Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Zastanawiasz się co kupić? Poszukujesz gry dla 2 osób? A może najzabawniejszej gry dla 3-6 osób Reinera Knizia o kosmosie, zaczynającej się na literę Z? Pomożemy!
AxlPl pisze: ↑20 lis 2024, 09:18
Dzięki za wszystkie propozycje. Widzę że przede wszystkim muszę dowiedzieć się czy będzie grać sama czy z rodzicami bądź koleżankami.
A z jej zainteresowań to jedynie kojarzę Minecraft (oglądanie na yt) oraz Roblox (granie)
To jest kluczowa kwestia. Ustalenie z kim będzie grać.
Jak na 13 lat to słabo z tymi zainteresowaniami.
Jest wprawdzie gra Minecraft od Ravensburgera bodajże, nawet dodatek wyszedł, ale nie mam jej, więc nie powiem czy łatwa...
Pędzące żółwie w wersji extreme mam i też polecam. Są jeszcze Przebiegłe wielbłądy, nieco trudniejsze.
Seraphic_Seal pisze: ↑20 lis 2024, 09:34
Po przeczytaniu reszty wątku - boże broń pandemica. Ani to odpowiednio proste do grania, ani do wygrania
Proste do grania jest, bo ma proste zasady.
Natomiast nie jest prosto wygrać, co w sumie jest poniekąd zaletą.
U mnie dziewczyny (10 i 7) same grają w Azula, Żółwie, czy Ślimaki to Mięczaki ale to gry nie wyglądające na "poważnie rozbudowane". Za to ogarniają sobie bez problemu Moje Małe Everdell a gra już na pierwszy rzut oka nie jest z tych gdzie panuje jedna zasada, więc może to. A jeśli chodzi o ogarnięcie i rozwój wyobraźni, pobudzenie kreatywności to może Dixit Disney? Tylko tutaj bez 4 osób nie ma co siadać do stołu.
komu? czemu? - ludziom, osobom, planszówkom
z kim? z czym? - z osobą, z planszówką ludzią - narzędnik słowa ludzia, gdyby istniało ;)