Oczywiście bot nie zastąpi 3 gracza, ale dzięki temu jest co najmniej bardzo grywalnie

Jest to ostatnia karta "zgrzana", z barem vładem, ambicje ma w nazwie i sygnetem.
Dokładnie, ja kupiłem za 137.
Tylko, że to jest trochę błędne koło. Ceny rosną, więc gracze chcą lepszej jakości. Ale lepsza jakość wymaga lepszych procesów testów i nadzoru (bo błędy to nie tylko wewnętrzna kwestia wydawnictwa, ale i pod wykonawców). A to już kosztuje, więc cena znów musiała by pójść w górę... a jak cena rośnie to gracze chcą lepszej jakości i tak w kółko...Moonday pisze: ↑18 lut 2022, 14:10 Błędy w grach zawsze zniechęcają mnie do zakupu. Wiem, w tym przypadku jest to wina oryginalnego wydawcy, ale nie podoba mi się brak dobrego dla graczy rozwiązania. Errata to opcja z czasów, kiedy gry chodziły po max 200 zł. W obliczu wciąż rosnących cen gier spodziewam się, że wydawcy, również w przypadku Diuny, znajdą jakieś dobre dla graczy rozwiązanie problemu. Tymczasem wolę wstrzymać się zakupem dodatku i poczekać na ewentualny i pozbawiony błędów dodruk. Już się naciąłem kupując z miejsca podstawkę Diuny, w której też są błędy. Bardzo to jest nieprofesjonalne.
Gdyby tak było, to każda gra bez błędów kosztowałaby krocie, bo przecież musieli więcej zainwestować, prawda? Mógłbym wymieniać przypadki, gdzie mali wydawcy potrafili dosyłać graczom poprawione karty, a nawet instrukcję i nie zbankrutowali. Teraz wciąż są na rynku i wydają fajne gry, które ludzie chętnie kupują. Grunt, to nie pozostawać obojętnym. Osobiście, przy takiej ilości gier na rynku i wysokich cenach uważam, że mam prawo oczekiwać od wydawcy, że znajdzie właściwe rozwiązanie.sasquach pisze: ↑18 lut 2022, 15:06
Tylko, że to jest trochę błędne koło. Ceny rosną, więc gracze chcą lepszej jakości. Ale lepsza jakość wymaga lepszych procesów testów i nadzoru (bo błędy to nie tylko wewnętrzna kwestia wydawnictwa, ale i pod wykonawców). A to już kosztuje, więc cena znów musiała by pójść w górę... a jak cena rośnie to gracze chcą lepszej jakości i tak w kółko...
Wyjściem jest na pewno poczekanie, ale nie masz gwarancji, że dodruk będzie. Plus w dodrukach też zdarzają się błędy i to nowe, np. w angielskim Spirit Island prawie co druk to była nowa errata i pakiet naprawczy![]()
Karta jest potwierdzam. Tylko takie pytanie mam: w czym tkwi problem, żeby udostępnić poprawioną instrukcję do Ix?Lucky Duck Games pisze: ↑18 lut 2022, 12:56 Karta "nieposkromiona ambicja" jest już dodana do pudełka (tylko w pierwszym druku).
Errata - Diuna: Imperium - Potęga Ix
Oryginalny wydawca Diuny: Imperium ogłosił, że do dodatku Potęga Ix musi zostać wprowadzona errata. Nie był to nasz błąd w tłumaczeniu - dostaliśmy od DWD takie poprawki jak gra wjeżdżała na nasz magazyn.
Zmianie podlegać będzie karta zasad rywala i dwie strony instrukcji:
Karta zasad rywala
Jest: Wysyłanie żołnierzy (poziom „Ekspert”): Podczas walki o karty „Konflikt I” albo „Konflikt II” rywal nie wysyła żołnierzy, jeśli ma przewagę 2 lub więcej żołnierzy.
Powinno być: Wysyłanie żołnierzy (poziom „Ekspert”): Podczas walki o karty „Konflikt I” albo „Konflikt II” rywal nie wysyła żołnierzy, jeśli ma przewagę 4 lub więcej siły.
Instrukcja
Strona 4: Używanie technologii
Jest: Zdolności z tą ikoną można użyć tylko raz na rundę podczas tury agenta (ale nie podczas tury odkrywania).
Powinno być: Zdolności z tą ikoną można użyć tylko raz na rundę podczas swojej tury (agenta lub odkrywania).
Instrukcja
Strona 8: Tor dostaw
Dopisano jedno zdanie na końcu akapitu:
Gdy rywal zdobywa punkt wpływu z drugiego pola, wybiera frakcję, w której ma najmniej wpływu. W razie remisu gracz ze znacznikiem pierwszego gracza (lub następny w kolejności, gdy rywal go ma) decyduje, w której z tych frakcji rywal zdobędzie wpływ.
Kolejne wydanie gry będzie już poprawione, a w razie czego erratę znajdziecie też na naszej stronie: http://ow.ly/YESs50HXr5N
u nas w domu po zagraniu z dodatkiem juz bez niego nie siadamy nawet do Diunyitsthisguyagain pisze: ↑26 lut 2022, 11:58 Wczoraj graliśmy pierwszy raz z dodatkiem.
Ogólnie moim zdaniem wpływ deckbuildingu jest mocno osłabiony za to ważniejsze jest operowanie surowcami a co się z tym łączy - losowość jest mniejsza. Punkty wpływu jest o wiele łatwiej zdobyć nie wykorzystując nawet pól frakcji. Rzeczywiście karty z dodatku są silniejsze niż podstawki.
Co dziwne pierwszy raz grając w D:I odczułem brak kart z zielonym pentagonem gdzie zwykle jeden zielony symbol na +-10 kart w decku wystarczał w zupełności. Wczoraj skończyłem grę z 8 kartami w decku mając 2 zielone pentagony w decku i coś jakby mało.
Żona twierdzi, że z dodatkiem gra się jej gorzej (a D:I to jak mówi jej top1 gra) ja twierdzę, że z dodatkiem jest ciekawiej i fajniej. Ja myślę, że dodatek nie jest must-have ale po jednej partii myślę, że będę nalegać na granie z dodatkiem zawsze.