" w kolekcji. Myślę, że z tego co zobaczyłem, to sprawdzi się w mojej grupie

Tania planszówka jest dobra, bo jest tania. Więc przynajmniej z jednego powodu jest dobra

Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!
- Leser
- Has thanked: 632 times
- Been thanked: 1702 times
Jest taka ekonomiczna prawidłowość - niektóre towary sprzedają się lepiej, gdy są drogie. Ale nie wiem, czy większość braci planszówkowej byłaby zadowolona, gdybyśmy w tym wypadku zastosowali ją w praktyce

I rozjarzam się na mgnienie w uśmiechu z tych, co to trzeba mieć ten polor we krwi, żeby zmieścić bez pośpiechu pozdrowienie mimo energicznego pośpiechu przecież.
- Otorek
- Has thanked: 310 times
- Been thanked: 516 times
Komponentowo to gra chyba przypomina dość mocno Roota, cena w sklepach jest dość zbliżona, więc wycena jest chyba całkiem ok, choć SCD trochę kosmos.
- Leser
- Has thanked: 632 times
- Been thanked: 1702 times
Odkąd pracuję w Lucrum (właśnie pyknęło 5 lat), jedziemy niezmiennie na tym samym poziomie rentowności. Ceny są takie, bo takie też są koszty.
Na marginesie radzę przywyknąć do tego, że ceny gier z 2019 roku na dłuższy czas odejdą do przeszłości, a ceny z lat 2020-2021 też wkrótce mogą zacząć wydawać się atrakcyjne. Na Essen rozmowy z wszystkimi dużymi wydawcami zaczynały się od informacji o podwyżkach wraz z początkiem przyszłego roku (i to takich podwyżkach na poziomie przynajmniej 20%).
Na marginesie marginesu: założyłem temat przedpremierowego pokazu Brazila w Warszawie (dział spotkania) - zapraszam chętnych.
I rozjarzam się na mgnienie w uśmiechu z tych, co to trzeba mieć ten polor we krwi, żeby zmieścić bez pośpiechu pozdrowienie mimo energicznego pośpiechu przecież.