A ja się tego nie obawiam

A ja się tego nie obawiam
No nie mogę....chłopak wypruwa z siebie żyły, przez prawie 2lata robił to praktycznie z free (pomijam bartery), teraz kiedy ma fajnego Patronite, masę oddanych i życzliwych ludzi oraz wydawnictwa które same się proszę o prezentacje, reckę itd uważasz ze staję się firmą. Rozwija warsztat i ma możliwość wreszcie monetyzacji swojego hobby aby czerpać z tego nie tylko frajdę ale i konkretny pieniądz. I BARDZO DOBRZE. Tu odzywa się głos ludu "niech dalej robi za free ale trzymając formę, inwestując grubą kasiore w sprzęt, studio, niech nie śpi po nocach, niech czasu z dziećmi nie spędza..." bo inaczej uznam że się sprzedał i zrobię unsuba.
Na wstępie proszę byś nie próbował wkładać mi w usta słów, których nie wypowiedziałem. Nie sugeruję że ktoś jest złodziejem. Chcę też zaznaczyć że ja nie jestem żadnym znawcą tematu tylko odbiorcą treści i mówię o swoich subiektywnych odczuciach.BOLLO pisze: ↑06 gru 2024, 09:12No nie mogę....chłopak wypruwa z siebie żyły, przez prawie 2lata robił to praktycznie z free (pomijam bartery), teraz kiedy ma fajnego Patronite, masę oddanych i życzliwych ludzi oraz wydawnictwa które same się proszę o prezentacje, reckę itd uważasz ze staję się firmą. Rozwija warsztat i ma możliwość wreszcie monetyzacji swojego hobby aby czerpać z tego nie tylko frajdę ale i konkretny pieniądz. I BARDZO DOBRZE. Tu odzywa się głos ludu "niech dalej robi za free ale trzymając formę, inwestując grubą kasiore w sprzęt, studio, niech nie śpi po nocach, niech czasu z dziećmi nie spędza..." bo inaczej uznam że się sprzedał i zrobię unsuba.
Sorry ale takie wpisy mnie dotykają, bo jak coś komu zaczyna się układać i to ciężką pracą, to zawsze się znajdzie jakiś ultra znawca tematu. Dla mnie Konrad to od początku wzór do naśladowania w tym YT błotku, ale rozumiem że jak ktoś ma Porsche to jest z automatu złodziejem. Przykre to.![]()
Przecież mamy Kaczmara od czarnej roboty, któremu też propsuje
Blisko, ale to nie to. Paweł nadal robi też treść czysto recenzencką. A ja mam na myśli kanał, który robi tylko instrukcje. Dzięki temu mógłby też spokojnie robić deale z wydawcami, bez narażania się na zarzuty o sprzedajność.
Dziękuję. Nie tylko sobie zerknę, ale i mam kolejny mail do swojej listy
Spokojnie. Zbieram tylko adresy mailowe. Adresów domowych nie zbieram...Jeszcze...
Aaaaand another onekurdzio pisze: ↑06 gru 2024, 11:59 Same instrukcje wrzuca kanał Worker Placement
https://www.youtube.com/@workerplacement/videos
Tak a to dlaczego zamówiłeś koparki aby powiększyć swoją piwnicę....? Przypadek- nie sądze.
Ja ponoć jestem kojarzony z bardzo ciężkimi eurasami. W Nekojima bawiłem się jak nienormalny. I to właśnie Zaku pokazał mi tę grę
Strasznie się triggerujesz przy wielu tematach dotyczących planszowkowych youtuberów. Często mam wrażenie, że przemawia przez Ciebie jakis zal,że może kanal nie rozwija Ci się tak jakbyś tego oczekiwal (i to nie jest próba bycia złośliwą). I ja rozumiem,że coś może rozczarowywać, ale to nie znaczy,że widzowie nie mają prawa mieć swojej opinii. Są tacy, którzy wolą określone formaty, więc przestań toczyć krucjatę,bo ktoś woli, gdy kanał jest mniejszy. Nasze prawo.BOLLO pisze: ↑06 gru 2024, 09:12 No nie mogę....chłopak wypruwa z siebie żyły, przez prawie 2lata robił to praktycznie z free (pomijam bartery), teraz kiedy ma fajnego Patronite, masę oddanych i życzliwych ludzi oraz wydawnictwa które same się proszę o prezentacje, reckę itd uważasz ze staję się firmą. Rozwija warsztat i ma możliwość wreszcie monetyzacji swojego hobby aby czerpać z tego nie tylko frajdę ale i konkretny pieniądz. I BARDZO DOBRZE. Tu odzywa się głos ludu "niech dalej robi za free ale trzymając formę, inwestując grubą kasiore w sprzęt, studio, niech nie śpi po nocach, niech czasu z dziećmi nie spędza..." bo inaczej uznam że się sprzedał i zrobię unsuba.
Sorry ale takie wpisy mnie dotykają, bo jak coś komu zaczyna się układać i to ciężką pracą, to zawsze się znajdzie jakiś ultra znawca tematu. Dla mnie Konrad to od początku wzór do naśladowania w tym YT błotku, ale rozumiem że jak ktoś ma Porsche to jest z automatu złodziejem. Przykre to.![]()
A mnie niezmiernie wkurza ten jakże oświecony argument "nikt nie zmusza". No nie zmusza i co z tego? Praca przestaje być pracą i tym bardziej nie może być ciężka?walkingdead pisze: ↑07 gru 2024, 08:35
I nie przemawiają rowniez do mnie argumenty,że youtuber wypruwa sobie żyły. Wybór youtubera, ale jesli ktos zmusza youtuberow do ciężkiej pracy wbrew ich woli to sa odpowiednie organy do zglaszania takich zachowan. Ewentualnie, mrugajcie dwa razy,a wyslemy planszowkową odsiecz na ratunek.
Nie, nie przestaje być pracą, ale to ile włożyłeś pracy w recenzję nie oznacza, że efekty będą owocne i z samego twojego wysiłku w naukę tytułu, poznanie go, naukę montażu, scenografia itp. należy się nie wiadomo co. Zwykłego widza nie interesuje zaplecze, tu raczej patroni chcą poznać jakieś materiały zza kulis.Leser pisze: ↑07 gru 2024, 18:05 A mnie niezmiernie wkurza ten jakże oświecony argument "nikt nie zmusza". No nie zmusza i co z tego? Praca przestaje być pracą i tym bardziej nie może być ciężka?
Właśnie jednym z cięższych aspektów recenzowania są wszelkiej maści domorośli eksperci, którym się wydaje, że nagranie materiału to hop-siup, zero wysiłku. I do tego oczywiście kupa (rzecz jasna nieuczciwej) forsy.
Nie stawiajmy w jednym rzędzie recenzenta gier planszowych i kogoś takiego jak Friz, Gimper, Konopsky, czy inni im podobni. To u nich 1m wyświetleń to 15k złotych (zresztą stawka zależy od rodzaju kanału - gry planszowe mają taką se monetyzację). A nawet jeśli. Mój kanał przez 10 lat zebrał 4m wyświetleń. To będzie około 60k złotych (według tej stawki). A to daje 6k rocznie, czyli 500 złotych miesięcznie. No tak. To jest dopiero "życie z internetowego pieniądza"samuraj1369 pisze: ↑07 gru 2024, 18:36 Szczerze?
Nóż w kieszeni się otwiera jak słyszę po raz tysięczny, że praca youtuber/ influencera/ Instagramera/ content creatora to ciężka praca i wypruwanie sobie żył.
Ludzie żyjący z internetowego pieniądza chyba nie zdają sobie sprawy ile ludzi tyra bardzo ciężko fizycznie za minimalną krajową...
Przypomnę, że milion wyświetleń na YT to 15 k zł...
Oczywiście, że na tym świecie żyją miliony ludzi, którzy pracują milion razy ciężej niż recenzenci i borykają się z milion razy trudniejszymi przeciwnościami.samuraj1369 pisze: ↑07 gru 2024, 18:36 Szczerze?
Nóż w kieszeni się otwiera jak słyszę po raz tysięczny, że praca youtuber/ influencera/ Instagramera/ content creatora to ciężka praca i wypruwanie sobie żył.
Ludzie żyjący z internetowego pieniądza chyba nie zdają sobie sprawy ile ludzi tyra bardzo ciężko fizycznie za minimalną krajową...
Przypomnę, że milion wyświetleń na YT to 15 k zł...