Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Tutaj można dyskutować o konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. NIE NALEŻY TUTAJ PYTAĆ O ZASADY, MALOWANIE, ROBIENIE INSERTÓW ORAZ KOSZULKI! OD TEGO SĄ INNE PODFORA
Sprzedam: Czerwcowe obniżki (m.in.: Królestwa Północy, SPQR Deluxe, League of Dungeoneers) Przygarnę: Zone Wars, Agricola: Torfowisko (pierwsze wydanie PL)
Wiadomo coś o planowanej długości kampanii? W poprzednich łowcach była relatywnie krótka w porównaniu do konkurencji, i trochę szkoda mi było po przejściu, bo gra mechanicznie naprawdę solidna, i wykonanie też dobre. Jednak czułem spory niedosyt.
bosik111 pisze: ↑29 cze 2022, 16:30
Wiadomo coś o planowanej długości kampanii? W poprzednich łowcach była relatywnie krótka w porównaniu do konkurencji, i trochę szkoda mi było po przejściu, bo gra mechanicznie naprawdę solidna, i wykonanie też dobre. Jednak czułem spory niedosyt.
Niedosyt czego?
Firma Rebel niech się zajmie wydaniem gry Domek, bo tylko do tego się nadaje.
Reku_ pisze: ↑29 cze 2022, 21:09
z nowych kampanii to patrząc na cenę Bretwaldy to się już boją jaką cenę mogą mieć Łowcy, bo na pewno będą oferować więcej kontentu.
Pierwsi Łowcy tzn 2114 to najwięcej contentu w stosunku do ceny jakie było mi dane kupić
Ja od źródła słyszałem, że planowany jest wrzesień.
Zastanawiam się nad zorganizowaniem jakiejś mega zbiórki, bo jestem wielki fanem łowców 2114 i fajnie by było z jednej strony kupić nową grę trochę taniej, a z drugiej wesprzeć wydawcę większą liczbą chętnych
Hej, aktualne wieści wrzucamy na FB, ale niestety cały czas jest obsuwa na każdym froncie, zaczynając od grafiki, przez ilustracje, kończąc na modelach figurek. Chciałbym zrobić zbiórkę w ostatnim kwartale tego roku, i tego się trzymamy na razie. Jak tyko pojawią się jakieś konkrety będę informował.
Widziałem pytanie o portal, na którym będziemy robić zbiórkę - na pewno nie będzie to zagramw.to, wszystko wskazuje na to, że zrobimy na Gamefoundzie. Też nie jestem na razie pewny czy będzie jedna zbiórka na edycje EN i PL, czy podzielimy je na dwie osobne. Więcej pytań niż odpowiedzi póki co
matio2007 może jeszcze za wcześnie na takie pytania, ale kampania powoli się zbliża a portfel nie jest z gumy
Mechanicznie można spodziewać się, że Łowcy 1492 będą ewolucją, czy raczej rewolucją względem 2114?
Zastanawiam się na ile jest sens próbować ograć 2114 przed kampanią 1492, żeby ocenić czy nowi Łowcy mogą trafić w mój gust?
Sprzedam: Czerwcowe obniżki (m.in.: Królestwa Północy, SPQR Deluxe, League of Dungeoneers) Przygarnę: Zone Wars, Agricola: Torfowisko (pierwsze wydanie PL)
Mr_Fisq pisze: ↑22 lip 2022, 08:43matio2007 może jeszcze za wcześnie na takie pytania, ale kampania powoli się zbliża a portfel nie jest z gumy
Mechanicznie można spodziewać się, że Łowcy 1492 będą ewolucją, czy raczej rewolucją względem 2114?
Zastanawiam się na ile jest sens próbować ograć 2114 przed kampanią 1492, żeby ocenić czy nowi Łowcy mogą trafić w mój gust?
Niezależnie czy będziesz wpierał bierz w ciemno 2114
Mr_Fisq pisze: ↑22 lip 2022, 08:43matio2007 może jeszcze za wcześnie na takie pytania, ale kampania powoli się zbliża a portfel nie jest z gumy
Raczej ocenił bym jako ewolucję - najważniejsze mechanizmy pozostają podobne (plansze z taktycznymi rozgrywkami, mapa świata z lokacjami po których się poruszamy, rozwój bohaterów, zdobywanie surowców, system kart wydarzeń). Także można zaryzykować stwierdzenie, że jeżeli wersja 2114 nie przypadnie Ci do gustu, to 1492 raczej też nie, i odwrotnie. Chyba że problemem byłby setting, no to jest rewolucja, ponieważ mamy 600 lat różnicy
Szkoda że zawsze w figurkach są zaburzone proporcje. Że wszystko jest za grube. To pewnie ze względów produkcyjnych wynika, ale jednak zawsze mnie to trochę drażni.
Lista gier na BGG
Rabaty: Aleplanszówki 3%, Portal 6%, Mepel 2%, 3Trolle 7%(tylko to już nic nie znaczy) - chcesz coś zamówić - napisz
matio2007 pisze: ↑01 sie 2022, 00:12
Ja osobiście lubię takie proporcje, jestem wychowany na warhammerze
Kolejny powód, żeby obserwować ten projekt
Jestem bardzo zainteresowany, od dawna miałem na celowniku poprzednie gry, ale jakoś się nie złożyło. Zastanawiam się natomiast nad poziomem skomplikowania gry względem poprzedniej. Na bgg, widać, że to poziom średni. Czy 1492 będzie trudniejsza, łatwiejsza, czy na tym samym poziomie co poprzedniczka?
Sarna pisze: ↑03 sty 2023, 13:39
Jestem bardzo zainteresowany, od dawna miałem na celowniku poprzednie gry, ale jakoś się nie złożyło. Zastanawiam się natomiast nad poziomem skomplikowania gry względem poprzedniej. Na bgg, widać, że to poziom średni. Czy 1492 będzie trudniejsza, łatwiejsza, czy na tym samym poziomie co poprzedniczka?
z tego co zrozumiałem, będzie to bardzo podobna gra, ale z usprawnionym tym co można było poprawić (np. baza). Czyli raczej do ogarnięcie będzie łatwiejsza.
Zapowiada się świetnie, zapisałem się już na zbiorówkę
RUNner pisze: ↑05 sty 2023, 14:01
Zaraz, zaraz... jeszcze kampania nie wystartowała, a już jest do niej zamówienie zbiorowe? To ja jednak jeszcze mało widziałem w świecie planszówek
O, widzę że w końcu nie tylko mnie dziwi organizowanie zbiorczego zamówienia przed ogłoszeniem nawet daty kampanii (i to chyba ponad pół roku przed ogłoszeniem)
Osobiście dalej nie rozumiem tego nakręcania tematu, zwłaszcza, że pewnie jeszcze przed właściwym startem zdąży się organizator zbiórki zmienić...
Ale nie bronię się nakręcać.
RUNner pisze: ↑05 sty 2023, 14:01
Zaraz, zaraz... jeszcze kampania nie wystartowała, a już jest do niej zamówienie zbiorowe? To ja jednak jeszcze mało widziałem w świecie planszówek
Nie nazwałbym tego zbiórka ale raczej luźna deklaracja