Etherfields (Michał Oracz)

Tutaj można dyskutować o konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier.
NIE NALEŻY TUTAJ PYTAĆ O ZASADY, MALOWANIE, ROBIENIE INSERTÓW ORAZ KOSZULKI! OD TEGO SĄ INNE PODFORA
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
FretkaFantastyczna
Has thanked: 8 times
Been thanked: 31 times

Re: Etherfields (Michał Oracz)

Post autor: FretkaFantastyczna »

Dobre, nie zwróciłam wcześniej na to uwagi. Uznałabym, że koperta się należy do każdego pudełka SG, ale wydaje mi się, że jest pakowana osobno. Podejrzewam, że może to wynikać z ograniczeń produkcyjnych.
PlutoMaris
Been thanked: 1 time

Post autor: PlutoMaris »

Zgłoście się do sklepu, gdzie kupiliście stretch goalsy. Ta koperta jest osobno i np.: aleplanszowki zapomniały jej dodać do zamówienia.
Wosho
Has thanked: 206 times
Been thanked: 148 times

Post autor: Wosho »

Czy robil ktos reset pierwszej kampaniii?
Jakis czas temu przeszlismy kilka snow i chcialbym wrocic do gry od poczatku jako ze 2.0 przyszlo, czy wystarczy jesli poukladam male i duze karty w kolejnosci?
Awatar użytkownika
Ardel12
Has thanked: 1371 times
Been thanked: 2889 times

Post autor: Ardel12 »

Wosho pisze: 12 sty 2024, 12:14 Czy robil ktos reset pierwszej kampaniii?
Jakis czas temu przeszlismy kilka snow i chcialbym wrocic do gry od poczatku jako ze 2.0 przyszlo, czy wystarczy jesli poukladam male i duze karty w kolejnosci?
Dokładnie tak, poukładaj je w kolejności i gra zresetowana. Na stronie wydawcy jest do znalezienia rozpiska kart, bo wiele ma różną liczbę kart jak i zaczynają/kończą się z inną numeracją albo pomijają jakieś literki, więc czase można mieć ździwienie czy czasem wszystko mamy :) ale spokojnie, ot widać tak im wyszło.
Awatar użytkownika
grymir
Has thanked: 3 times
Been thanked: 2 times

Post autor: grymir »

Zakupiłem używaną grę i są tam cztery talie sekretnego trybu dwie w opakowaniach oryginalnych z numerkami 1, 3 a dwie talie mam w woreczkach strunowych bez numerków. Czy ta numeracja jest ważna ?
Tak wiele gier a tak mało czasu
Awatar użytkownika
Ardel12
Has thanked: 1371 times
Been thanked: 2889 times

Post autor: Ardel12 »

grymir pisze: 13 sty 2024, 01:12 Zakupiłem używaną grę i są tam cztery talie sekretnego trybu dwie w opakowaniach oryginalnych z numerkami 1, 3 a dwie talie mam w woreczkach strunowych bez numerków. Czy ta numeracja jest ważna ?
Jak to są talie per bohater(grafiki na tyle kart) to się je tasuje przez użyciem, więc nie.

Nie kojarzę nic innego co byłoby tam osobno.
Cypek83
Has thanked: 9 times

Post autor: Cypek83 »

grymir pisze: 13 sty 2024, 01:12 Zakupiłem używaną grę i są tam cztery talie sekretnego trybu dwie w opakowaniach oryginalnych z numerkami 1, 3 a dwie talie mam w woreczkach strunowych bez numerków. Czy ta numeracja jest ważna ?
Orginalnie są cztery talię ponumerowane od 1 do 4 (dla każdej postaci).
Otwierasz/używasz ich w dalszej części gry. Wychodzi na to że ktoś musiał grać na dwie postaci (dlatego woreczki strunowe), a dwie są najprawdopodobniej orginalnie zapakowane. Numeracja nie ma znaczenia, poprostu znajdziesz dopasowaną do swojego bohatera.
Welnek
Has thanked: 30 times
Been thanked: 1 time

Post autor: Welnek »

Hej, takie pytanie do posiadaczy dodatku dla 5 gracza, miałam pledge po polsku, na folii pudełka naklejka EF-PL, natomiast samo pudełko na zewnątrz angielskie, kod produktu EF-ENG. Czy ten dodatek był niezależny językowo, czy dostałam zły, jak to u Was wygląda?
Awatar użytkownika
brazylianwisnia
Has thanked: 308 times
Been thanked: 1099 times

Post autor: brazylianwisnia »

Welnek pisze: 16 lut 2024, 19:24 Hej, takie pytanie do posiadaczy dodatku dla 5 gracza, miałam pledge po polsku, na folii pudełka naklejka EF-PL, natomiast samo pudełko na zewnątrz angielskie, kod produktu EF-ENG. Czy ten dodatek był niezależny językowo, czy dostałam zły, jak to u Was wygląda?
Pudełka wszystkich wersji językowych są po ENG. Też mam kod EN na pudełku a karty zawartość w środku PL.
Sprzedam:Ostatnia Wola+Utrata posady, Arnak, insert Folded Space dla Everdell, Marvel Zombies
forum/viewtopic.php?f=65&t=76430
gabens29
Has thanked: 289 times
Been thanked: 14 times

Post autor: gabens29 »

Ma ktoś info jakie karty są do którego dodatku? Niestety wymieszałem sobie wszystko.
Dante
Has thanked: 14 times
Been thanked: 12 times

Post autor: Dante »

gabens29 pisze: 08 lip 2024, 19:57 Ma ktoś info jakie karty są do którego dodatku? Niestety wymieszałem sobie wszystko.
Może to pomoże.
https://www.etherfields-secrets.com/for ... -and-tiles
Awatar użytkownika
Leviathan
Has thanked: 457 times
Been thanked: 1237 times
Kontakt:

Post autor: Leviathan »

Opublikowałem na Wojennik TV recenzję kampanii Wilczycy:
ODPOWIEDZ