Forumowa Gra Miesiąca w formie wideo
- BOLLO
- Has thanked: 1302 times
- Been thanked: 1981 times
- Kontakt:
Forumowa Gra Miesiąca w formie wideo
Nie wiem co na to @Gambit ale może ktoś z was chciałby dorzucić się do puli odcinka gra miesiąca? Tak sobie czytam i piszecie sporo fajnych rzeczy na temat waszych ogrywanych gier w danym miesiącu. Gdyby tak wybrać tę jedną i ją opisać słowami to można by wrzucić was do wora z Games Fanatic. Starczy zwykła komórka....a i to w sumie nawet nie potrzebne. Styknie jedynie jakiś program do montażu i chęci. Ja chętnie bym taki odcinek przesłuchał niż to wszystko czytał. Chociaż i czytanie ma swoje plusy w niektórych momentach.
A jak Gambit nie ma opcji wciśnięcia was już do tej ferajny, to chętnie przygarnę wszystkich chętnych do siebie i zrobię jakiś nowy dział typu "W co gra się na forum"...wtedy moglibyście opowiadać o kilku grach i co wam tam na sercu leży.
Taka luźna myśl do rozważenia.
A jak Gambit nie ma opcji wciśnięcia was już do tej ferajny, to chętnie przygarnę wszystkich chętnych do siebie i zrobię jakiś nowy dział typu "W co gra się na forum"...wtedy moglibyście opowiadać o kilku grach i co wam tam na sercu leży.
- Gambit
- Has thanked: 558 times
- Been thanked: 2146 times
- Kontakt:
Re: Gra Miesiąca - Czerwiec 2024
Pomysł dość interesujący. Ale może nie jako część tego konkretnego cyklu "Gra Miesiąca", tylko jako coś obok "Gra Miesiąca widzów" (choć nie wszyscy, którzy tu piszą mnie oglądają). Z drugiej strony coś takiego robią chyba Planszowe Newsy (i OnTable pewnie)BOLLO pisze: ↑02 lip 2024, 12:36 Nie wiem co na to @Gambit ale może ktoś z was chciałby dorzucić się do puli odcinka gra miesiąca? Tak sobie czytam i piszecie sporo fajnych rzeczy na temat waszych ogrywanych gier w danym miesiącu. Gdyby tak wybrać tę jedną i ją opisać słowami to można by wrzucić was do wora z Games Fanatic. Starczy zwykła komórka....a i to w sumie nawet nie potrzebne. Styknie jedynie jakiś program do montażu i chęci. Ja chętnie bym taki odcinek przesłuchał niż to wszystko czytał. Chociaż i czytanie ma swoje plusy w niektórych momentach.
-
- Has thanked: 361 times
- Been thanked: 560 times
- Kontakt:
Ale że jak, mam nagrywać swoje przemyślenia ?BOLLO pisze: ↑02 lip 2024, 12:36 Nie wiem co na to @Gambit ale może ktoś z was chciałby dorzucić się do puli odcinka gra miesiąca? Tak sobie czytam i piszecie sporo fajnych rzeczy na temat waszych ogrywanych gier w danym miesiącu. Gdyby tak wybrać tę jedną i ją opisać słowami to można by wrzucić was do wora z Games Fanatic. Starczy zwykła komórka....a i to w sumie nawet nie potrzebne. Styknie jedynie jakiś program do montażu i chęci. Ja chętnie bym taki odcinek przesłuchał niż to wszystko czytał. Chociaż i czytanie ma swoje plusy w niektórych momentach.
@teampisanie

Ale że jak, mam oglądać ?
@teamczytanie

Always look on the bright side of life
- Neoptolemos
- Has thanked: 201 times
- Been thanked: 1049 times
Robiliśmy kiedyś coś takiego w Board Times. Umarło śmiercią naturalną, bo było z tym nieco roboty, a w mediach pisanych dostaje się znacznie mniej feedbacku od odbiorców, niż na yt i trochę zabrakło mi w pewnym momencie chęci. Na forum chociaż kilka osób daje lajka, że przeczytało 
Kaszkiet robi też podobny cykl (cotygodniowo) na profilu fb Planszowych Sucharów i to też dość fajnie wchodzi. Ale Suchary dorobiły się uczciwych zasięgów na fb, więc i reakcji jest więcej niż na znakomitą większość postów wrzucanych przez inne media planszówkowe.

Kaszkiet robi też podobny cykl (cotygodniowo) na profilu fb Planszowych Sucharów i to też dość fajnie wchodzi. Ale Suchary dorobiły się uczciwych zasięgów na fb, więc i reakcji jest więcej niż na znakomitą większość postów wrzucanych przez inne media planszówkowe.
Zdecydowanie wolę formę pisaną tu na forum. Nawet gry miesiąca Gambita nie oglądam już w całości, tylko szybko przelatuję na podglądzie, dla mnie te materiały są już za długie.
Dzięki opinii o Horrifed zakupiłem używkę i zamierzam przetestować na wczasach
Dzięki opinii o Horrifed zakupiłem używkę i zamierzam przetestować na wczasach

Spoiler:
- Ayaram
- Has thanked: 263 times
- Been thanked: 866 times
+1
Jesteśmy na forum pewną społecznością i fajnie poczytać na forum jak osoby z forum obok swojego nicku i avatara z którymi to osobę kojarzymy na codzień - piszą swoje wypociny na temat gier zagranych w miesiącu. Przeniesienie tego na YT zmienia "kolegów z forum" w "randomowych widzów yutubera" i traci cały swój urok
Jesteśmy na forum pewną społecznością i fajnie poczytać na forum jak osoby z forum obok swojego nicku i avatara z którymi to osobę kojarzymy na codzień - piszą swoje wypociny na temat gier zagranych w miesiącu. Przeniesienie tego na YT zmienia "kolegów z forum" w "randomowych widzów yutubera" i traci cały swój urok
- Curiosity
- Administrator
- Has thanked: 3027 times
- Been thanked: 2654 times
- Kontakt:
To chyba nie była propozycja przeniesienia, tylko bardziej zdublowania, przynajmniej ja to tak odebrałem. Też tu lubię zajrzeć poczytać, chociaż sam się nie udzielam. Ale na wideo też bym popatrzył. Jakoś mi bliżej do rekomendacji forumowiczów niż recenzentów.
Jesteś tu od niedawna? Masz pytania co do funkcjonowania forum? Pisz.
Regulamin forum || Regulamin podforum handlowego
Regulamin forum || Regulamin podforum handlowego
- cezner
- Has thanked: 14 times
- Been thanked: 120 times
Tu można poczytać recenzje także negatywne. A w grze miesiąca Gambita są tylko te naj.
Poza tym recenzenci niestety zazwyczaj omijają te gry, które im nie podchodzą. Jest mało recenzji negatywnych.
Tutaj nikt nie ma litości. I dobrze
Poza tym recenzenci niestety zazwyczaj omijają te gry, które im nie podchodzą. Jest mało recenzji negatywnych.
Tutaj nikt nie ma litości. I dobrze
Każdy zrobi jak uważa, ale jako zupełnie samolubny użytkownik Forum uważam, że jeżeli posty Gizmoo miałyby być mniej obszerne ze względu na dołożenie przygotowania materiału na YT to jestem na NIE 

Tu często nie ma recenzji, nie rzadko zdarzają się opinie po niecałej jednej partii. Ja tam się cieszę, że recenzenci tak nie robią (chyba

- ave.crux
- Has thanked: 899 times
- Been thanked: 1453 times
Właśnie czasem ciężko to odczytać, bo do tej pory zdarzało mi sie tylko zaznaczać nowości. Jak już któryś miesiąc z rzędu piszę o tej samej grze to raczej nic nowego nie wymyślę, a mając 1 rozgrywkę w tym miesiącu czytający nie wie ile w to teoretycznie zagrałem, więc od przyszłego miesiąca będzie nowy nawias [stali bywalcy], dla gier, które wchodzą do zestawienia po raz trzeci i więcej.
Nic na siłę, wszystko młotkiem. Wieczne narzekanie obrzydza radość grania.
-
- Has thanked: 250 times
- Been thanked: 96 times
Właśnie to jest zaleta tego wątku że to świeża wrażenia po ostatniej rozgrywce lub rozgrywkach w ostatnim miesiącu.
Choć recenzja daje pełniejszy obraz, to te krótkie opinie tutaj pozwalają wskazać jakimi grami się zainteresować głębiej i wtedy można dłuższą recenzje.
Nie bez powodu to jest mój ulubiony wątek na forum który czytam cały choć sam się nie udzielam bo za mało gram by ciekawy post był
Choć recenzja daje pełniejszy obraz, to te krótkie opinie tutaj pozwalają wskazać jakimi grami się zainteresować głębiej i wtedy można dłuższą recenzje.
Nie bez powodu to jest mój ulubiony wątek na forum który czytam cały choć sam się nie udzielam bo za mało gram by ciekawy post był

- Neoptolemos
- Has thanked: 201 times
- Been thanked: 1049 times
Ważny argument tu padł - jest tu wiecej negatywnych opinii, ale one są (przynajmniej u mnie) bardzo często oparte na 1 rozgrywce, na co bym sobie nie pozwolił pisząc recenzję. Dlatego nie nazywałbym forumowych podsumowań recenzjami, chociaż faktycznie ich zaletą jest to, że można zobaczyć też inne tytuły ogrywane ostatnio przez daną osobę i to daje nieco szerszy pogląd na jej gust.
- Apos
- Has thanked: 526 times
- Been thanked: 1198 times
- Kontakt:
Sęk w tym, że część "recenzentów" też czasami pisze opinie i wystawia oceny po zagraniu raz. Taka ocena wystawiona złożonej grze przekłamuje co tak naprawdę oferuje.Neoptolemos pisze: ↑03 lip 2024, 10:17 Ważny argument tu padł - jest tu wiecej negatywnych opinii, ale one są (przynajmniej u mnie) bardzo często oparte na 1 rozgrywce, na co bym sobie nie pozwolił pisząc recenzję. Dlatego nie nazywałbym forumowych podsumowań recenzjami, chociaż faktycznie ich zaletą jest to, że można zobaczyć też inne tytuły ogrywane ostatnio przez daną osobę i to daje nieco szerszy pogląd na jej gust.
Mi się miło czyta opinie graczy, szczególnie takich, których znam i wiem, że ogrywają dużo różnych tytułów.
Z recenzentami bywa to różnie: powyższy przypadek lub gdy biorą się za ciężką grę, o której nie mają zielonego pojęcia, bo tak ich publika zagłosowała. Gra kończy z niską oceną, "bo była trudna i nie jest dla nich"

Cenię z recenzentów m.in. Gambita, Dżentelmenów przy Stole, Wojennika bo od dawna siedzą w bardziej złożonych tytułach, trzymają się swojej "niszy", mają wiedzę którą się dzielą i nie robią materiałów tylko pod publikę, popularny nowy tytuł czy wyświetlenia.
- Gambit
- Has thanked: 558 times
- Been thanked: 2146 times
- Kontakt:
Dobra. Easy...to była luźna propozycja dania głosu ludziom z forum w taki sposób, aby było ich słychać też poza forum. Nie moja propozycja, ale w moich oczach ciekawa. Nikt nie chciał ucinać wątków z podsumowaniami miesiąca tu na forum.
Jeśli kiedyś forumowicze będą chcieli pokazać się w posobnym formacie na YT, to niech dadzą mi znać. Chętnie ogarnę temat, nawet jeśli będą tam pojazdy po grach oparte na połowie rozgrywki. A na razie nie zaśmiecajmy już tematu.
Peace
Jeśli kiedyś forumowicze będą chcieli pokazać się w posobnym formacie na YT, to niech dadzą mi znać. Chętnie ogarnę temat, nawet jeśli będą tam pojazdy po grach oparte na połowie rozgrywki. A na razie nie zaśmiecajmy już tematu.
Peace

-
- Has thanked: 361 times
- Been thanked: 560 times
- Kontakt:
Nie, no właśnie wolałbym poczytać co tam dobrego wyszło, co jest godne uwagi, jaka strategia najlepsza itd.Poochacz pisze: ↑04 lip 2024, 06:55A może czas na jakiś plebiscyt dramy miesiąca? W czerwcu obrodziło np. nadgodzinami Portalu czy promką do Halo wieży, w lipcu mamy póki co tylko gust Gizmoo ale w kalendarzu jest dopiero czwarty więc nie ma się co poddawać![]()
@Gizmoo to co ja mam powiedzieć jak mi eurogracze nawet nie chcą ręki podać![]()
Dramy, plotki, pudelki nie specjalnie interesujom

Chociaż, może jako content dla youtuberów poszukujących swojej ścieżki

Why not

Always look on the bright side of life
- BOLLO
- Has thanked: 1302 times
- Been thanked: 1981 times
- Kontakt:
Re: Forumowa Gra Miesiąca w formie wideo
Absolutnie nie zachęcam do zaprzestania pisania tutaj na forum a jedynie o rozszerzenie w formie video/podcast. Ja np częściej coś włączę podczas jazdy autem i przesłucham, inni idąc na spacer, przy sprzątaniu czy na treningu. Ale ok przyjąłem do wiadomości i propozycję na przyszłość dla chętnych pozostawiam zatem otwartą.