Era Galaktyki - pytania i wątpliwości

Masz wątpliwości w sprawie zasad jakiejś gry? Zamiast pisać na forum ogólnym, wyszukaj dedykowany wątek na tym podforum i w nim zadaj pytanie.
Awatar użytkownika
BOLLO
Has thanked: 1324 times
Been thanked: 2014 times
Kontakt:

Era Galaktyki - pytania i wątpliwości

Post autor: BOLLO »

Czy aby móc skorzystać z zaawansowanej technologii z tych kart muszę mieć wcześniej na swojej plnszetce gracza zrobione 2 technologie pierwszego i 2giego poziomu?

Obrazek
Awatar użytkownika
Tachion
Has thanked: 185 times
Been thanked: 210 times

Re: Era Galaktyki - pytania i wątpliwości

Post autor: Tachion »

BOLLO pisze: 21 kwie 2025, 09:12 Czy aby móc skorzystać z zaawansowanej technologii z tych kart muszę mieć wcześniej na swojej plnszetce gracza zrobione 2 technologie pierwszego i 2giego poziomu?

Obrazek
Hmm, kiedyś miałem taką rozkminę i nie znalazłem informacji. Gramy tak, że koszt takiej technologii jest wyższy po prostu, bo jest zaawansowana i tyle. Drzewko technologii ma strzałki stąd wymagania i odpowiednia kolejność. Tutaj tego nie ma i wszystkie technologie frakcyjne sa zaawansowane.
Awatar użytkownika
BOLLO
Has thanked: 1324 times
Been thanked: 2014 times
Kontakt:

Post autor: BOLLO »

Miałem podobne przemyślenia i nie będę kombinował jak do tego usiąść. Gram tak, że dana frakcja pozwala mieć po prostu dodatkowe zaawansowane technologie i można je rozwinąć od razu nie zważając na planszetkę graczy. Koszt taki jak w przypadku zaawansowanej technologii.
Haniel
Has thanked: 195 times
Been thanked: 106 times

Post autor: Haniel »

Techy na kartach są niezależne od drzewka, są traktowane jako zaawansowane na potrzeby zapłacenia za nie i tyle. Możesz je "zbadać" w dowolnym momencie
d0man
Has thanked: 13 times
Been thanked: 15 times

Post autor: d0man »

Czy jak na koniec gry mam trzy lub dwie różne ikonki ideologii, to oznacza że nie mam żadnej ideologii nadrzędnej czy mogę sobie wybrać spośród posiadanych? Czy może wtedy trzeba zagrać jeszcze kartę frakcji jako prawdziwa nadrzędną ideologia, żeby jakąś posiadać?
ODPOWIEDZ