Chodzi o sytuację, kiedy mamy kartę z dwoma uderzeniami a pierwsze z nich jest mocniejsze od drugiego:

Moje pytanie brzmi - która z opcji jest prawidłowa podczas rozpatrywania tych uderzeń?
Opcja 1:
Pierwsze uderzenie należy do pałkarza A, wykonuje je z 'siłą' Double, więc biegnie do drugiej bazy. Do pałkarza B będzie należało drugie uderzenie, więc w tym momencie stoi w domowej bazie.

Pałkarz B wykonuje swoje uderzenie jako Single, więc pałkarz A (a technicznie już biegacz) dobiega do domowej bazy, zdobywając punkt, pałkarz B dobiega do pierwszej bazy.

Opcja 2:
Rozpatrujemy uderzenie Double, więc pałkarz A biegnie do drugiej bazy. Uderzenie to ma wpływ również na pałkarza B, nie może on jednak dobiec do drugiej bazy (z racji, że jest tam pałkarz A), więc zatrzymuje się na pierwszej.

Rozpatrujemy uderzenie Single, pałkarz A dobiega do domowej bazy, zdobywając punkt, pałkarz B dobiega do drugiej bazy.

Opcja 1 wydaje mi się bardziej tematyczna i zgodna z duchem gry - mamy dwóch pałkarzy, dwa osobne uderzenia, więc każdy z nich będzie rzucał kij i biegł dopiero po swoim odbiciu. Jednak we wspomnianej rozgrywce Leviathana (1:18:45 o tutaj) porusza się on zgodnie z opcją 2. Z racji, że podczas rozgrywek solo (a dodatkowo jeszcze nagrywania) zawsze można coś w pośpiechu pominąć, pomyślałem, że dopytam