(Oficjalny) Lucrum Games - plany wydawnicze, akcje promocyjne
- seki
- Moderator
- Has thanked: 1236 times
- Been thanked: 1455 times
Re: (Oficjalny) Lucrum Games - plany wydawnicze, akcje promocyjne
Sentymenty zwykle odkładam na bok ale grę o kapitanie Tsubasa biorę w ciemno. Dajcie mi jeszcze grę o generale Daimos i znów poczuje się dzieckiem. A jak wezmę w swoje ręce grę o miss Dronio (Yattaman) to może znów poczuje motyle w brzuchu.
-
- Has thanked: 57 times
- Been thanked: 37 times
W wątku o Thorgalu nie znalazłem szerszych informacji nt. trybu solo. Ktoś wie coś więcej? A jeśli nic jeszcze nie zostało ogłoszone to kiedy można się spodziewać? W końcu za niedługo premiera... 
@Lucrum_Games rzućcie coś światła na tę kwestię...
@Lucrum_Games rzućcie coś światła na tę kwestię...
- Leser
- Has thanked: 630 times
- Been thanked: 1696 times
Wedle mej wiedzy w bardzo niedalekiej przyszłości ma wyjść apdejt m.in z tymi informacjami.
I rozjarzam się na mgnienie w uśmiechu z tych, co to trzeba mieć ten polor we krwi, żeby zmieścić bez pośpiechu pozdrowienie mimo energicznego pośpiechu przecież.
- japanczyk
- Moderator
- Has thanked: 3707 times
- Been thanked: 3889 times
W sumie to moglby tam byc jakikolwiek updejt bo stuka 2 miesiac bez aktualizacji...
Sprzedam: (S) Redukcja kolekcji! 100+ tytulow: Pagan i inne
Moje Zbiórki na KS: tu
https://buycoffee.to/japanczyk
- Leser
Jak gdzieś wydadzą albo u nas ktoś coś sensownego zaprojektuje, to czemu nie.
I rozjarzam się na mgnienie w uśmiechu z tych, co to trzeba mieć ten polor we krwi, żeby zmieścić bez pośpiechu pozdrowienie mimo energicznego pośpiechu przecież.
-
- Has thanked: 122 times
- Been thanked: 521 times
Coś takiego niedawno znalazłem: https://boardgamegeek.com/boardgame/425 ... lding-game
Akurat jest to hiszpański projektant, czyli kierunek podobny jak Campeones z kapitanem Tsubasą - ci hiszpanie to mają dobre pomysły na wykorzystanie tematyki

Ocena vs liczba ocen jest na tym samym poziomie co Campeones

Stąd moje porównanie i puszczenie oka w tym kierunku

Coś mi się wydaje, że będzie problem z PL wersją Merchantów.
Mając ANG wersję, wsparłem na KS dodatek + nowe pudło. Niestety Elf Creek Games, miało jakieś problemy finansowe i autor nie daje updatu od sierpnia. Ludzie (w tym i ja) powoli godzą się z faktem, że gry nie będzie - a kasa w błoto.
Mając ANG wersję, wsparłem na KS dodatek + nowe pudło. Niestety Elf Creek Games, miało jakieś problemy finansowe i autor nie daje updatu od sierpnia. Ludzie (w tym i ja) powoli godzą się z faktem, że gry nie będzie - a kasa w błoto.

- Leser
Polska wersja na pewno się ukaże.
- Seraphic_Seal
- Has thanked: 408 times
- Been thanked: 340 times
A wiadomo coś o polskiej wersji Brzdęka Legacy 2? Jakikolwiek planowany termin?
Na forum wchodzę głównie 7-15:30 w dni robocze.
Osoby odpowiedzialne za produkcję i dystrybucję monopoly w 2024r. powinny być osądzone za zbrodnie wojenne. 90 minut bezdecyzyjnego rzucania 2k6.
Osoby odpowiedzialne za produkcję i dystrybucję monopoly w 2024r. powinny być osądzone za zbrodnie wojenne. 90 minut bezdecyzyjnego rzucania 2k6.
- japanczyk
- Moderator
- Has thanked: 3707 times
- Been thanked: 3889 times
Byla mowa o koncu roku jak sie wyrobia, styczniu/lutym jesli sie nie wyrobiaSeraphic_Seal pisze: ↑22 sty 2025, 12:29 A wiadomo coś o polskiej wersji Brzdęka Legacy 2? Jakikolwiek planowany termin?
Sprzedam: (S) Redukcja kolekcji! 100+ tytulow: Pagan i inne
- Leser
To czy się wyrobimy, czy nie, zależy prawie wyłącznie ode mnie, bo to ja będę tłumaczył Legacy 2. Od razu uprzedzem, że nie zamierzam się guzdrać, ale tym bardziej nie mam zamiaru narzucać sobie nie wiadomo jakiego tempa. To nie jest typ gry, do której można usiąść i pyk przetłumaczyć.
Na pewno nie tknę palcem części fabularnej przed przejściem kampanii. Póki co Dire Wolf jeszcze nie wysyłaj nam egzemplarza.
Na pewno nie tknę palcem części fabularnej przed przejściem kampanii. Póki co Dire Wolf jeszcze nie wysyłaj nam egzemplarza.
- Hardkor
- Has thanked: 1554 times
- Been thanked: 1120 times
- Kontakt:
Nie wiem czy tłumaczyłeś pierwsze legacy, ale był to majstersztyk. Liczba polskich nawiązań, słowotwórstw i jakość spolszczeń (takie swojskie) była genialna.Leser pisze: ↑22 sty 2025, 13:23 To czy się wyrobimy, czy nie, zależy prawie wyłącznie ode mnie, bo to ja będę tłumaczył Legacy 2. Od razu uprzedzem, że nie zamierzam się guzdrać, ale tym bardziej nie mam zamiaru narzucać sobie nie wiadomo jakiego tempa. To nie jest typ gry, do której można usiąść i pyk przetłumaczyć.
Posiadam najwyższy (3%) rabat w aleplanszowki - jeśli chce skorzystać to daj znać. Jestem prawie ciągle przy komputerze (praca zdalna), więc szybko odpiszę :)
- Gromb
- Has thanked: 931 times
- Been thanked: 412 times
Sam brzdęk też ma masę mrugnięć oczkiem. Świetnie czyta się opisy budujące flow, także good job

The Corps Is Mother, the Corps Is Father
- Leser
Tłumaczyłem owszem ja, ale pełnych zasług przypisać sobie nie mogę. Wszystko było (czasem nieprawdopodobnie detalicznie) konsultowane z moim redaktorem i prywatnie wieloletnim kolegą Bartkiem, który obecnie odpowiada za wydawnictwo Gramatury.Hardkor pisze: ↑22 sty 2025, 13:28Nie wiem czy tłumaczyłeś pierwsze legacy, ale był to majstersztyk. Liczba polskich nawiązań, słowotwórstw i jakość spolszczeń (takie swojskie) była genialna.Leser pisze: ↑22 sty 2025, 13:23 To czy się wyrobimy, czy nie, zależy prawie wyłącznie ode mnie, bo to ja będę tłumaczył Legacy 2. Od razu uprzedzem, że nie zamierzam się guzdrać, ale tym bardziej nie mam zamiaru narzucać sobie nie wiadomo jakiego tempa. To nie jest typ gry, do której można usiąść i pyk przetłumaczyć.
Czy wraz z dodatkiem do brzdęk katakumby będzie można ponownie nabyć minidodatki?
Bo część już niedostępna,
Względnie czy są planowane minidodatki pod katakumby,
Bo część już niedostępna,
Względnie czy są planowane minidodatki pod katakumby,
Z pozdrowieniami
1% dla psów ratowniczych
1% dla psów ratowniczych
- Leser
Raczej nie będzie już więcej minidodatków - nie wchodząc szczegóły oryginalny wydawca zmienił politykę w ich zakresie i ich produkcja stała się skrajnie nieopłacalna.
Prawdopodobnie druga połowa roku, ale ja też czekam na konkretniejsze, oficjalne newsy.
- walkingdead
- Has thanked: 252 times
- Been thanked: 638 times
Leser pisał w grudniu: "Wedle posiadanych przez nas danych figurki się produkują. Na razie szacowałbym premierę na okolice połowy przyszłego roku (raczej ciut po niż ciut przed) - oficjalny, mniej oparty na spekulacjach, apdejt zapewne zostanie wystosowany, gdy już dostaniemy te figurki do rąk. Po tym będziemy mogli (oby, marzę o nastaniu tego dnia) zapomnieć o Mythicu i reszta będzie zależała wyłącznie od nas samych"
♀
- rand
- Has thanked: 144 times
- Been thanked: 136 times
A ja bym chciał wiedzieć jaki jest status z Merchents of the Dark Road
dodatek wyjdzie razem z podstawką, będzie opóźniony czy w ogóle go nie będzie?
Jakaś konkretniejsza data premiery Jak ocalić Świat już jest? Mimo braku jakiejś większej ilości recenzji, mi gameplay podpasował i jestem ciekaw co z tego wyjdzie, na tyle że zamówiłem De Luxa

Jakaś konkretniejsza data premiery Jak ocalić Świat już jest? Mimo braku jakiejś większej ilości recenzji, mi gameplay podpasował i jestem ciekaw co z tego wyjdzie, na tyle że zamówiłem De Luxa

- Leser
Figurki do DD dotarły. Skończyliśmy porządkowanie plików od Mythica - było z tym trochę roboty, a takie pudełko do Muszkieterki musieliśmy stworzyć sami. Teraz już czekamy, aż drukarnia ruszy z produkcją.
Status Kupców muszę sobie odświeżyć i wtedy dam znać. O ile Elf Creek nie powróci z martwych, to dodatku może nie być, ponieważ on w ogóle nie został ukończony (a przynajmniej wedle naszej wiedzy nigdy nie powstał do niego komplet plików).
Edit: pisałem z komórki i poprawiłem kilka chochlików, żadnych zmian w komunikacie
Status Kupców muszę sobie odświeżyć i wtedy dam znać. O ile Elf Creek nie powróci z martwych, to dodatku może nie być, ponieważ on w ogóle nie został ukończony (a przynajmniej wedle naszej wiedzy nigdy nie powstał do niego komplet plików).
Edit: pisałem z komórki i poprawiłem kilka chochlików, żadnych zmian w komunikacie
Ostatnio zmieniony 12 mar 2025, 20:16 przez Leser, łącznie zmieniany 3 razy.
To może jakieś zdjęcie poglądowe figsów?Leser pisze: ↑12 mar 2025, 18:09 Figurki do DD dotarły. Skończyliśmy porządkowanie plików od Mythica - było z tym trochę roboty, a takie pudełko do Muszkieterki musieliśmy stworzyć sami. Teraz już czekamy, aż drukarnia ruszy z produkcją.
Status Kupców muszę sobie odświeżyć i wtedy dam znać. O ile Elf Cewek nie powróci z martwych, to dodatku może nie być, ponieważ on w ogóle nie został ukończony (a przynajmniej wersja naszej wiedzy nigdy nie powstał do niego komplet plików).

- rand
- Has thanked: 144 times
- Been thanked: 136 times
Super, będę wdzięczny za jakieś infoLeser pisze: ↑12 mar 2025, 18:09 Figurki do DD dotarły. Skończyliśmy porządkowanie plików od Mythica - było z tym trochę roboty, a takie pudełko do Muszkieterki musieliśmy stworzyć sami. Teraz już czekamy, aż drukarnia ruszy z produkcją.
Status Kupców muszę sobie odświeżyć i wtedy dam znać. O ile Elf Cewek nie powróci z martwych, to dodatku może nie być, ponieważ on w ogóle nie został ukończony (a przynajmniej wersja naszej wiedzy nigdy nie powstał do niego komplet plików).
Co do Elf Creek to chyba nie ma co mieć nadzieję. Firma nie istnieje, a jej właściciel zapadł się pod ziemię. Czy w takiej sytuacji będziecie robić zwroty jeśli zamówiło się dodatek?
- Leser
Figurki do DD są w Chinach w drukarni, gdzie drukujemy i kompletujemy resztę, więc zdjęć figsów raczej ogarnąć się nie uda, ale zapytam na wszelki wypadek.
Z dodatkiem do Kupców jeszcze się nie podajemy, ale owszem, jeżeli nic się nie uda wskórać, to skończy się zwrotami.
Z dodatkiem do Kupców jeszcze się nie podajemy, ale owszem, jeżeli nic się nie uda wskórać, to skończy się zwrotami.
Ostatnio zmieniony 12 mar 2025, 20:17 przez Leser, łącznie zmieniany 1 raz.