Bardzo łatwa gra wyglądająca na trudną. Dla dziecka

Zastanawiasz się co kupić? Poszukujesz gry dla 2 osób? A może najzabawniejszej gry dla 3-6 osób Reinera Knizia o kosmosie, zaczynającej się na literę Z? Pomożemy!
K@mil
Been thanked: 76 times

Re: Bardzo łatwa gra wyglądająca na trudną. Dla dziecka

Post autor: K@mil »

AxlPl pisze: 20 lis 2024, 09:18 Dzięki za wszystkie propozycje. Widzę że przede wszystkim muszę dowiedzieć się czy będzie grać sama czy z rodzicami bądź koleżankami.

A z jej zainteresowań to jedynie kojarzę Minecraft (oglądanie na yt) oraz Roblox (granie)
To jest kluczowa kwestia. Ustalenie z kim będzie grać.
Jak na 13 lat to słabo z tymi zainteresowaniami.
Jest wprawdzie gra Minecraft od Ravensburgera bodajże, nawet dodatek wyszedł, ale nie mam jej, więc nie powiem czy łatwa...
Pędzące żółwie w wersji extreme mam i też polecam. Są jeszcze Przebiegłe wielbłądy, nieco trudniejsze.
Seraphic_Seal pisze: 20 lis 2024, 09:34
Po przeczytaniu reszty wątku - boże broń pandemica. Ani to odpowiednio proste do grania, ani do wygrania
Proste do grania jest, bo ma proste zasady.
Natomiast nie jest prosto wygrać, co w sumie jest poniekąd zaletą.
Awatar użytkownika
SosnowyPatyk
Has thanked: 125 times
Been thanked: 148 times

Re: Bardzo łatwa gra wyglądająca na trudną. Dla dziecka

Post autor: SosnowyPatyk »

U mnie dziewczyny (10 i 7) same grają w Azula, Żółwie, czy Ślimaki to Mięczaki ale to gry nie wyglądające na "poważnie rozbudowane". Za to ogarniają sobie bez problemu Moje Małe Everdell a gra już na pierwszy rzut oka nie jest z tych gdzie panuje jedna zasada, więc może to. A jeśli chodzi o ogarnięcie i rozwój wyobraźni, pobudzenie kreatywności to może Dixit Disney? Tylko tutaj bez 4 osób nie ma co siadać do stołu.
komu? czemu? - ludziom, osobom, planszówkom
z kim? z czym? - z osobą, z planszówką
ludzią - narzędnik słowa ludzia, gdyby istniało ;)
ODPOWIEDZ