The Artemis Project (Daryl Chow, Daniel Rocchi)

Tutaj można dyskutować o konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier.
NIE NALEŻY TUTAJ PYTAĆ O ZASADY, MALOWANIE, ROBIENIE INSERTÓW ORAZ KOSZULKI! OD TEGO SĄ INNE PODFORA
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Awatar użytkownika
siepu
Has thanked: 422 times
Been thanked: 408 times

The Artemis Project (Daryl Chow, Daniel Rocchi)

Post autor: siepu »

Gizmoo pisze: 19 lis 2024, 13:32 I to tyle... Chciałbym do końca roku nie kupić nic, ale niestety wiem, że jest to nieosiągalne, bo na Kaziku zagrałem jeszcze we dwa tytuły, które chciałbym mieć - Skull King i The Artemis Project.
The Artemis Project to kolejna dziwna gra, która kompletnie się nie przyjęła i często lata po różnych wyprzedażach, na przykład tu: https://www.philibertnet.com/en/grand-g ... 85796.html

Szanuję za wybór pozycji i jak ty znajdujesz ludzi do zagrania w nie więcej niż raz :lol:

EDIT (Fisq):
Wydzielone z wątku: viewtopic.php?t=68566&start=2950#p1678758
Awatar użytkownika
PytonZCatanu
Has thanked: 2020 times
Been thanked: 2623 times

Re: Ostatnio kupiliśmy...bo...

Post autor: PytonZCatanu »

siepu pisze: 19 lis 2024, 17:05
Gizmoo pisze: 19 lis 2024, 13:32 I to tyle... Chciałbym do końca roku nie kupić nic, ale niestety wiem, że jest to nieosiągalne, bo na Kaziku zagrałem jeszcze we dwa tytuły, które chciałbym mieć - Skull King i The Artemis Project.
The Artemis Project to kolejna dziwna gra, która kompletnie się nie przyjęła i często lata po różnych wyprzedażach, na przykład tu: https://www.philibertnet.com/en/grand-g ... 85796.html

Szanuję za wybór pozycji i jak ty znajdujesz ludzi do zagrania w nie więcej niż raz :lol:
W ciągu ostatnich 12 miesięcy zagrałem w Artemis Projekt 4 partie. W świeżej mojej topce (sygnaturka).to gra nr 30 dla mnie 😊

Co według Ciebie jest z nią nie tak?

Fajne, szybkie euro oparte na interakcja z innymi graczami (w przeciwieństwie do wielu współczesnych euro - tak, patrzę na Ciebie, Świadomienudny Umyśle)
Garść statystyk z BGG | Moje TOP 100 - stan na 27.03.2025
Awatar użytkownika
Zet
Has thanked: 194 times
Been thanked: 198 times

Re: Ostatnio kupiliśmy...bo...

Post autor: Zet »

PytonZCatanu pisze: 19 lis 2024, 18:13
siepu pisze: 19 lis 2024, 17:05

W ciągu ostatnich 12 miesięcy zagrałem w Artemis Projekt 4 partie. W świeżej mojej topce (sygnaturka).to gra nr 30 dla mnie 😊
(...)
Fajne, szybkie euro oparte na interakcja z innymi graczami (w przeciwieństwie do wielu współczesnych euro - tak, patrzę na Ciebie, Świadomienudny Umyśle)
Polecam z Satelitami i Dowódcami :) Jak dla mnie to mój ulubiony dice placement, właśnie dzięki interakcji w KAŻDYM miejscu gdzie się wysyła kostki.
A żeby wrócić do tematu, to czekam z niecierpliwością na zamówione SETI. Tylko trzymam kciuki, żeby dotarło do paczkomatu przed piątkiem.
Awatar użytkownika
siepu
Has thanked: 422 times
Been thanked: 408 times

Re: The Artemis Project (Daryl Chow, Daniel Rocchi)

Post autor: siepu »

PytonZCatanu pisze: 19 lis 2024, 18:13 W ciągu ostatnich 12 miesięcy zagrałem w Artemis Projekt 4 partie. W świeżej mojej topce (sygnaturka).to gra nr 30 dla mnie 😊

Co według Ciebie jest z nią nie tak?

Wiem, że to OT, ale może miła moderacja wytnie do odpowiedniego wątku.
Nie wiem, nie grałem. Z opisu euro z dużą ilością negatywnej interakcji jest obecnie dziwne. Ważniejszą częścią tego zdania było, że często jest do dostania na wyprzedażach, więc kupno aż tak nie boli.
feniks_ciapek
Has thanked: 1729 times
Been thanked: 1057 times

Re: The Artemis Project (Daryl Chow, Daniel Rocchi)

Post autor: feniks_ciapek »

Ogólnie to niepozorne, ale dość dobre lekko-średnie Euro kojarzące mi się z klasykami takimi jak Troyes albo Hansa Teutonica. Wydaje mi się momentami nieco niezbalansowane - jak wychodzi Assault Pod to ludzie ogólnie załamują ręce - ale sama mechanika jest dobrze zaprojektowana. Trzeba trochę pograć, żeby ogarnąć z grubsza zależności punktowe.

Co do Satelitów, to dopiero raz z nimi miałem okazję zagrać i w dodatku źle zinterpretowałem jeden z opisów, więc jeszcze się nie wypowiem. Wygląda obiecująco, chociaż boję się że może niepotrzebnie skomplikować niektóre sprawy.
ODPOWIEDZ