https://www.atomicmassgames.com/transmi ... rs-armada/After long and careful consideration, we are here today to announce the end of development on Star Wars™: X-Wing and Star Wars: Armada.
We are grateful for the community’s passionate engagement and support. Over the past few years, rising production costs, global manufacturing, and pandemic-related challenges have made it increasingly difficult to produce high-quality, pre-painted miniatures which ultimately led to the decision to end development.
Although development is ending, we are not stepping away from these games entirely. Atomic Mass Games will continue to support tournaments and Organized Play for both games, with OP kits to be found in your local shops, culminating in the Open World Championship at AdeptiCon in March 2025.
Thank you for your continued support and dedication.
Star Wars: X-Wing (Jason Little)
- EsperanzaDMV
- Has thanked: 377 times
- Been thanked: 765 times
Re: Star Wars: X-Wing (Jason Little)
X-Wing [`]
- psia.kostka
- Has thanked: 563 times
- Been thanked: 1309 times
Ooo
a te frakcyjne startery wygladaly jak nowe otwarcie, widac nie poszla za tym kasa od ludzi.

Spoiler:
Sprzedam (importowane, nowe): Harmony, Courtisans, Sea Salt & Paper, Rivages, Solstis, Tikal, Furnace, Knarr, Eddie z Iron Maiden (zestaw PL pod konkretna gre) +inne
- EsperanzaDMV
- Has thanked: 377 times
- Been thanked: 765 times
Nad tym samym się zastanawiam. IMO chyba jednak najpierw nastąpi wyprzedaż, a potem najwyżej jak ktoś będzie chciał pograć za kilka lat (bo to wciąż kapitalna gra jest i będzie, zwłaszcza dla fanów SW), to pewnie cena niedostępnych statków będzie rosła. No i jeszcze plus dla kolekcjonerów-kompletnistów, wiedząc że to koniec, to można łatwo sobie zerknąć czego jeszcze brakuje i dokupić. Sam się zastanawiam teraz nad pakietami scenariuszy, bo jeśli nie teraz, to kiedy kupić?
Natomiast jeszcze zastanawiam się nad utrzymaniem aplikacji. Czy LaunchBayNext będzie cały czas utrzymywane? Wiadomo, że nie będzie trzeba jej już update'ować. Ja zapewne ściągnę sobie "na wszelki wypadek" pdfy z ich strony by mieć aktualne rozpiski punktowe na dzień zamknięcia gry.
Natomiast jeszcze zastanawiam się nad utrzymaniem aplikacji. Czy LaunchBayNext będzie cały czas utrzymywane? Wiadomo, że nie będzie trzeba jej już update'ować. Ja zapewne ściągnę sobie "na wszelki wypadek" pdfy z ich strony by mieć aktualne rozpiski punktowe na dzień zamknięcia gry.
-
- Has thanked: 12 times
- Been thanked: 41 times
- Kontakt:
Gra się nie zamyka, została przejęta przez międzynarodowe community. Już powstała grupa tworząca X-Wing 2.7 czy tam 3.0. Jedyna różnica jest taka że nie będzie to oficjalnie wspierane przez AMG - w sumie i tak nigdy AMG nie wspierało "iksa".
Także ten - oczekujcie informacji. Ludzie tylko na to czekali, aż AMG oficjalnie powie że dla nich to koniec. Yasb, lbn, Infinity Arenas - będą wspierać to co powstanie.
Także ten - oczekujcie informacji. Ludzie tylko na to czekali, aż AMG oficjalnie powie że dla nich to koniec. Yasb, lbn, Infinity Arenas - będą wspierać to co powstanie.
- BOLLO
- Has thanked: 1333 times
- Been thanked: 2035 times
- Kontakt:
Czy byłby ktoś tak uprzejmy i podzielił się jakąś starą stronką gdzie jeszcze można podejrzeć buildy rozpisek do v1.0?
Nie grałem nigdy pod rozpiskę i jestem ciekawa czy to co sobie sam poskładałem było kiedyś grywalne na turniejach.
Nie grałem nigdy pod rozpiskę i jestem ciekawa czy to co sobie sam poskładałem było kiedyś grywalne na turniejach.