W czerwcu już więcej nie kupię(oby), więc szybkie podsumowanie:
- Zestawy Pokemon TCG - młodemu siadła podstawka. Zagraliśmy z 20 razy bazowymi taliami i mnie znudziło, a młody chciał więcej kart, więc zakupiłem parę zestawów typu 60 kartowa talia gotowa do gry lub zestaw z boosterami i jakimiś foil(Charizard rządzi u nas, więc taki wpadł). Muszę ogarnąc jak się zabrać za rozwijanie kolekcji Pokemon pod rozwój i budowę talii. Czy jechać w single czy się bawić w boostery. Dziś bawiliśmy się zmienionymi bazowymi i było ciekawiej, ale przez wiele singli, talie stały się jeszcze bardziej losowe...
- High Frontier 4 All - Expansion 1 + Tools 2 - Na razie doczłapałem do ogrywania M0,1,2 i niestety gra spadła ze stołu i na razie nie wraca. W grupie się nie chce, a ja SOLO nie mam tyle czasu by ogrywać, mimo to liczę, że w końcu wrócę i będę dalej mógł palić zwoje. Może czas kogoś nowego wciągnąć. Tak czy siak, trochę FOMO, ale patrząc, że kolejne moduły wprowadzałem całkiem sprawnie to nie jest to nic co zgnije w kolejce.
- Unlock - Short stories - będąc w Londynie wpadłem do Orcs Nest i znalazłem wszystkie brakujące części, wiec wrzuciłem co mieli. Na razie mam mieszane odczucia względem tych krótkich przygód, ale ciężko odpuścić kolejne zabawy ala escape room, a jednak Unlock to dla mnie topka zaraz z serią EXIT.
- Unlock! 12 - Supernatural Adventures - dorwane w Mepel. Brakująca część do zaliczenia. W sumie to samo co wyżej. Kupię co wyjdzie.
- Marvel Champions: Wave 8&9 - w sumie obecnie już brakuje mi tylko Winter Soldiera oraz Ery Apocalypsa do kompletu z tego co się ukazało. FOMO w pełni, bo zatrzymałem się, gdzieś na 3-4 fali i nie znalazłem czasu by powrócić, więc...z żonką ustaliliśmy, że po ATO ten tytuł wjedzie na ogrywanie by trochę podgonić. Już się cieszę, bo grę bardzo lubię, ale...przypominanie zasad, a bardziej tych wszelkich zmian czy uszczegółowień odbiera mi chęć.
- Shadows of Brimstone: Other Worlds - Forest of the Dead - brakujący duży dodatek. Wrócił do Mepla, to wrzuciłem do koszyka. Potrzebny by w pełni wykorzystać dodatek z wyzwaniami, do którego jeszcze potrzebuję z 2-3 mniejszych. Co tu dużo mówić, FOMO w pełni...znowu.
Terraformacja Marsa Zestaw dodatkowy 11 (5 kart) - FOMO xD mam wszystkie dodatki do TM, lubię wyciągnąć i od czasu do czasu zagrać z danymi dodatkami. Do gołej podstawki nie wracam, choć te zestawy po 5 kart sporo już dodały. Wiele lat mam TM w kolekcji i się nigdzie nie wybiera. Szkoda tylko, że już mi się gra w podstawce przestała mieścić, więc liczę, że w końcu zakończą wydawanie dodatków.
FLAILS & CITADELS + Black Flag do Doom Pilgrim + Big Box - DP mi się mega spodobało, więc poszedłem za ciosem i wrzuciłem nową grę twórcy. Więcej kart, większa róznorodność to podbija frajdę płynącą z tej gry, tym bardziej z dodatkowymi wydarzeniami.
Widać, że czerwiec sponsorowało FOMO. Dokupowanie brakujących lub nowych dodatków do lubianych tytułów. W sumie wszystko z tego traktuję jako dodatki, choć część to są niezależne podstawki(Unlocki czy F&C). Kusi uzupełnienie kolekcji podręczników do Cthulhu przez promkę Monków, ale na razie udało się powstrzymać. Nęci mnie zakup zestawu akryli, by móc podbić to co robię speed paintami, ale też na razie odpuszczę i się pobawię bardziej tym co mam. Na zestaw do farb to wydałem swoje w poprzednim miesiącu, starczy. Patrząc po wspieraczkach to wleci BRW:Revised prawdopodnie, bo preferuję posiadanie najnowszej wersji. Zależy ile rzucą za upgrade packa i co w nim znajdę. Kasy poszło, teraz trzeba coś sprzedać