Dark Heresy II vs Imperium Maledictum vs Wrath & Glory - inspiracje wizualne i fluff

Zastanawiasz się co kupić? Poszukujesz gry dla 2 osób? A może najzabawniejszej gry dla 3-6 osób Reinera Knizia o kosmosie, zaczynającej się na literę Z? Pomożemy!
Awatar użytkownika
Mr_Fisq
Administrator
Has thanked: 1693 times
Been thanked: 1851 times

Dark Heresy II vs Imperium Maledictum vs Wrath & Glory - inspiracje wizualne i fluff

Post autor: Mr_Fisq »

Rozważam powyższe trzy tytuły, ale nie do grania, tylko czerpania inspiracji wizualnych do malowania figurek i tworzenia terenów, a i fluffem nie pogardzę - klimaty głównie imperialne.

Coś z tej krótkiej listy się nada, a może są lepsze źródła (nie licząc internetu)?
Sprzedam: Czerwcowe obniżki (m.in.: Królestwa Północy, SPQR Deluxe, League of Dungeoneers)
Przygarnę: Zone Wars, Agricola: Torfowisko (pierwsze wydanie PL)
Awatar użytkownika
Otorek
Has thanked: 315 times
Been thanked: 526 times

Re: Dark Heresy II vs Imperium Maledictum vs Wrath & Glory - inspiracje wizualne i fluff

Post autor: Otorek »

Wyciągnąłem i przejrzałem podręcznik do Imperium Maledictum i ilość grafik w podręczniku jest bardzo niska. Nie widzę też tam za bardzo czegoś czym można byłoby się inspirować. Jeśli już są jakieś postacie to do bólu standardowe. Nic czego nie da się zobaczyć na grafice ze sklepu GW. Może White Dwarf od GW to lepszy pomysł? Chyba, że inne podręczniki są bogatsze w grafiki.
Awatar użytkownika
Zaan84
Has thanked: 43 times
Been thanked: 292 times

Re: Dark Heresy II vs Imperium Maledictum vs Wrath & Glory - inspiracje wizualne i fluff

Post autor: Zaan84 »

Myślę ze chyba kodeksy poszczególnych armii mogą być dobrym (jak nie najlepszym) źródłem inspiracji.
Np. do będących obecnie w preorderze Space Wolves jest taki dodawany do zestawu.
https://www.warhammer.com/en-WW/shop/sp ... T2aWwIc7TF
Awatar użytkownika
Mr_Fisq
Administrator

Dużo dobrego w tej kwestii przewinęło mi się o Dark Heresy II. Niestety w moim ulubionym lokalnym sklepie nie mają podstawki, ale może skoczę obejrzeć dodatki.
Zaan84 pisze: 03 cze 2025, 21:10 Myślę ze chyba kodeksy poszczególnych armii mogą być dobrym (jak nie najlepszym) źródłem inspiracji.
Np. do będących obecnie w preorderze Space Wolves jest taki dodawany do zestawu.
Żałuję, że przegapiłem box BLACK TEMPLARS ;)

Też jest to jakiś pomysł - aczkolwiek miałem nadzieję, że z ~400 stron Dark Heresy II za 170PLN wyciągnę więcej niż z 128 stron Codex: Imperial Agents za 160PLN.
Sprzedam: Czerwcowe obniżki (m.in.: Królestwa Północy, SPQR Deluxe, League of Dungeoneers)
Cyel
Has thanked: 1414 times
Been thanked: 1694 times

Post autor: Cyel »

Sugerowałbym raczej zakup podręcznika do WH40K, używki do którejś z nieaktualnych edycji. Duża wersja w twardej oprawie powinna mieć tonę wizualnej inspiracji. Np taki https://allegro.pl/oferta/warhammer-400 ... 7539249938 oddałem niedawno za free i to wielka cegła z tysiącami artów i zdjęć w kolorze + 1/3 książki pełna fluffu.
Awatar użytkownika
Mr_Fisq
Administrator

Przeglądałem wczoraj podręcznik dodatkowy do Dark Heresy i jestem daleki od zachwytu.
Grafik mało, jakość też nie zachwyca (część wygląda jakby była drukowana w słabej jakości).
Meh/10
Cyel pisze: 04 cze 2025, 07:59 Sugerowałbym raczej zakup podręcznika do WH40K, używki do którejś z nieaktualnych edycji. Duża wersja w twardej oprawie powinna mieć tonę wizualnej inspiracji. Np taki https://allegro.pl/oferta/warhammer-400 ... 7539249938 oddałem niedawno za free i to wielka cegła z tysiącami artów i zdjęć w kolorze + 1/3 książki pełna fluffu.
:+1: Na tym pewnie się skończy.
Awatar użytkownika
itsthisguyagain
Has thanked: 264 times
Been thanked: 453 times

Post autor: itsthisguyagain »

Wrath of Glory nie skomentuję

Moim zdaniem jeśli chcesz kupić to tylko dla fluffu. Dark Heresy jest pod tym względem lepsze. Do grania lepsze jest Imperium Maledictum.

ale to tylko moja opinia sir
ODPOWIEDZ