(Oficjalny) Lucrum Games - plany wydawnicze, akcje promocyjne

Plany wydawnicze i dyskusje o wydawnictwach polskich i zagranicznych
Awatar użytkownika
seki
Moderator
Has thanked: 1236 times
Been thanked: 1455 times

Re: (Oficjalny) Lucrum Games - plany wydawnicze, akcje promocyjne

Post autor: seki »

Sentymenty zwykle odkładam na bok ale grę o kapitanie Tsubasa biorę w ciemno. Dajcie mi jeszcze grę o generale Daimos i znów poczuje się dzieckiem. A jak wezmę w swoje ręce grę o miss Dronio (Yattaman) to może znów poczuje motyle w brzuchu.
rednulk
Has thanked: 57 times
Been thanked: 37 times

Post autor: rednulk »

W wątku o Thorgalu nie znalazłem szerszych informacji nt. trybu solo. Ktoś wie coś więcej? A jeśli nic jeszcze nie zostało ogłoszone to kiedy można się spodziewać? W końcu za niedługo premiera... 😉

@Lucrum_Games rzućcie coś światła na tę kwestię... 🙂
Awatar użytkownika
Leser
Has thanked: 630 times
Been thanked: 1696 times

Post autor: Leser »

Wedle mej wiedzy w bardzo niedalekiej przyszłości ma wyjść apdejt m.in z tymi informacjami.
I rozjarzam się na mgnienie w uśmiechu z tych, co to trzeba mieć ten polor we krwi, żeby zmieścić bez pośpiechu pozdrowienie mimo energicznego pośpiechu przecież.
Awatar użytkownika
japanczyk
Moderator
Has thanked: 3707 times
Been thanked: 3889 times

Post autor: japanczyk »

Leser pisze: 18 sty 2025, 17:39 Wedle mej wiedzy w bardzo niedalekiej przyszłości ma wyjść apdejt m.in z tymi informacjami.
W sumie to moglby tam byc jakikolwiek updejt bo stuka 2 miesiac bez aktualizacji...
Awatar użytkownika
lukiroo
Has thanked: 18 times
Been thanked: 51 times

Post autor: lukiroo »

Drogie Lucrum, to w przyszłym roku poproszę coś z tematyką Daimosa. Albo Dragon Ball'a :mrgreen:
Awatar użytkownika
Leser

Jak gdzieś wydadzą albo u nas ktoś coś sensownego zaprojektuje, to czemu nie.
I rozjarzam się na mgnienie w uśmiechu z tych, co to trzeba mieć ten polor we krwi, żeby zmieścić bez pośpiechu pozdrowienie mimo energicznego pośpiechu przecież.
dannte
Has thanked: 122 times
Been thanked: 521 times

Post autor: dannte »

lukiroo pisze: 18 sty 2025, 22:09 Drogie Lucrum, to w przyszłym roku poproszę coś z tematyką Daimosa. Albo Dragon Ball'a :mrgreen:
Leser pisze: 18 sty 2025, 22:38 Jak gdzieś wydadzą albo u nas ktoś coś sensownego zaprojektuje, to czemu nie.
Coś takiego niedawno znalazłem: https://boardgamegeek.com/boardgame/425 ... lding-game

Akurat jest to hiszpański projektant, czyli kierunek podobny jak Campeones z kapitanem Tsubasą - ci hiszpanie to mają dobre pomysły na wykorzystanie tematyki ;)

Ocena vs liczba ocen jest na tym samym poziomie co Campeones :)
Stąd moje porównanie i puszczenie oka w tym kierunku :D
Vasquez
Has thanked: 21 times
Been thanked: 22 times

Post autor: Vasquez »

Coś mi się wydaje, że będzie problem z PL wersją Merchantów.
Mając ANG wersję, wsparłem na KS dodatek + nowe pudło. Niestety Elf Creek Games, miało jakieś problemy finansowe i autor nie daje updatu od sierpnia. Ludzie (w tym i ja) powoli godzą się z faktem, że gry nie będzie - a kasa w błoto. :(
Awatar użytkownika
Leser

Polska wersja na pewno się ukaże.
Awatar użytkownika
Seraphic_Seal
Has thanked: 408 times
Been thanked: 340 times

Post autor: Seraphic_Seal »

A wiadomo coś o polskiej wersji Brzdęka Legacy 2? Jakikolwiek planowany termin?
Na forum wchodzę głównie 7-15:30 w dni robocze.
Osoby odpowiedzialne za produkcję i dystrybucję monopoly w 2024r. powinny być osądzone za zbrodnie wojenne. 90 minut bezdecyzyjnego rzucania 2k6.
Awatar użytkownika
japanczyk
Moderator
Has thanked: 3707 times
Been thanked: 3889 times

Post autor: japanczyk »

Seraphic_Seal pisze: 22 sty 2025, 12:29 A wiadomo coś o polskiej wersji Brzdęka Legacy 2? Jakikolwiek planowany termin?
Byla mowa o koncu roku jak sie wyrobia, styczniu/lutym jesli sie nie wyrobia
Awatar użytkownika
Leser

To czy się wyrobimy, czy nie, zależy prawie wyłącznie ode mnie, bo to ja będę tłumaczył Legacy 2. Od razu uprzedzem, że nie zamierzam się guzdrać, ale tym bardziej nie mam zamiaru narzucać sobie nie wiadomo jakiego tempa. To nie jest typ gry, do której można usiąść i pyk przetłumaczyć.

Na pewno nie tknę palcem części fabularnej przed przejściem kampanii. Póki co Dire Wolf jeszcze nie wysyłaj nam egzemplarza.
Awatar użytkownika
Hardkor
Has thanked: 1554 times
Been thanked: 1120 times
Kontakt:

Post autor: Hardkor »

Leser pisze: 22 sty 2025, 13:23 To czy się wyrobimy, czy nie, zależy prawie wyłącznie ode mnie, bo to ja będę tłumaczył Legacy 2. Od razu uprzedzem, że nie zamierzam się guzdrać, ale tym bardziej nie mam zamiaru narzucać sobie nie wiadomo jakiego tempa. To nie jest typ gry, do której można usiąść i pyk przetłumaczyć.

Na pewno nie tknę palcem części fabularnej przed przejściem kampanii. Póki co Dire Wolf jeszcze nie wysyłaj nam egzemplarza.
Nie wiem czy tłumaczyłeś pierwsze legacy, ale był to majstersztyk. Liczba polskich nawiązań, słowotwórstw i jakość spolszczeń (takie swojskie) była genialna.
Posiadam najwyższy (3%) rabat w aleplanszowki - jeśli chce skorzystać to daj znać. Jestem prawie ciągle przy komputerze (praca zdalna), więc szybko odpiszę :)
Awatar użytkownika
Gromb
Has thanked: 931 times
Been thanked: 412 times

Post autor: Gromb »

Hardkor pisze: 22 sty 2025, 13:28 Nie wiem czy tłumaczyłeś pierwsze legacy, ale był to majstersztyk. Liczba polskich nawiązań, słowotwórstw i jakość spolszczeń (takie swojskie) była genialna.
Sam brzdęk też ma masę mrugnięć oczkiem. Świetnie czyta się opisy budujące flow, także good job :!:
The Corps Is Mother, the Corps Is Father
Awatar użytkownika
Leser

Hardkor pisze: 22 sty 2025, 13:28
Leser pisze: 22 sty 2025, 13:23 To czy się wyrobimy, czy nie, zależy prawie wyłącznie ode mnie, bo to ja będę tłumaczył Legacy 2. Od razu uprzedzem, że nie zamierzam się guzdrać, ale tym bardziej nie mam zamiaru narzucać sobie nie wiadomo jakiego tempa. To nie jest typ gry, do której można usiąść i pyk przetłumaczyć.

Nie wiem czy tłumaczyłeś pierwsze legacy, ale był to majstersztyk. Liczba polskich nawiązań, słowotwórstw i jakość spolszczeń (takie swojskie) była genialna.
Tłumaczyłem owszem ja, ale pełnych zasług przypisać sobie nie mogę. Wszystko było (czasem nieprawdopodobnie detalicznie) konsultowane z moim redaktorem i prywatnie wieloletnim kolegą Bartkiem, który obecnie odpowiada za wydawnictwo Gramatury.
Merigold
Has thanked: 1 time

Post autor: Merigold »

Czy wraz z dodatkiem do brzdęk katakumby będzie można ponownie nabyć minidodatki?
Bo część już niedostępna,
Względnie czy są planowane minidodatki pod katakumby,
Z pozdrowieniami
1% dla psów ratowniczych
Awatar użytkownika
Leser

Raczej nie będzie już więcej minidodatków - nie wchodząc szczegóły oryginalny wydawca zmienił politykę w ich zakresie i ich produkcja stała się skrajnie nieopłacalna.
Awatar użytkownika
Emil_1
Has thanked: 57 times
Been thanked: 181 times

Post autor: Emil_1 »

Hej, wiadomo cokolwiek o DD?
Miłego dnia! :)
bartekb8
Has thanked: 78 times
Been thanked: 65 times

Post autor: bartekb8 »

Emil_1 pisze: 12 mar 2025, 08:22 Hej, wiadomo cokolwiek o DD?
Prawdopodobnie druga połowa roku, ale ja też czekam na konkretniejsze, oficjalne newsy.
Awatar użytkownika
walkingdead
Has thanked: 252 times
Been thanked: 638 times

Post autor: walkingdead »

Emil_1 pisze: 12 mar 2025, 08:22 Hej, wiadomo cokolwiek o DD?
Leser pisał w grudniu: "Wedle posiadanych przez nas danych figurki się produkują. Na razie szacowałbym premierę na okolice połowy przyszłego roku (raczej ciut po niż ciut przed) - oficjalny, mniej oparty na spekulacjach, apdejt zapewne zostanie wystosowany, gdy już dostaniemy te figurki do rąk. Po tym będziemy mogli (oby, marzę o nastaniu tego dnia) zapomnieć o Mythicu i reszta będzie zależała wyłącznie od nas samych"
Awatar użytkownika
rand
Has thanked: 144 times
Been thanked: 136 times

Post autor: rand »

A ja bym chciał wiedzieć jaki jest status z Merchents of the Dark Road ;-) dodatek wyjdzie razem z podstawką, będzie opóźniony czy w ogóle go nie będzie?
Jakaś konkretniejsza data premiery Jak ocalić Świat już jest? Mimo braku jakiejś większej ilości recenzji, mi gameplay podpasował i jestem ciekaw co z tego wyjdzie, na tyle że zamówiłem De Luxa ;-)
Awatar użytkownika
Leser

Figurki do DD dotarły. Skończyliśmy porządkowanie plików od Mythica - było z tym trochę roboty, a takie pudełko do Muszkieterki musieliśmy stworzyć sami. Teraz już czekamy, aż drukarnia ruszy z produkcją.

Status Kupców muszę sobie odświeżyć i wtedy dam znać. O ile Elf Creek nie powróci z martwych, to dodatku może nie być, ponieważ on w ogóle nie został ukończony (a przynajmniej wedle naszej wiedzy nigdy nie powstał do niego komplet plików).

Edit: pisałem z komórki i poprawiłem kilka chochlików, żadnych zmian w komunikacie
Ostatnio zmieniony 12 mar 2025, 20:16 przez Leser, łącznie zmieniany 3 razy.
baradnor
Has thanked: 56 times
Been thanked: 18 times

Post autor: baradnor »

Leser pisze: 12 mar 2025, 18:09 Figurki do DD dotarły. Skończyliśmy porządkowanie plików od Mythica - było z tym trochę roboty, a takie pudełko do Muszkieterki musieliśmy stworzyć sami. Teraz już czekamy, aż drukarnia ruszy z produkcją.

Status Kupców muszę sobie odświeżyć i wtedy dam znać. O ile Elf Cewek nie powróci z martwych, to dodatku może nie być, ponieważ on w ogóle nie został ukończony (a przynajmniej wersja naszej wiedzy nigdy nie powstał do niego komplet plików).
To może jakieś zdjęcie poglądowe figsów? ;)
Awatar użytkownika
rand
Has thanked: 144 times
Been thanked: 136 times

Post autor: rand »

Leser pisze: 12 mar 2025, 18:09 Figurki do DD dotarły. Skończyliśmy porządkowanie plików od Mythica - było z tym trochę roboty, a takie pudełko do Muszkieterki musieliśmy stworzyć sami. Teraz już czekamy, aż drukarnia ruszy z produkcją.

Status Kupców muszę sobie odświeżyć i wtedy dam znać. O ile Elf Cewek nie powróci z martwych, to dodatku może nie być, ponieważ on w ogóle nie został ukończony (a przynajmniej wersja naszej wiedzy nigdy nie powstał do niego komplet plików).
Super, będę wdzięczny za jakieś info 😉
Co do Elf Creek to chyba nie ma co mieć nadzieję. Firma nie istnieje, a jej właściciel zapadł się pod ziemię. Czy w takiej sytuacji będziecie robić zwroty jeśli zamówiło się dodatek?
Awatar użytkownika
Leser

Figurki do DD są w Chinach w drukarni, gdzie drukujemy i kompletujemy resztę, więc zdjęć figsów raczej ogarnąć się nie uda, ale zapytam na wszelki wypadek.

Z dodatkiem do Kupców jeszcze się nie podajemy, ale owszem, jeżeli nic się nie uda wskórać, to skończy się zwrotami.
Ostatnio zmieniony 12 mar 2025, 20:17 przez Leser, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ