Pisałem ostatnio że gry area control mnie prześladują?
Kolejny tytuł z elementem area control wylądował na naszym stole. Tym razem jeden z najcięższych tytułów od wydawnictwa Muduko .
Smoki z Głębin to strategiczna gra planszowa wydawnictwa Muduko, w której gracze wcielają się w liderów smoczych klanów. Celem gry jest obrona Morskich Królestw przed piratami, zdobywanie skarbów i realizacja misji.
Ale o co tu chodzi?
Karty wzorów: Gracze zagrywają karty wzorów, które określają, w jakim kształcie i gdzie na planszy umieścić swojego smoka. Pamiętać należy że niwe smoki nie mogą sie stykać z naszymi wcześniej postawionymi.
Umieszczanie smoków: Smoki są rozmieszczane na planszy w strategicznych miejscach niczym tetris, aby zatapiać pirackie okręty, zdobywać monety no i oczywiście aby dominować na 4 terenach.
Zadania i misje: Gracze realizują różne misje, zdobywając przewagi liczebne w Morskich Królestwach i zdobywając nagrody za zatopione pirackie statki.
Gra jest pełna emocji i wymaga strategicznego myślenia, aby skutecznie zarządzać swoimi smokami i pokonać tym samym swoich przeciwników.
Jeśli lubisz gry planszowe z elementami taktyki i logicznego myślenia jak ułożyć daną konfigurację kształtu na planszy, Smoki z Głębin mogą być świetnym wyborem!
Dodatkowo gra świetnie się sprawdzi również dla młodszych graczy czy nawet osób niekoniecznie związanych z planszówkami. Osobiście jednak to z ogranymi gravzami, którzy grają "wrednie" gra mi się najprzyjemniej.
Szczerze polecam Smoki z Głębin bo to naprawdę ciekawa pozycja do pogrania w każdym gronie.