Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Tutaj można dyskutować o konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. NIE NALEŻY TUTAJ PYTAĆ O ZASADY, MALOWANIE, ROBIENIE INSERTÓW ORAZ KOSZULKI! OD TEGO SĄ INNE PODFORA
agt pisze: ↑01 paź 2024, 16:29
Ojej.
Nie sądziłam, że to "taka" kooperacja.
Halo Wieża do mnie idzie, a Zaginiona Ekspedycja mi nie podeszła..
Z Zaginioną Ekspedycją to ma tyle wspólnego że... obie to kooperacja . Moim zdaniem feeling z obu gier jest inny. Osobiście też wolę Ekspedycję, bo po prostu wolę policzalność kart niż zupełną nieprzewidywalność kości, no ale obie gry mam na półce, bo dla mnie to różne gry jednak.
"Cześć, mam na imię Ania i dzisiaj pokażę wam jak wygląda rozgrywka w wariancie solo w..."
HW cenię za nienachalne podrzucanie i formacji. Jak dla mnie, najważniejsze dla sprawnego zarządzania poczynaniami jest to, żeby Pierwszy gracz wrzuca kość na silnik drugi na horyzont (lub na odwrót) w pierwszym ruchu i już wiadomo w co gramy.
Niegdyś Azazelek, narodzony na nowo jako Kal-El83 ;)
NeXuS AlphA pisze: ↑25 cze 2024, 23:03
No minus jest taki że w takim ujęciu "klejenie" jest punktowe więc np. u góry jak są mniejsze/wyższe elementy to tam taka planszetka się rozłazi (pojawiały się już u mnie problemy z wsuwaniem lotniska/wysokości, bo wchodziły w ów boki). No ale wiadomo, jak komuś to wadzi może od razu kleić klejem Póki co drażniło mnie to mniej niż pudełko "eko"
Czy w tej sytuacji, dopóki jestem na etapie niesklejonego pulpitu, lepiej jest zainwestować w więcej takich naklejek (wyciąć sobie z taśmy dwustronnej), żeby bardziej równomiernie zdystansować?
Czy nie ma to raczej wpływu na rozgrywkę?
Bo mam jeszcze taką niejasność: czy te paski lotniska i wysokości wsuwa się do środka pulpitu czy pod spód (po stole)?
Z powyższej wypowiedzi można wnioskować, że do środka. Ale gdy analizowałam rozmieszczenie naklejek wewnątrz to jest to chyba niemożliwe..
Hej, jest ktoś może na konwencie wawagra i byłby w stanie załatwić promocyjną kartę z scenariuszem Wrony? Z tego co pamiętam kaczki mogą rozdawać ją tylko na konwentach, i niestety pomimo, że zamówiłem grę w preorderze to jej nie dostałem. Byłbym bardzo wdzięczny i możliwe jakoś bym się odwdzięczył