ten potworek wejdzie do Kallaxa?
Może wystawać, dla mnie to nie problem, po prostu miejsca na kallax'ie jest ograniczona ilość (u mnie obecnie siedzi tam ATO)

ten potworek wejdzie do Kallaxa?
lisek2000 pisze: ↑10 paź 2024, 22:54 Mały news![]()
Jak ktoś szykuje już miejsce w szafach...
core box: pudełko 436x306x175, około 7kg
wasserburg dockers: pudełko 302x302x65, około 1,5kg
heroes set 1 i 2: pudełko 235x170x45, około 0,4kg
card sleeves: (woreczek strunowy) 170x110x60, około 0,5kg
playmat: 480x75, około 0,65kg
additional set of dice: (woreczek strunowy), 0,05kg
custom dice: (woreczek strunowy), 0,05kg
metal coins: (woreczek strunowy), 0,35kg
artbook: 300x210x10, około 0,6kg
map: (złożony plakat formatu A2)
box of minis: 400x285x100, około 0,8kg
the exiled siege boardgame: pudełko 300x300x65, około 1,9kg
Ma być gotowa do końca roku.Haisenberg83 pisze: ↑21 gru 2024, 19:14 Hej. Jeśli dobrze kojarzę to w czasie kampanii była informacja o aplikacji do tej gry. Czy temat aplikacji został porzucony, czy jeszcze nie jest gotowa? A może gdzieś jest, tylko nie wiem gdzie?
Też chętnie bym się zapoznał ze schematem ułożenia komponentów choć, chyba ułożyłem je według właściwego klucza, jeśli chodzi o dodatek to czytałem, że można rozegrać go jako osobną przygodę jak i część dużej kampanii.
Za stroną kampanii: "Dodatkowa mini-kampania. Możecie połączyć ją z kampanią znajdującą się w grze podstawowej, lub rozegrać ją niezależnie."
Choć nie wziałem udziału w tej kampanii ( strasznie kusiło ale ostatecznie odpuściłem sobie ) to śledziłem Wasze wpsisy na forum i w pełni podpisuję się pod tymi słowami. Tak powinny wyglądać kampanie crowdfundigowe. Co ciekawe otrzymaliście grę znacznie wcześniej niż w innych kampaniach prowadzonych przez "profesjonalne" wydawnictwa. Gratulacje dla wszystkich, którzy brali udział w tym projekcie.EsperanzaDMV pisze: ↑22 gru 2024, 03:24 Nie mogę się doczekać aż dorwę swój egzemplarz, ale już teraz jak widzę te zdjęcia i pamiętam całą kampanię, jej transparentność, to aż się zastanawiam co możemy jako gracze/wspierający zrobić, by świadomość o tego typu prawdziwych kampaniach crowdfundingowych dotarła szerzej i autor podczas kolejnych kampanii zebrał jeszcze więcej - bo na to zdecydowanie zasługuje, to jest wzór jak prowadzić kampanię. Zanim się ktoś oburzy o słowo "prawdziwych", to wyjaśnię, że chodzi mi o sytuacje, kiedy to nie są przedsprzedaże z bardzo wydłużonym okresem oczekiwania, tylko ktoś naprawdę nie ma funduszy na wydanie gry w klasyczny sposób w takiej liczbie kopii od razu do retailu, i właśnie takie crowdfunding to jest jedyny sposób na to, by gra ujrzała światło dzienne.
Podpisuję się pod pytaniem. Jasne, że ostatecznie jak komu wygodniej, ale zakładam, że istniał jakiś plan dla tacki na żetony i woreczków strunowych?
Ramzeseba pisze: ↑22 gru 2024, 09:10 Ogarnąłem wczoraj całość w koszulkach do pudełka. Znalazłem też błąd w projektowaniu gry - brakuje ringów do dodatkowych bohaterów, mają swoje kolory kostek do plansz, ale brakuje ringów jak w podstawce.
Oto moje ułożenie:
1. Karty od dodatków z bohaterami wchodzą w core. Na figurki są nawet 4 dodatkowe miejsca.
2. Karty z rozszerzenia też weszły, ale figurki już trzeba nosić osobno.
![]()
Faktycznie, teraz spojrzałem na obie kampanie (polską i angielską) i nie ma w żadnej z nich wspomniane o ringach dla dodatkowych bohaterów (są tylko dla tych z podstawki). Szkoda, trzeba będzie sobie wydrukować na drukarce lub używać tych dla bohaterów z podstawki.
Kart miasta i drogi razem jest 76, z czego 29 jest kart miasta (niebieskie w rogu), reszta drogi poziomu 1, 2, 3. U mnie się zgadza.
Czyli to tylko mój brak, doliczyłem się 19x droga I + 14 droga II + 12 droga III + 0 kart miasta :-/
Potwierdzam ja dokupiłem cz. 1 od p. Mateusza, bo przegapiłem kampanie. Polecam tego allegrowicza (o ile coś zostało na stanie).EsperanzaDMV pisze: ↑23 gru 2024, 01:22 Niekoniecznie z drugiej ręki - na Twoim miejscu odezwałbym się bezpośrednio do organizatora, po dostarczeniu wszystkich egzemplarzy i rozpatrzeniu ewentualnych reklamacji jest duża szansa, że jakieś pojedyncze sztuki jeszcze zostaną. Jakaś nadwyżka powinna być, tak zakładam. Tak było chyba przy okazji Łowców AD 2114, ale mogę się mylić.