Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Hej,
po kilkunastu pierwszych pomalowanych figurkach (w tym wypadku talizman MiM) stwierdziłem, że malowanie twarzy/oczu pędzelkiem to masakra, która wymaga albo niesamowitej wprawy albo farta (postawienie kropeczki w idealnym miejscu). Tak wiem! , że czasami lepiej nie malować zwłaszcza gdy figurki nie są świetnej jakości jak MiM ;P no ale ja jestem uparty ...
Pytanie czy polecicie jakieś cienkopisy dobrej jakości, które nadają się do malowania takich detali i dobrze kryją ??
Kurzynsky pisze: ↑15 lut 2022, 14:08
hej, no nie jestem przekonany do tego co piszesz, bo można już kupić o grubości 0,15 mm.. bardziej chodzi mi o markę i jakość...
pozdrawiam
Hmm, no nie wiem. Oto porównanie mojego pędzelka do detali z ołówkiem automatycznym (nie miałem cienkopisu).
Nie wiem w jakiej skali chcesz te oczy malować. 6mm? Nie wyobrażam sobie jakie skale musiałyby wchodzić w grę, by pędzelek do detali był za gruby. Mówię z ponad ćwierćwiecznego doświadczenia w malowaniu figurek do gier.