Apiary (Connie Vogelmann)
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
-
- Has thanked: 184 times
- Been thanked: 311 times
Re: Apiary (Connie Vogelmann)
Miałem okazję zagrać.
Całkiem przyjemny pszczoła placement. Po jakimś czasie jednak zapomniałem, że gram pszczołami i nastąpiła wielka suchość.
To co mi się nie spodobało to to, że jak się będzie miało farta i się dorwie odpowiedni budynek, to później już można w kółko robić jedną akcję i mocno odjechać z punktami reszcie.
Całkiem przyjemny pszczoła placement. Po jakimś czasie jednak zapomniałem, że gram pszczołami i nastąpiła wielka suchość.
To co mi się nie spodobało to to, że jak się będzie miało farta i się dorwie odpowiedni budynek, to później już można w kółko robić jedną akcję i mocno odjechać z punktami reszcie.
- crazygandalf
- Has thanked: 94 times
- Been thanked: 731 times
- Kontakt:
I pozamiatane:)
Rebel moze rowni dobrze zrobic druk na zadanie ...bo kto to teraz kupi

Zagrałem na egzemplarzu kumpla i był insta buy. Nie żałuję. Bardzo sympatyczna gra.
- kuleczka91
- Has thanked: 900 times
- Been thanked: 590 times
My zagraliśmy w Spodku, ale nie udało się dograć. Zarówno my jak i znajomi kupiliśmy grę, bo wszystkim się spodobała
Mega przyjemna.

Jak Kuleczka poleca to trzeba się temu bardziej przyjrzeć....bo różne opinie czytałem/słyszałemkuleczka91 pisze: ↑09 paź 2024, 23:29 My zagraliśmy w Spodku, ale nie udało się dograć. Zarówno my jak i znajomi kupiliśmy grę, bo wszystkim się spodobałaMega przyjemna.
- kuleczka91
Poczekaj jeszcze, mamy w planie zagrać pełną rozgrywkę w przyszłym tygodniu to więcej pewnie napiszęAtk pisze: ↑09 paź 2024, 23:53Jak Kuleczka poleca to trzeba się temu bardziej przyjrzeć....bo różne opinie czytałem/słyszałemkuleczka91 pisze: ↑09 paź 2024, 23:29 My zagraliśmy w Spodku, ale nie udało się dograć. Zarówno my jak i znajomi kupiliśmy grę, bo wszystkim się spodobałaMega przyjemna.

- JollyRoger90
- Has thanked: 1354 times
- Been thanked: 326 times
tak z innej beczki, czy polećcie jakieś gry w podobną mechanika starzenia się workerow, przez co mogą robić silniejsze akcje?
- JollyRoger90
- Has thanked: 1354 times
- Been thanked: 326 times
i jak tam wrażenia po pełnej rozgrywce?kuleczka91 pisze: ↑10 paź 2024, 00:36 Poczekaj jeszcze, mamy w planie zagrać pełną rozgrywkę w przyszłym tygodniu to więcej pewnie napiszę.

- kuleczka91
Ano widzisz, miałam napisaćJollyRoger90 pisze: ↑28 paź 2024, 12:58i jak tam wrażenia po pełnej rozgrywce?kuleczka91 pisze: ↑10 paź 2024, 00:36 Poczekaj jeszcze, mamy w planie zagrać pełną rozgrywkę w przyszłym tygodniu to więcej pewnie napiszę.
![]()

Pytanie w kwestii zasad (nie będę tam już tworzyć osobnego wątku)
W kartach siewu są opcje odnośnie kafelków farm , rekrutów i innowacji. Są dwie zrozumiałe opcje , wez i zbuduj go w ulu, albo wez i daj do rezerwy.
A co z opcją pozyskaj odkryty kafelek? Gdzie go dajemy ?
W kartach siewu są opcje odnośnie kafelków farm , rekrutów i innowacji. Są dwie zrozumiałe opcje , wez i zbuduj go w ulu, albo wez i daj do rezerwy.
- kuleczka91
No, albo go pozyskujesz i budujesz w ulu, albo go pozyskujesz i odkładasz do rezerwy (obok swojej planszy gracza i możesz go zbudować w późniejszych turach). Co to niezrozumiałego?only_me pisze: ↑02 lut 2025, 17:04 Pytanie w kwestii zasad (nie będę tam już tworzyć osobnego wątku)
Jest to nazwane w 3 sposób, czyli rozumiem że pozyskaj kafelek równą się to samo co daj go do rezerwy? Czy wybieram sobie z opcji pozyskiwania - budowa albo rezerwa?
- kuleczka91
Po prostu bierzesz z planszy i go od razu budujesz w ulu, albo bierzesz z planszy i dajesz do rezerwy i zbudujesz go w innej turze. Żadnej filozofii tutaj nie ma.