Gry na zakończenie roku dla dzieci kl. 4
Re: Gry na zakończenie roku dla dzieci kl. 4
Polecałabym Trio, ale jest poza budżetem. 
W tej kwocie powinien się zmieścić Wirus.
Minus taki, że możliwe, że jest dość popularny i część dzieci będzie go już miała.
Z innych tytułów może Rykowisko albo Criss Cross.
Ta ostatnia z serii Gry do plecaka, więc tak wakacyjnie.
Edit:
Znalazłam grę "Tego nie nauczą Cię w szkole" tytułem też fajna, ale nie grałam więc nie ocenię.
A może któraś gra z serii Dzieci kontra rodzice?

W tej kwocie powinien się zmieścić Wirus.
Minus taki, że możliwe, że jest dość popularny i część dzieci będzie go już miała.
Z innych tytułów może Rykowisko albo Criss Cross.
Ta ostatnia z serii Gry do plecaka, więc tak wakacyjnie.

Edit:
Znalazłam grę "Tego nie nauczą Cię w szkole" tytułem też fajna, ale nie grałam więc nie ocenię.
A może któraś gra z serii Dzieci kontra rodzice?
- JollyRoger90
- Has thanked: 1358 times
- Been thanked: 331 times
Polecił bym Konspirację Uniwersum Abbys - latało to za 19zl ma wyprzedażach, ale teraz widzę że 35zl.
Tak przeglądając oferty sklepów to mam propozycję:
1) Planszostrefa: Robin z Locksley
2) Aleplanszowki (aktualnie kod na 4% zniżki jest): Piątka w kosmosie, Zbuntowane Księżniczki, Monster City, Trucizna, linx
3) AM76: Marvel Rękawica Nieskończoności, Oskubani, Archimedes
Ewentualnie każdemu po armii do Neuroshima Hex
Tak przeglądając oferty sklepów to mam propozycję:
1) Planszostrefa: Robin z Locksley
2) Aleplanszowki (aktualnie kod na 4% zniżki jest): Piątka w kosmosie, Zbuntowane Księżniczki, Monster City, Trucizna, linx
3) AM76: Marvel Rękawica Nieskończoności, Oskubani, Archimedes
Ewentualnie każdemu po armii do Neuroshima Hex
-
- Has thanked: 91 times
- Been thanked: 89 times
Może: https://grybezpradu.eu/pl/p/Archimedes. ... caka/10183
edit: nie zauważyłem, że @JollyRoger90 już ją podał.
W sklepie egmontu jest promocja 30% na wszystko i można w tej kwocie kupić różne rzeczy, m.in. różne gry z serii "Gry do plecaka".
Archimedes nie ma tam wysokiej oceny - poza tym nie wiem czy to dobry pomysł, żeby wysyłać dzieci na wakacje z grą o liczeniu, które raczej kojarzy się ze szkołą.
Ale ja nie znam tej gry, więc może jest spoko.
Wrzucam tu link do przykładowej gry z tej serii, bo na dole strony są linki do innych. Polecam spojrzeć na Polowanie na robale, 7 rund oraz "Ding! ...i pozamiatane".
https://egmont.pl/Polowanie-na-Robale-g ... 865,p.html
Za to nie polecam Lata z komarami, mimo, że fajnie wpisuje się w wakacje. Nie chodzi mi o rozgrywkę, choć też mnie nie urzekła, ale o okładkę. Ilustracja nie jest najszczęśliwsza, a młodzież w tym wieku bardzo szybko może się skupić na domniemanych szczegółach anatomicznych. Może wtedy nie być fajne bycie osobą, która zaproponowała kupno akurat tej gry.
Archimedes nie ma tam wysokiej oceny - poza tym nie wiem czy to dobry pomysł, żeby wysyłać dzieci na wakacje z grą o liczeniu, które raczej kojarzy się ze szkołą.

Ale ja nie znam tej gry, więc może jest spoko.
Wrzucam tu link do przykładowej gry z tej serii, bo na dole strony są linki do innych. Polecam spojrzeć na Polowanie na robale, 7 rund oraz "Ding! ...i pozamiatane".
https://egmont.pl/Polowanie-na-Robale-g ... 865,p.html
Za to nie polecam Lata z komarami, mimo, że fajnie wpisuje się w wakacje. Nie chodzi mi o rozgrywkę, choć też mnie nie urzekła, ale o okładkę. Ilustracja nie jest najszczęśliwsza, a młodzież w tym wieku bardzo szybko może się skupić na domniemanych szczegółach anatomicznych. Może wtedy nie być fajne bycie osobą, która zaproponowała kupno akurat tej gry.

Może i wszystkie powinny, ale żadna nie jest.

A 5 wież nawet nie istnieje.

(to tylko garść informacji, nie żadna pretensja)
- JollyRoger90
- Has thanked: 1358 times
- Been thanked: 331 times
A istnieje :p
Tylko też się chyba nie mieści w budżecie.
https://lucrumgames.pl/gry/gry1/5-wiez/
Aczkolwiek napisz może do Lucrum, że potrzebujesz tyle egzemplarzy na taką okoliczność. Może pomogą

Ojej. Bardzo przepraszam zatem.
Dałabym głowę, że sprawdzałam na allegro, planszeo i i-szopie zanim to napisałam. Może ortografia mi nie pykła przy szukaniu?

Przepraszam teraz jeszcze.
Cześć z nich proponował już JollyRoger90.
A widzę, że w sklepie Muduko są jeszcze tańsze niż w miejscach, które podał.
Ja tylko odradze wszystkie tytuły związane z nauką. W rodzinę dzieciaki w podobnym wieku podostawały różne gierki związane z nauką (matematyka, angielski głowienie). Było to z 2 lata temu, do dziś gry są w folii. A dzieciaki z różnych domów, z różnym podejściem do nauki.
A ja jeszcze doradzę, żeby wybrać tytuł od 2, a nie od 3 graczy. Rodziny są różne, sporo jest też jedynaków, i nie każde dziecko będzie miało łatwe do zebrania 3 osoby do gry.
I lepiej tytuł prosty, może nawet imprezowy (choć te zwykle lepiej działają od większej liczby graczy w sumie). Chodzi mi o to, że nie w każdej rodzinie jest doświadczenie gry w planszówki/karcianki. Zasady muszą być na tyle proste, żeby każdemu dziecku ktoś mógł pomóc je zrozumieć. I one muszą być takie po przeczytaniu instrukcji! A nie gdy ktoś wytłumaczy.
Więc instrukcja najlepiej krótka.
No i w klasie są różni uczniowie - cześć będzie miała świadectwo z paskiem, a niektórzy pewnie mieli problem, żeby zaliczyć matmę.
Lepiej, żeby dziecko miało prostą gierkę, może nawet infantylną, ale z niej czasem korzystało, niż fajną grę "na poziomie", w którą nie będzie grało.
Dlatego Gejsze, chociaż bardzo je lubię, wydają mi się złym pomysłem na tytuł uniwersalny, dla całej klasy.
I lepiej tytuł prosty, może nawet imprezowy (choć te zwykle lepiej działają od większej liczby graczy w sumie). Chodzi mi o to, że nie w każdej rodzinie jest doświadczenie gry w planszówki/karcianki. Zasady muszą być na tyle proste, żeby każdemu dziecku ktoś mógł pomóc je zrozumieć. I one muszą być takie po przeczytaniu instrukcji! A nie gdy ktoś wytłumaczy.
Więc instrukcja najlepiej krótka.

No i w klasie są różni uczniowie - cześć będzie miała świadectwo z paskiem, a niektórzy pewnie mieli problem, żeby zaliczyć matmę.
Lepiej, żeby dziecko miało prostą gierkę, może nawet infantylną, ale z niej czasem korzystało, niż fajną grę "na poziomie", w którą nie będzie grało.
Dlatego Gejsze, chociaż bardzo je lubię, wydają mi się złym pomysłem na tytuł uniwersalny, dla całej klasy.
11 bierze i 5 wież są dostępne za 29,99 w aleplanszowki.pl
https://aleplanszowki.pl/towarzyskie/10 ... n=planszeo
https://aleplanszowki.pl/towarzyskie/24 ... n=planszeo
Red7 w wyszukiwarce pokazywało tą samą cenę ale po wejściu na aleplanszowki faktycznie jest za 33
Gejsze kosztują 32.
Tylko raczej nie dostępne w takiej ilości w jednym miejscu. Faktycznie najlepiej było by zapytać bezpośrednio wydawcę.
Generalnie jest to dosyć niska półka cenowa i Ameryki tutaj nie odkryjemy