Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Tutaj można dyskutować o konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. NIE NALEŻY TUTAJ PYTAĆ O ZASADY, MALOWANIE, ROBIENIE INSERTÓW ORAZ KOSZULKI! OD TEGO SĄ INNE PODFORA
Gizmoo pisze: ↑19 lis 2024, 13:32
I to tyle... Chciałbym do końca roku nie kupić nic, ale niestety wiem, że jest to nieosiągalne, bo na Kaziku zagrałem jeszcze we dwa tytuły, które chciałbym mieć - Skull King i The Artemis Project.
I to tyle... Chciałbym do końca roku nie kupić nic, ale niestety wiem, że jest to nieosiągalne, bo na Kaziku zagrałem jeszcze we dwa tytuły, które chciałbym mieć - Skull King i The Artemis Project.
Szanuję za wybór pozycji i jak ty znajdujesz ludzi do zagrania w nie więcej niż raz
W ciągu ostatnich 12 miesięcy zagrałem w Artemis Projekt 4 partie. W świeżej mojej topce (sygnaturka).to gra nr 30 dla mnie
Co według Ciebie jest z nią nie tak?
Fajne, szybkie euro oparte na interakcja z innymi graczami (w przeciwieństwie do wielu współczesnych euro - tak, patrzę na Ciebie, Świadomienudny Umyśle)
Szanuję za wybór pozycji i jak ty znajdujesz ludzi do zagrania w nie więcej niż raz
W ciągu ostatnich 12 miesięcy zagrałem w Artemis Projekt 4 partie. W świeżej mojej topce (sygnaturka).to gra nr 30 dla mnie
(...)
Fajne, szybkie euro oparte na interakcja z innymi graczami (w przeciwieństwie do wielu współczesnych euro - tak, patrzę na Ciebie, Świadomienudny Umyśle)
Polecam z Satelitami i Dowódcami Jak dla mnie to mój ulubiony dice placement, właśnie dzięki interakcji w KAŻDYM miejscu gdzie się wysyła kostki.
A żeby wrócić do tematu, to czekam z niecierpliwością na zamówione SETI. Tylko trzymam kciuki, żeby dotarło do paczkomatu przed piątkiem.
PytonZCatanu pisze: ↑19 lis 2024, 18:13
Co według Ciebie jest z nią nie tak?
Wiem, że to OT, ale może miła moderacja wytnie do odpowiedniego wątku.
Nie wiem, nie grałem. Z opisu euro z dużą ilością negatywnej interakcji jest obecnie dziwne. Ważniejszą częścią tego zdania było, że często jest do dostania na wyprzedażach, więc kupno aż tak nie boli.
Ogólnie to niepozorne, ale dość dobre lekko-średnie Euro kojarzące mi się z klasykami takimi jak Troyes albo Hansa Teutonica. Wydaje mi się momentami nieco niezbalansowane - jak wychodzi Assault Pod to ludzie ogólnie załamują ręce - ale sama mechanika jest dobrze zaprojektowana. Trzeba trochę pograć, żeby ogarnąć z grubsza zależności punktowe.
Co do Satelitów, to dopiero raz z nimi miałem okazję zagrać i w dodatku źle zinterpretowałem jeden z opisów, więc jeszcze się nie wypowiem. Wygląda obiecująco, chociaż boję się że może niepotrzebnie skomplikować niektóre sprawy.