Jak nie wydadzą to kasa wraca - nikt z nią przecież nie ucieka. Właśnie tym różni się od wspieraczki.Jdn pisze: ↑29 mar 2025, 19:36]
Przedsprzedaż to wcześniejsza sprzedaż, a tutaj płacisz i nie wiadomo czy wydadzą. Czym to się różni od zbieraczki? No robią to przez swój sklep pewnie bo są spaleni po Robinsonie na platformach zbieraczkowych. Tam też zwykle jest jakiś próg i wiele mniejszych gier/projektów go nigdy nie osiągnęły i nie dostajesz zwrotu kasy, bo ta pobierana jest ostatniego dnia. Tutaj masz gorsze warunki bo płacisz dziś i ktoś potem powie sorka nie tym razem. Nie wiem czy tylko ja uważam że to jest po bandzie w stosunku do konkurencji, ale co ja tam wiem.
Robią to przez swój sklep bo wydają grę na nasz rynek, nie na pół świata. Zresztą, duże wydawnictwa nie idą na wspieraczki z projektami które nie wiadomo czy się ufunduja (a właśnie takie trafiają do akcji dodruk).
Konkurencja przecież może zrobić dokładnie to samo, Galakta długi czas oferowała dodatki w Druku na Żądanie. Nie wiem zresztą jak ma się to odnosić do konkurencji - jak AD nie siądzie to przecież inne wydawnictwo może negocjować wydanie.
Anyway, zastanawiam się czy jak AD się nie uda to usłyszymy że graczy euro w Polsce nie ma i inne wydawnictwa też już nie wydadzą gier euro xD